У Полтаві масове отруєння студентів — 27 госпіталізували (доповнено, уточнено)

6.12.2023, 09:50 Переглядів: 5 552

  

Студенти харчувались у їдальні

В ніч на 6 грудня у Полтаві з отруєнням госпіталізували 27 студентів Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Про це повідомив начальник Полтавської військової адміністрації Філіп Пронін.

За попередньою інформацією, отруєні, ймовірно, харчувалися в їдальні Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка. Зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Причини інциденту нині встановлюють.

За інформацією Проніна, створена профільна комісія, на місцях працюють фахівці Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб і поліція. Розпочали епідеміологічне розслідування. Також перевіряють їдальню.

Доповнено:

На сайті Полтавського юридичного інституту НЮУ імені Ярослава Мудрого спростували інформацію про масове отруєння студентів. 

Пишуть, що станом на 6 грудня жоден зі студентів їх інституту не був госпіталізований з причин імовірного отруєння.

 

Доповнено:

Як повідомив «Кременчуцькому Телеграфу» генеральний директор Державної установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Андрій Хайлов, отруїлись не студенти юридичного інституту, а ліцеїсти юрколеджу.

Згідно з інформацією на сайті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, в структурі університету є Полтавський фаховий коледж Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Доповнено:

Як повідомила Суспільному директорка обласної інфекційної лікарні Наталія Свириденко, в її закладі нині перебувають 16 людей у стані середньої тяжкості. У госпіталізованих студентів спалах гострої кишкової інфекції. Серед їх симптомів — нудота, діарея тощо. З ними працюють лікарі.

Інших студентів, за словами Наталії Свириденко, госпіталізували до 1-ї лікарні Полтави. Причини нині встановлюють. 

Доповнено:

Як повідомила голова підкомітету Верховної Ради з питань вищої освіти Юлія Гришина, керівництво політехніки описало їй ситуацію так: студенти НЮУ ім. Я. Мудрого снідають у їдальні Полтавської політехніки з вересня. Там також харчуються студенти та співробітники політехніки, а також студенти Харківської державної академії культури. Жоден з них відучора не поскаржився на погане самопочуття.

У політехніці теж зауважили, що ушпиталені студенти не мешкають на території студмістечка, а «швидка» забирала їх з адреси, яка не належить політехніці. Симптоми отруєння зʼявились у них близько 20.00, при тому, що їдальня працює до 14.00.

Адміністрація політехніки, за словами Гришиної, пропонує дізнатися у представників НЮУ ім. Я. Мудрого, чим ще харчувалися студенти того дня.

Доповнено:

За словами очільника Полтавської ОВА Філіпа Проніна, студенти зараз перебувають у лікарнях у стані середньої тяжкості. Більше зі скаргами про отруєння не звертався ніхто. Студенти розповіли поліції, що вони усі їли в закладі громадського харчування «Студентське кафе», яке розташоване на території Полтавської політехніки. Фахівці Держпродспоживслужби та Центру контролю і профілактики хвороб взяли зразки продуктів і води, а також змиви з контактних поверхонь у цьому закладі харчування. Поліція порушила кримінальне провадження.

Доповнено:

Станом на ранок, 7 грудня, студенти продовжують перебувати на стаціонарному лікуванні. У більшості стан покращився, але у чотирьох ще тримається підвищена температура. Про це повідомив Філіп Пронін у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, усі постраждалі отримують необхідну допомогу.

Автор: Вероніка Білодід Джерело фото: plc.nlu.edu.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх