Ціна на проїзд у маршрутках Кременчука: перевізників послали переробляти розрахунки

9.07.2021, 16:20 Переглядів: 8 502 Коментарів: 2

 

Щось явно не збігається у даних по зарплаті водіям

Після обговорення регуляторних актів щодо нових цін на проїзд у міському транспорті мерія відправила приватних перевізників переробляти розрахунки. Про це повідомив мер Кременчука Віталій Малецький після засідання виконкому 9 липня, відповідаючи онлайн на запитання журналістів. За його словами, перевізники подадуть уточнені розрахунки. Причиною стала невідповідність фактично виплачених зарплат тим показникам, які вони заклали у нові тарифи. Як каже мер, деякі перевізники вказували по 2-3 мільйона гривень по підприємству (і тариф виходив навіть до 15 гривень), тоді як насправді, відповідно до даних податкової, суми були в рази менші. 

- Ми взяли довідки, хто скільки заплатив. Ну, дуже не збігається. Може, економісти всіх підприємств помилилися? - прокоментував міський голова.

Нагадаємо, наразі проєктом рішення виконкому пропонується затвердити тариф 8 гривень у маршрутках. Другий етап обговорення регуляторного акту про тарифи на транспорт розпочнеться після того, як приватні перевізники подадуть нові розрахунки.

ТЪ спитав у мера Малецького: чи буде у зв`язку з цим продовжений термін обговорення? На це мер відповів, що інформація буде після того, як перевізники подадуть розрахунки.

Передісторія

До речі, у минулі роки виконком Кременчуцької міської ради просто затверджував тарифи на транспорт — без процедури обговорення регуляторного акту. Цього разу запустили більш складну процедуру «регуляторки». Передував цьому судовий процес: позов депутатів Кременчуцької міської ради минулого скликання Олександра Кальченка та Дениса Терещенка (тоді він ще був опозиційним до мера Малецького). Депутати не погодилися з підвищенням тарифів до 5 гривень у маршрутках та подали у 2017 році позов до суду.

Серед їхніх аргументів — те, що виконком належним чином не перевіряв розрахунки. І, крім того, проєкт мав розглядатися не як «звичайне» рішення виконкому — а за процедурою регуляторного акту. Іронія долі була в тому, що, доки розглядався позов, оскаржуване рішення виконкому стало нечинним — до винесення рішення судом виконком ухвалив рішення про підвищення тарифів в маршрутках до 6 гривень. Врешті суд відмовив позивачам у задоволенні позову, мотивуючи якраз тим, що оскаржуване рішення вже є нечинним.

Однак, як бачимо, виконком міської ради змінив свою точку зору — раніше його юристи доводили в суді, що рішення про тарифи не є регуляторним актом.

Регуляторний акт проходить більш широку процедуру обговорення з громадськістю. Ніж звичайне рішення.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

4 369
1
13 липня 2021 08:12

Сьогодні у Полтавській міськраді відбувся конкурс на впровадження електронного квитка в громадському транспорті Полтави

. ось вирішення питання з маршрутками.


4 1
103
13 липня 2021 09:10

Цитата: zzzzzz
ось вирішення питання з маршрутками.

Что это решит ?? Кроме дополнительного гемора это ничего не сулит для обычного жителя кременчуга!Да плюс от этого безусловно есть это налоги! Что бы вывести маршрутки надо иметь не малый гос автопарк, а где он у нас если тралики ломаются еще до выплаты по ним кредитов! Я вот просто не могу понять неужели мер не думает головой, зачем покупать б/у тралики если и дураку понятно что они в европе были списаны т.к. свой лимит они уже отходили!?  


2 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх