Містяни кажуть, що на вагонзаводі усім працівникам цеху вручили повістки, а у Кременчуцькому РТЦК це спростовують

5.12.2023, 14:04 Переглядів: 139 921

У Кременчуцькому районі проводяться планові заходи щодо уточнення військового обліку

Сьогодні, 5 грудня, у Кременчуці поширюються чутки, що представники районного ТЦК та СП (колишній військкомат — ред.) учора, 4 грудня, нібито прийшли в один з цехів Крюківського вагонобудівного заводу та вручили повістки усім працівникам, починаючи з начальника цеху, прямо на робочому місці.

«Кременчуцький ТелеграфЪ» звернувся до т. в. о. начальника Кременчуцького РТЦК та СП підполковника Мирослава Волкова з проханням прокоментувати ситуацію.

— Це неправда. Хтось навмисно розпускає чутки, намагаючись посіяти паніку. Ми працюємо у плановому режимі та проводимо роботу з уточнення облікових даних військовозобов’язаних. Зокрема, викликаємо їх для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) з метою визначення ступеня придатності до проходження військової служби. Адже ми маємо знати стан мобілізаційного резерву. Це звичайні планові заходи. Ніякого ажіотажу чи посиленого призову по мобілізації в місті не проводиться, — пояснив керівник Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Мирослав Волков також додав, що зараз до проведення мобілізації нарешті під'єднали органи місцевого самоврядування, районну та обласну військову адміністрацію, та висловив припущення, що саме їх дії могли бути приписані представникам РТЦК.

— Призовні дільниці та штаби оповіщення органи місцевого самоврядування згідно з нормами закону мали створити ще з перших днів проведення загальної мобілізації. Це є важливим елементом системи мобілізаційної роботи. нарешті їх почали створювати та, напевно, почали розповсюджуватися всілякі чутки. Це спеціально нагнітають ситуацію, щоб викликати паніку. Не варто вестися на ці провокації, — резюмував підполковник Мирослав Волков.

Нагадаємо, раніше т.в.о. начальника Кременчуцького РТЦК та СП підполковник Мирослав Волков розповів, кого можуть призвати та які спеціалісти потрібні ЗСУ.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх