«Я хочу, щоб люди побачили, що стосунки між жінками існують», — кременчужанка Анастасія Джабер про свій лесбійський роман

14.03.2024, 11:16 Переглядів: 5 571 Коментарів: 10

 

«За волею долі» — дебютна книга 23-річної студентки юридичного факультету

23-річна кременчужанка Анастасія Джабер написала і видала книгу «За волею долі» про лесбійські стосунки. Це перший роман студентки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, який вона створювала протягом року. За словами авторки, її твір — суцільне табу: кохання, інтриги, детектив і жорсткий трилер, різниця у віці, гра у підкорення — все в одному пікантному флаконі.

«Кременчуцький ТелеграфЪ» поговорив з Анастасією про те, що спонукало її написати книгу на таку тему, як вона досліджувала життя ЛГБТ-спільноти, з якими викликами стикнулася головна героїня роману, та як авторка сподівається, що її твір вплине на українське суспільство.

— Анастасіє, що спонукало тебе написати книгу на таку делікатну тему?

Це сталося майже випадково. Досліджуючи цю тематику з цікавості, я виявила, що в українській літературі практично не порушуються ЛГБТ-теми, особливо стосунки між жінками. Більшість вітчизняних ЛГБТ-романів зосереджені лише на чоловічих персонажах. Тому я вирішила ризикнути й заповнити цю прогалину, привернути увагу до цієї теми.

— Чому книга має вікове обмеження 18+?

Це вікове обмеження пов’язане з наявністю в книзі жорстоких сцен насильства та еротичних моментів, про які попереджається на початку.

— Хто головна героїня роману?

Молода журналістка, родом з Ліверпуля, яка переїхала до Нью-Йорка. Це місто здалося мені ідеальним фоном для історії, яку я хотіла розповісти. А професія журналістки близька мені самій, тож я могла передати власний досвід. Її стосунки з мамою дуже складні. Це одна з тем де, думаю, багато людей зможуть себе упізнати.

У моєму романі між головними героїнями є суттєва різниця у віці — 19 років. Це створює захопливий контраст. Ця значна вікова «прірва» впливає на їхні стосунки, погляди та сприйняття світу, додаючи твору глибини та напруги.

Моєю метою було показати, що такі стосунки дійсно трапляються. До речі, у гетеросексуальних парах це доволі поширена практика, коли чоловік значно старший за жінку. Іноді різниця у віці може сягати й 20 років.

З власного досвіду можу сказати, що знаю людей, які щасливі у стосунках з суттєвою різницею у віці. Наприклад, акторка Сара Полсон та її партнерка мають 31 рік різниці.

— У двох словах: про що твоя книга?

Головна героїня Крістен — безстрашна 20 річна журналістка — заплуталась у смертельно небезпечних стосунках із холоднокровною 40-річною шефинею газети Валері. Між ними спалахує заборонена пристрасть, що може коштувати їм життя.

— Як ти досліджувала теми, пов’язані з ЛГБТ-спільнотою, щоб створити сюжет?

Я дивилася багато фільмів, серіалів, читала іноземні книги та спілкувалася з людьми з ЛГБТ-спільноти. Це допомогло мені скласти досить реалістичну картину життя ЛГБТ-людей.

— Якою була реакція рідних та друзів на вибір тематики роману?

Я довгий час не розповідала їм, про що пишу. Лише коли я завершила фінал, я зізналась. Я очікувала на шок і заперечення, але всім стало дуже цікаво, і вони мене щиро підтримали. У мене сім’я, яка розуміє, і я їм за це безмежно вдячна.

— Ти казала, що роман завірусився у TikTok. Як він потрапив у цю соцмережу?

Тільки-но я отримала свіжонадруковані примірники роману, я відчула потужний імпульс поділитися цим з іншими. Я не очікувала особливого успіху, вважаючи свій твір доволі специфічним. Але рішення розмістити відео з хештегами на TikTok виявилося переломним моментом. За лічені години кліп потрапив у рекомендовані, а за два дні всі книги були розкуплені прихильниками.

— Які були реакції людей?

Коли я побачила, як люди відгукуються на роман із відкритим серцем та розумінням, сльози навернулися на очі. Їхня щира емпатія й підтримка стали потужним поштовхом для мене. Ці добрі незнайомці наповнили мене безмежною вдячністю та сміливістю продовжувати писати.

— Як ставишся до того, що деякі люди вважають ЛГБТ-теми «брудними» і «непристойними»?

Якби вони почитали наукові дослідження, то зрозуміли б, що сексуальна орієнтація формується ще до народження. Людина не обирає, кого кохати. Це природно.

— Чи належиш сама до ЛГБТ-спільноти?

У мене були періоди, коли я закохувалась у жінок. Ці почуття були щирими, і я не можу їх заперечувати. Проте я щасливо одружена з чоловіком, і ми любимо одне одного. Тому я вважаю, що я бісексуальна. Я абсолютно комфортно почуваюся зі своєю сексуальною орієнтацією. Я не вважаю, що бісексуальність — це щось ганебне або неправильне. Це просто частина мене, і я не боюся це визнавати.

— Чи стикалася ти особисто з гомофобією?

На щастя, моє особисте життя не публічне. Але я неодноразово бачила, як страждають інші люди через гомофобію.

— Скільки примірників роману вийшло?

Спочатку я замовила лише 50 примірників, не очікуючи масового попиту на таку специфічну книгу. Але несподіваний ажіотаж змусив мене якнайшвидше підготувати наступний, набагато більший тираж.

— За які гроші ти видавала книгу?

Перші два тиражі були профінансовані власним коштом. Для третього я вже збираю гроші, адже друк другої партії ще не завершився.

— Де можна придбати твір і за якою ціною?

Наразі книгу можна придбати за 295 грн через особисті повідомлення в моєму TikTok (@nevlyubisstihi) чи Instagram (@inhistemptation). Наразі йде робота над створенням сайту для онлайн-продажу книжок, але цей процес досить складний через оформлення необхідних документів. Сподіваюся, в березні він нарешті запрацює, і я неодмінно повідомлю про це в TikTok.

— Чи плануєш й надалі писати книги на ЛГБТ-тематику?

Перші відгуки читачів були дуже схвальними з проханнями не зупинятися на досягнутому. Це стало потужним поштовхом для мене не полишати письменницький шлях, який я вже була готова покинути на користь юридичної кар'єри.

Я вже пишу другу частину «За волею долі», це буде продовження історії, що розпочалася у першій частині. Мені подобається досліджувати цю тему, адже вона дає можливість розповісти про життя людей, які часто залишаються за кадром. Я обіцяю, що нова книга стане ще більш емоційно насиченою та чуттєвою, занурюючи читачів у вир пристрастей.

— Ти сподіваєшся, що твоя книга вплине на ставлення українського суспільства до ЛГБТ-спільноти?

Я хочу, щоб люди побачили, що стосунки між жінками існують, і це нормально, навіть в Україні. Я спілкуюся з багатьма ЛГБТ-людьми, які досі бояться відкрито говорити про себе через страх осуду. Але якщо ми дослідимо цю тему глибше, то зрозуміємо, що нетрадиційні стосунки завжди існували, просто вони замовчувалися. Відомі українські письменниці, такі як Ольга Кобилянська та Леся Українка, теж могли мати нетрадиційну орієнтацію. В Європі, до якої ми так прагнемо, це вже давно стало нормою.

— Як думаєш, коли в Україні ЛГБТ-спільнота зможе жити відкрито і без страху осуду?

Я вірю, що вже скоро. Якщо наше покоління почне виховувати толерантне суспільство і говорити відкрито про ці теми, то зміни настануть швидше.

— Що б ти хотіла сказати ЛГБТ-людям, які живуть в Україні?

Тримайтеся! Ви не самотні. Не дозволяйте нікому зламати вас чи змусити замовкнути. Будьте собою і пам’ятайте, що кохання заслуговує на щастя, незалежно від того, кого ви любите.

Раніше «Кременчуцький ТелеграфЪ» писав, що 17-річна учениця ліцею № 4 «Кремінь» Софія Самборська написала та видала власну книгу «На іншому боці».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

917
14 березня 2024 13:33

У мене тільки одне питання. Збочене уявлення, хворої людини,  впевнене шо людям це потрібно. Нормальним людям це не потрібно! Є проблеми в голові, то не перекладайте цю проблему на інших. Чи вони хочуть, щоб нормальні люди допомогли їм позбавитись цього недуга? Тоді треба до лікаря, а не виносити це на суспільство. Ну є такі люди, як кажуть природа теж помиляється. То лікуйтесь тихенько, а якщо не хочете лікуватись то не треба заражати суспільство цим. А якщо подобається так жити то живіть так, ніхто не забороняє. Але не треба це виносити на загал.


44 41
2
14 березня 2024 13:54

Цитата: Andron777

У мене тільки одне питання. Збочене уявлення, хворої людини,  впевнене шо людям це потрібно. Нормальним людям це не потрібно! Є проблеми в голові, то не перекладайте цю проблему на інших. Чи вони хочуть, щоб нормальні люди допомогли їм позбавитись цього недуга? Тоді треба до лікаря, а не виносити це на суспільство. Ну є такі люди, як кажуть природа теж помиляється. То лікуйтесь тихенько, а якщо не хочете лікуватись то не треба заражати суспільство цим. А якщо подобається так жити то живіть так, ніхто не забороняє. Але не треба це виносити на загал.

Вибачте, але це шлях який ми обрали і це буде невідʼємною частиною нашого суспільства , країни і буде забезпечено законодавством. Ви говорите риторикою Путлера який саме так і говорить. Тож якщо ви не підтримуєте ЛГБТ - ви підтримуєте руzzкій мір. Дуже прикро що більшість хотіли б жити як в європі але мислять як у рашці. Усім добра !

36 38
917
14 березня 2024 14:13

Цитата: OlegBratislavskyy
Тож якщо ви не підтримуєте ЛГБТ - ви підтримуєте руzzкій мір.
Шо ви мелете? Я вже не молода людина. Маю дітей і внуків. Мені це ваше лгбт до лампочки, шо є шо немає. Але Бог створив жінку і чоловіка. Це природньо. Я ж не говорю, що цих лгбт треба гнобити чи принижувати. Так, такі люди є, нехай створюють свою спільноту, збираються на заходи, як наприклад анонімні алкоголіки, але не треба нав'язувати суспільству їх погляди. Діти на це будуть дивитись і читати та думати шо це нормально. Ні, це не нормально і суперечить природі та вченню Божому. Але якщо таке і є в суспільстві то не треба його культивувати. Це моя думка, на яку я теж маю право.


44 31
2
14 березня 2024 14:21

Цитата: Andron777

Цитата: OlegBratislavskyy
Тож якщо ви не підтримуєте ЛГБТ - ви підтримуєте руzzкій мір.
Шо ви мелете? Я вже не молода людина. Маю дітей і внуків. Мені це ваше лгбт до лампочки, шо є шо немає. Але Бог створив жінку і чоловіка. Це природньо. Я ж не говорю, що цих лгбт треба гнобити чи принижувати. Так, такі люди є, нехай створюють свою спільноту, збираються на заходи, як наприклад анонімні алкоголіки, але не треба нав'язувати суспільству їх погляди. Діти на це будуть дивитись і читати та думати шо це нормально. Ні, це не нормально і суперечить природі та вченню Божому. Але якщо таке і є в суспільстві то не треба його культивувати. Це моя думка, на яку я теж маю право.

Якщо вам діду до лампочки , то навіщо ви свою маячню негативну тут пишете. Звісно ви маєте право на вашу думку, але ваша думка це типова думка людей з совку та рашки, людей які ненавидять захід та Сша. Максимально не толерантно коментувати так - як це ви зробили. Щодо релігії, то це справа кожного , не є гріхом у християнстві.

27 31
6
14 березня 2024 14:31

Цитата: Andron777

Цитата: OlegBratislavskyy
Тож якщо ви не підтримуєте ЛГБТ - ви підтримуєте руzzкій мір.
Шо ви мелете? Я вже не молода людина. Маю дітей і внуків. Мені це ваше лгбт до лампочки, шо є шо немає. Але Бог створив жінку і чоловіка. Це природньо. Я ж не говорю, що цих лгбт треба гнобити чи принижувати. Так, такі люди є, нехай створюють свою спільноту, збираються на заходи, як наприклад анонімні алкоголіки, але не треба нав'язувати суспільству їх погляди. Діти на це будуть дивитись і читати та думати шо це нормально. Ні, це не нормально і суперечить природі та вченню Божому. Але якщо таке і є в суспільстві то не треба його культивувати. Це моя думка, на яку я теж маю право.

Старий пердун, зачатий у совкові часи, коли там по факту радянської пропаганди "сексу не було", а дітей знаходили у капусті, кукурудзі..., повчає моралі статевих відносин сучасно молодь!? Акесь дивне співпадіння точки зору цього "духовного наставника" з агітками для узьких ура крикунів на рашці.


17 35
917
14 березня 2024 15:08

Цитата: OlegBratislavskyy
Якщо вам діду до лампочки , то навіщо ви свою маячню негативну тут пишете.
Хто вам сказав шо я ненавиджу Захід та США? Я ненавиджу совок, це правда. Але я не хочу, щоб мої внуки втягувались в запитання чому і що не так з цими людьми? Ось я про що. Якщо ви відноситесь до цих людей, то живіть як хочете, але свої вади не треба виливати на моїх внуків (образно говорю) Тусуйтесь де хочете, я вже приводив приклад з анонімними алкоголіками. Не треба це культивувати. Повторюватись не буду.



[quote=vasylich]

 

  Якби ти трохи булО виховане то такої дурні б не писалО. Бачиш, в своку сексу не було, а діти народжувались blush А у вас і секс начебто є, але від однополого сексу дітей немає smile


29 13
6
14 березня 2024 15:37

Цитата: Andron777

У мене тільки одне питання. Збочене уявлення, хворої людини,  впевнене шо людям це потрібно. Нормальним людям це не потрібно! Є проблеми в голові, то не перекладайте цю проблему на інших. Чи вони хочуть, щоб нормальні люди допомогли їм позбавитись цього недуга? Тоді треба до лікаря, а не виносити це на суспільство. Ну є такі люди, як кажуть природа теж помиляється. То лікуйтесь тихенько, а якщо не хочете лікуватись то не треба заражати суспільство цим. А якщо подобається так жити то живіть так, ніхто не забороняє. Але не треба це виносити на загал.

Хто наділив тебе правом поділяти людей на нормальних і не нормальних? Закони Господні поплутав? Тут і без діагнозу зрозуміло, по кому лікарня плаче. Помилка природи – це саме ти, хворий старий збоченець, з наявними проблемами у своїй макітрі.


6 29
917
14 березня 2024 15:43

Цитата: vasylich
Старий пердун, зачатий у совкові часи, коли там по факту радянської пропаганди "сексу не було", а дітей знаходили у капусті
Якби ти трохи булО виховане то такої дурні б не писалО. Бачиш, в своку сексу не було, а діти народжувались blush А у вас і секс начебто є, але від однополого сексу дітей немає smile



Цитата: vasylich
Хто наділив тебе правом поділяти людей на нормальних і не нормальних? Закони Господні поплутав? Тут і без діагнозу зрозуміло, по кому лікарня плаче. Помилка природи – це саме ти, хворий старий збоченець, з наявними проблемами у своїй макітрі.
Збоченці це такі як ти. Навіть тварини шукають собі пару іншої статі.


30 4
194
14 березня 2024 15:47

Законы Божии попутали вы. И опускаться до споров с вами - ниже достоинства нормального человека.


2 3
6
14 березня 2024 15:55

Цитата: Andron777

Цитата: vasylich
Хто наділив тебе правом поділяти людей на нормальних і не нормальних? Закони Господні поплутав? Тут і без діагнозу зрозуміло, по кому лікарня плаче. Помилка природи – це саме ти, хворий старий збоченець, з наявними проблемами у своїй макітрі.
Збоченці це такі як ти. Навіть тварини шукають собі пару іншої статі.

Сідай Вовочка, тобі двійка. Не всім Божим створінням потрібна пара для розмноження. Енциклопедію купи, лапоть.


3 17

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх