Заради економії: у мерії Кременчука хочуть об'єднувати дитсадки та планують скорочення позашкілля

29.10.2021, 14:20 Переглядів: 6 803 Коментарів: 8

 

У такий спосіб хочуть зменшити адміністративні витрати, об'єднають 10 дитсадків — буде 5. Одна пара на об'єднання - дитсадки №11 (на фото) та 25

Міська влада візьметься за оптимізацію дитсадків. Такий намір підтвердив мер Кременчука Віталій Малецький, відповідаючи на запитання журналістів про заходи з реорганізації комунальних закладів. Він навів приклад: якщо дитсадки розташовані поряд - «паркан у паркан» (як дитсадок №11 та №25 у центрі міста), їх можна об'єднати у єдиний заклад, і таким чином зекономити.

- Фактично це може бути одним дитячим садочком? Може. Минус одна ставка директора, мінус одна ставка завгоспа, мінус харчоблок і все інше. Просто два корпуси одного садочка, - пояснив міський голова.

Віцемер Ольга Усанова додала, що таких дитсадків, які розташовані поряд один з одним, у місті 10 — після об'єднання буде п'ять.

- Там окремий керівник, там окремий штат, де ефективність? - запитав міський голова.

- Протягом наступного року ми проводити об'єднання у таких дитсадках, сказала Ольга Усанова.

Мер додав, що виникають питання до роботи деяких керівниць дитсадків. Як приклад він назвав дитсадок на вулиці Княгині Ольги.

- Знаєте, мене вчора зранку водій везе на роботу, розмовляємо, по місту об'їзд робимо — каже: «А можна попросити, Віталію Олексійовичу, там у садочку звернулися батьки. Завідувачка сказала батькам — каналізацію робіть, як хочете»... - розповів Віталій Малецький.

За його словами, разом з керівниками департаментів ЖКГ та освіти питання вирішили за дві години.

- Тут питання вже до завідуючої... Тому, можливо, якісь кадрові рішення будуть, - сказав мер.

Згодом він додав, що ті завідувачки, які «на своїх місцях» - залишаться працювати.

Оптимізація також очікує на позашкільну освіту — станцію юних техніків та станцію юних натуралістів. Мер заявив, що деякі гуртки діти просто не вибирають — але педагоги продовжують отримувати зарплату. Музичні школи оптимізувати не будуть.

Присутня на засіданні виконкому депутатка Лариса Гориславець (член комісії з питань освіти) запитала про оптимізацію:

- Чому це питання жодного разу не було озвучене для депутатів? Чи ви впевнені, що всі депутати проголосують за, і в нас депутатський корпус взагалі нічого не вартий?

- Я відповім. Ми зараз вивчаємо ситуацію та альтернативні сценарії. В рамках розробки альтернативних сценаріїв є забезпечити статус-кво і фінансувати... Друге — провести оптимізацію і дублювання уникнути. Ну, дійсно, два садочки забор в забор, два директора, два зами, дві служби, - заявив мер. 

Він похвалив обох завідувачок дитсадків - №25 та №11 - і сказав, що, можливо, вони, навпаки отримають у керівництво більші заклади - за рахунок кадрових рішень по інших дитсадках - і поскаржився на кадрові проблеми. 

За словами мера Малецького та віцемера Усанової, зараз розглядаються обидва сценарії. Питання винесуть на депутатські комісії після того, як сформують конкретні пропозиції. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 8

30
29 жовтня 2021 14:24

Объедините лучше мерию с 69 колонией!


103 1
0
29 жовтня 2021 15:14

О...ли совсем. Уволить за то, что не справились с доверенными обязанностями! Горожане разочарованы мэром и его "приспешниками".


40 3
114
29 жовтня 2021 16:08

виталька, купи смальцу, мож мозгов добавиться


29 1
1 200
29 жовтня 2021 16:22

Виталий не останавливайся! Давай такую же оптимизацию по КП!

Комунальний заклад культури і відпочинку "Міський сад"

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД КУЛЬТУРИ І ВІДПОЧИНКУ "ПАРК МИРУ"

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД КУЛЬТУРИ І ВІДПОЧИНКУ "ПАРК КРЮКІВСЬКИЙ"

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД КУЛЬТУРИ "МІСЬКИЙ ПАРК КУЛЬТУРИ І ВІДПОЧИНКУ "ПРИДНІПРОВСЬКИЙ"

 

ОБЪЕДИНЯЙ ИХ ВСЕ В ОДНО!!!! НАХРЕН НАМ 4 ДИРЕКТОРА???


55 0
55
29 жовтня 2021 17:09

Завідувачка сказала батькам — каналізацію робіть, як хочете

Не від лінощив чи неналежного виконання своїх обов'язків сказала так завідувачка. Коштів на ту каналізвцію стопудово немає, і ніхто їх не виділить. Не може бути, щоб вона не озвучувала це питання у відділі освіти. А там яка-небудь "добра душа", як завжди в подібних випадках, прошепотіла, мовляв, тисни на  батьків - скоріше буде. І так скрізь в школах і в дитсадках. Керівники цих закладів іноді просто залишаються сам на сам з проблемами і, щоб не втрачати часу, йдуть одразу до батьків.

 

А тих коштів, які получаться від скорочення керівних посад, на багато не вистачить. Це копійки. Даже, навіть, якщо ще поставити одного директора на дві сусідні школи.


26 0
0
29 жовтня 2021 19:05

Когда сократят депутатов и штат мэрии? Их помощников, замов, служебные автомобили, регалии...и не помешало бы детальное расследование их всей деятельности. Они действуют явно не в интересах граждан, что их выбирали. Меру Малецкому и всей шайке вечный позор!!! Экономят на детях и их образовании, условиях и штате так, что это уже нарушает все здравые рамки. Зато на церковь посреди центральной площади и на однолетние цветочки на миллионы гривен каждый год и многое другое деньги есть! Пора создать комиссию для изучения всей деятельности мэрии, они должны нести юридическую ответственность за то, что действуют не в интересах граждан, а наживаются на людях и детях в частности.


44 1
0
1 листопада 2021 11:34

Цитата: Gav-gav

Горожане разочарованы мэром и его "приспешниками".

Так розчаровані, що обрали на другий термін, а ще й на третій оберуть. Вас нічого не бентежить в логіці вашого висловлювання? 



Цитата: Natalia

Пора создать комиссию для изучения всей деятельности мэрии

То створіть. Справу про агітки Шаповалова вела Гориславець і її команда, до сих пір нема рішення, декілька разів справу волочили і закривали. Потім за зверненням заявника знов відкривали. І так по колу.

Нагадаю і про справу Мельника. Скільки років пройшло? Вирок суду є?

Срав і мер, і його приспішники на ваші гасла. В даній ситуації вони недоторкані і нічого не бояться. Єдиним способом прибрати Малецького і його шайку від корита є кардинальна зміна влади починаючи з двох "нардепів" від Кременчука. Думаю, ви мало уявляєте, які ресурси (матеріальні і кадрові) потрібні щоб це зробити.

Але обурюватись в інтернеті ви маєте право, так. 


2 0
0
1 листопада 2021 12:46

Перепрошую, не вела, а ініціювала, тобто була позивачем.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх