«Підвал «сиплеться», але меру все одно», — мешканці вулиці Східна на Раківці

4.04.2024, 08:31 Переглядів: 1 163

 

«Кременчуцький Телеграф» проінспектував підвал для схову від обстрілів на Раківці, на вулиці Східній. Люди облаштували підвал самостійно. Як стверджують, йшло в укриття на початку повномасштабного вторгнення близько 300 людей з п’ятнадцяти будинків

До редакції «Кременчуцького Телеграфа» звернулися мешканці Раківки. Люди стверджують, що облаштовувати укриття на початку повномасштабного вторгнення їм довелося самостійно.

 

— У дворі є садочок, але людей там не приймали. Всі розгублені, з дітьми бігли саме до нас. Коли почалася війна, ми самі почали шукати, де облаштувати укриття. Цей підвал став для нас чудовим варіантом. Зараз сюди спускаються здебільшого переселенці. «Лінк» нам надав безкоштовний інтернет. Є в підвалі два роутери. Ми обладнали спальні. Ніхто не забирає свої подушки, бо в країні війна. Підвал відчинений постійно, — розповідає мешканка Раківки Олена.

У підвал, який вдалося самотужки облаштувати людям, на початку вторгнення спускалося близько 300 людей, розповідає Олена. Подібний сховок від обстрілів на вулиці Східній єдиний на понад 15 будинків.

 

— Хлопці самі зварили поручні, власним коштом, бо їх не було. Адже в укриття спускаються люди похилого віку. Двері також наші хлопці довели до ладу — раптом вибух. Зроблено це було власними силами. Самі тут поприбирали, бо було багато сміття. Ми тут облаштували навіть біотуалети, бо коли бахкає, люди бояться підійматися. За свої кошти все зробили. Знайшли піддони, хлопці зробили місця для сидіння та сну. У нас сюди спускалися навіть люди, які з приватних будинків. У них немає де ховатися. На вулиці Східна багато двоповерхових будинків, у них взагалі підвалів немає, — каже мешканка Раківки.

За словами жінки, єдине укриття для трьох сотень людей почало затоплювати водою. Керуюча компанія «Місто для людей», міська влада, вирішувати ситуацію не поспішали.

   

— У нас прорвала каналізація і вода стояла. Діти сиділи у воді. Лінія мера 15-63 не відповідала. Так відбувалося постійно. Повністю все було у воді. «Місто для людей» щоразу приїздило, говорили: «ми все зробили». Але, спеціалісти керуючої компанії просто засовували ганчірку в трубу, аби не топило підвал. Такий «ремонт» не допомагав, — говорить Олена.

 
Мешканці неодноразово намагалися звернутися по допомогу до міського голови Віталія Малецького, втім, за словами жінки, їм це не вдалося.

 

— Підвал «сиплеться», але меру все одно. Скільки дзвінків ми зробили! Я записалася до мера на прийом — сказали, що мер у відпустці. Записалася знову — він не приймає. Коли він приймає нам незрозуміло. Навіщо такий мер, коли він ніколи нікого не приймає?.
— Ви зверталися, щоб Вам допомогли тут облаштувати, я правильно розумію?
— Так! Ми не просимо тут робити євроремонти. Ми просимо елементарні речі. Все зробили ми самі, — говорить Олена.

Ситуацію з затопленим підвалом вдалося виправити лише нещодавно.

— Я їздила особисто на прийом до віцемера Дмитра Кравченка. Зробили нормально трубу, щоб не текла, лише після того, як ми до нього звернулися. Вода стояла у всьому підвалі. Він розв’язав це питання за два дні. Після звернення у нас тут зробили світло, бо і зі світлом були проблеми, — каже Олена.

Нагадаємо, «Кременчуцький Телеграф» перевіряв, куди йдуть під час повітряної тривоги мешканці Молодіжного. Також раніше «Кременчуцький Телеграф» перевіряв укриття в центральній частині міста.

Перелік найпростіших укриттів та підвальних приміщень можна знайти тут.


Автор: Роксолана Жукова Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх