На вивезення сміття у Кременчуці проведуть конкурс

6.09.2019, 13:09 Переглядів: 2 820 Коментарів: 2

 

Мерія виконує вимоги нового Закону про житлово-комунальні послуги

Надавати послугу з вивезення твердих побутових відходів тепер мають підприємства на конкурсній основі. Так передбачає Закон про ЖКП, більшість норм якого введена в дію з 1 травня цього року. Проведення конкурсу стало обов'язковим, крім того, передбачений новий підхід до надання послуг і нові договори зі споживачами.



Сесія Кременчуцької міської ради третього вересня ухвалила рішення «Про визначення організатора конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів», уповноваживши виконавчий комітет виступити організатором конкурсу.


Четвертого вересня виконком зібрався на позачергове засідання, де вніс до плану підготовки проєктів регуляторних актів ще один: «Про організацію проведення конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території міста Кременчука».


Отже, фактично конкурсні умови мають затвердити як регуляторний акт — тобто документ проходитиме процедуру обговорення. Цей регуляторний акт (відповідно до плану) виконком підготує у 3-му кварталі поточного року, а вже після цього зможе готувати конкурс.


Щоправда, під час засідання виконкому мер Кременчука Віталій Малецький висловив сумніви, що на конкурс прийде якийсь учасник, крім комунального КАТП 1628, яке зараз займається вивезенням сміття у місті — має відповідний автопарк та утримує полігон побутових відходів (Деївське звалище).


Зазначимо, що без проведення конкурсу та без укладення нових договорів зі споживачами мерія не зможе підвищити тариф на вивезення сміття — а вже на нарадах лунають заяви, що він не покриває витрат КАТП 1628, і йому не вистачає грошей на зарплату.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 031
6 вересня 2019 13:20

А что, есть еще организации с  комплектом техники для сбора и вывоза мусора ?. Неужели в нашем городе пустят кого то из другой области или города ?


5 0
735
6 вересня 2019 15:18

Цитата: inattentive

А что, есть еще организации с  комплектом техники для сбора и вывоза мусора ?. Неужели в нашем городе пустят кого то из другой области или города ?

ClearEnergy и им подобные, которые будут брать в аренду машины КАТП-1628 и вывозить мусор совсем по другим тарифам.


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх