Сміттєвий бунт у Кременчуці: працівники КАТП 1628 пригрозили страйком, якщо не виплатять зарплату

9.09.2019, 09:31 Переглядів: 7 847 Коментарів: 9

 
Сьогодні працівники комунтрансу мітингували на території підприємства. Бунт тривав недовго: керівництво пообіцяло видати гроші — і сміттєвози поїхали на роботу.

 


Сьогодні, 9 вересня, працівники КАТП 1628 пригрозили страйком: люди обіцяли зупинити роботу, якщо їм не виплатять зарплату.


- Буде страйк через невиплату зарплати, не виділення грошей на ремонти машин. Народ кипить, і це буде о сьомій ранку. Хочуть викликати Малецького. Якщо зупинити прибирання сміття, місто захлинеться лайном, - розповів телефоном один із працівників напередодні страйку.

 


Втім, страйк проходив тихо. Самі працівники йшли на роботу через прохідну не дуже охоче. Ось такий діалог ми почули, стоячи біля прохідної.

 

- Щось ти не дуже поспішаєш, ніби й не понеділок!


- Як платять — так я й на роботу ходжу.


Працівники зібралися біля диспетчерської та вирішували, чи виїжджати їм на роботу. Як кажуть люди, зарплату платять невеликими частинами. Ніби офіційно й великої затримки немає, але й грошей у кишенях — теж.


- За серпень 22 числа видали авансу по тисячі гривень. У мене взагалі немає грошей — ні на те, щоб заплатити кредит, ні на те, щоб заплатити за квартиру. Раніше платили з 6 по 10 число. Тепер у різні дати. Керівництво пообіцяло 6 вересня (у п'ятницю) дати гроші, але п'ятниця пройшла — грошей немає, - скаржиться вантажник Сергій.


Ніхто з керівництва мерії не приїхав, з працівниками вийшов поспілкуватися директор КАТП 1628 Сергій Шиян, пообіцявши розрахуватися по зарплаті. Мітинг тривав недовго, роботу на підприємстві все ж не зупинили, і о 7.20 з прохідної почали виїжджати сміттєвози.


«На цьому тижні питання виплати зарплати буде вирішене» - директор КАТП 1628

  


Ми теж поспілкувалися з Сергієм Шияном (на фото) біля прохідної підприємства: спитали про причини затримки зарплати і про строки погашення заборгованості.


- Ви ж знаєте, яка нині ситуація. Планувався перегляд тарифів навесні цього року. Але через мораторій вийшло інакше. З 1 липня вийшла галузева угода, яка передбачає значне збільшення зарплати. Воно не було закладене ні до бюджету. Наразі підприємству виділена фінансова допомога (з бюджету — ред.). На виплату зарплати до кінця року отримуватимемо по мільйону гривень на місяць — це ті гроші, які ми недоотримуємо з тарифу. На цьому тижні питання виплати зарплати буде вирішене. Мільйон на цей місяць вже є, сьогодні-завтра, думаю, ця сума буде профінансована, і з заборгованістю розрахуємося, - запевнив він.



- У вас самого є заборгованість по зарплаті?


- Так, я отримую зарплату останнім, після всіх працівників, - каже Сергій Шиян.


Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», послуга поводження з побутовими відходами має надаватися на конкурсній основі. Укладення нових угод зі споживачами (і підвищення тарифу) можливо лише після проведення конкурсу. Виконком ухвалив рішення про підготовку конкурсу. На думку Сергія Шияна, конкурс може бути проведений (з урахуванням процедури) не раніше 2020 року.


- Як ви плануєте в подальшому розраховуватися по зарплаті, враховуючи ситуацію?


- Виділена підтримка в розмірі 5 мільйонів (по мільйону в місяць). Говорилося про 7, але два місяці ми протрималися, але наростили кредиторську заборгованість. Фінансової підтримки має вистачити до кінця року, - каже Сергій Шиян.


Наразі на підприємстві 260 працівників. Зарплата водія сміттєвоза — близько 8 тис грн.

Автор: Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

0
9 вересня 2019 10:47

але два місяці ми протрималися, але наростили кредиторську заборгованість
Больше читайте тут: .telegraf.in.ua/topnews/2019/09/09/smttyeviy-bunt-u-kremenchuc-pracvniki-katp-1
628-prigrozili-straykom-yakscho-ne-viplatyat-zarplatu_10080464.html

smilesmilesmile


3 0
0
9 вересня 2019 11:01

В коммунально-городском/государственном предприятии работает 260 человек. Обслуживает город Кременчуг с населением 220 000 чел, занимается вывозом мусора и складирование на полигоне, на Деевке.
Убыточное, еле сводит концы с концами.

В коммунально-частном прелприятии (АО), обслуживающем город Дюссельдорф и окрестности, с населением более 600 000 чел, работает 800 чел. Занимается не только вывозом мусора и складированием на полигоне, но и уборкой улиц и территории города (дворников от ЖЕКа или управляющей компании нет), зимними уборочными работами, мусоросжигательный завод и прочее ...
Прибыльное, техника современная, городской бюджет ему ничего не должен, город в лице мера один из акционеров.


33 2
169
9 вересня 2019 11:30

Цитата: Zuwanderer aus der Ukraine

Занимается не только вывозом мусора и складированием на полигоне, но и уборкой улиц и территории города 

 

Наше КАТП тоже убирает улицы механизированным способом и чистит снег  зимой


16 4
0
9 вересня 2019 13:16

Я помітила, що ВЛАДА ПОЧАЛА ВІДПРАЦЬОВУВАТИ НОВУ СХЕМУ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ (якщо уважно почитати коментар директора КП), затримуючи з/п (хоча є додаткове фінансування з бюджету) та вводячи робітників в оману, що через не підвищення тарифів вони не отримують з/п, хоча ПО ФАКТУ і затримка з/п, і надвисокі тарифи - це НАСЛІДОК НЕЙМОВІРНИХ ВІДКАТІВ через наближені до влади фірми.

P.S.: І окремо - чого тільки варте ТОВ "Кліар Енерджі Кременчук", яке заробляє в рік більше 17 млн., а в бюджет сплачує лише 360 тис.грн./рік, бо врахували особистий інтерес декількох можновладців - саме в їх кишенях і зарплати робітників, і %-ки підвищених тарифів.


40 1
0
9 вересня 2019 13:20

Цитата: Татьяна Донченко
Наше КАТП тоже убирает улицы механизированным способом и чистит снег  зимой

Да, спасибо, я знаю. Я имел в виду той фразой подметание тротуаров в не снежное время, противогололедные мероприятия, убирание уличных урн и прочее. Всё, что в Кпеменчуге делают Благоустрои всякие с подобными или частники.
Частник, под контролем города (в данном случае через акционерство), творит чудеса.
Частник-монополист или частник без естественного контроля (когда интересы города и частника совпадают) - тупик. Хоть с конкурсом, хоть без, хоть один, хоть много ...
Коррупцию, воровство приходом "честных, смелых, решительных" не убрать и не победить. Это самообман или достижение каких-то непубличных целей.

Кстати, все сети в Дюссельдорфе (электрические, газовые, водонапорные) принадлежат тоже частному АО , где у города блокируюший пакет акций. Никакие дополнительные Дюссельгаз или Дюссельоблэнерго в городе ничем не владеют, не их эпархия.


13 0
1 658
9 вересня 2019 15:02

- У вас самого є заборгованість по зарплаті? - Так, я отримую зарплату останнім, після всіх працівників, - каже Сергій Шиян.
tml

Интересно какая у него з\п?


7 1
0
9 вересня 2019 16:32

Цитата: hunter

- У вас самого є заборгованість по зарплаті? - Так, я отримую зарплату останнім, після всіх працівників, - каже Сергій Шиян.
tml

Интересно какая у него з\п?

Если у водителя мусоровоза 8к, то у дира думаю около 20-30к.


6 1
0
9 вересня 2019 21:13

Цитата: Піддубна Оксана
Я помітила, що ВЛАДА ...

Цитата: Піддубна Оксана
І окремо - чого тільки варте ТОВ "Кліар Енерджі Кременчук"...

И ? Результат всего этого есть? Или только констатация факта? И ожидание прихода к власти "честных, смелых, решительных" и "нужно стать частью системы и менять ее изнутри" ? Это цитаты из-под "обезьяны" из Мордокниги, Вы знаете о ком я пишу.
Один никогда не был в поле воином. А в политике тем более. Это конечно удобная позиция - "ее не поддержали", "она была одна". В горсовете Дюссельдорфа нет ни одного депутата-самовыдвиженца/мажоритарщика. Потому как только имея политический и экономический ресурс партии можно реально что-то изменить и что-то обещать людям. Если конечно это нужно партии, но это уже другая история.
А пока убыточное коммунальное прелприятие, задержка зарплат и отсутствие перспективы. Готов поспорить, что конкурсы на вывоз мусора не дадут весомого экономического эффекта и улучшения ситуации. Пример перевозчиков в городе тому пример


7 5
767
10 вересня 2019 09:38

Странно получается, ноют что-бы поднять тарифы и больше платить з\п, а по факту вообще не платят, а если платят то с задержками. Магия какая-то получается.


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх