Дружина начальника Полтавської ОВА Луніна пов'язана з мережею сумнозвісних телеграм-каналів «Труха»

6.09.2023, 11:01 Переглядів: 8 861 Коментарів: 4

 

Подружжя Луніних, фото з фейсбуку Олександри Луніної

Журналісти-розслідувачі з’ясували, що дружина начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна, якого Кабмін 5 вересня змістив з посади, Олександра пов’язана з мережею сумнозвісних телеграм-каналів «Труха».

Редакція NGL.media спільно з колегами з незалежного медіа ҐРУНТ протягом двох місяців досліджувала діяльність найбільшої в Україні анонімної мережі телеграм-каналів, об’єднаної під спільним брендом «Труха». Журналісти змогли з’ясувати не лише імена реальних власників, але й отримати доступ до фінансової складової діяльності цієї мережі.

Виявилось, що через криптогаманці, які належать «Трусі», проходять сотні тисяч доларів, а окремі платежі на ці рахунки змушують сумніватися, що «Труха» справді заробляє лише на рекламі та «джинсі».

Тривалий час «Труха» залишалася анонімним проєктом, хоча у Харкові ще з 2019 року ходили чутки про те, що канал спонсорує місцевий бізнесмен Володимир Литвин — засновник компанії для просування бізнесу Turboseo та приятель сина ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У 2022 році засновником і власником «Трухи» почали представляти Максима Лавриненка, а «Труха» почала публікувати дописи від його імені.

Восени 2022 року Максим Лавриненко з колегами запустили онлайн-курс про заробітки у Telegram. Учасникам були доступні три пакети: $99, $189 і преміумпакет «наставництво від Макса», вартість якого публічно не розголошували. Цей курс прослухало 225 людей і навіть за умови, що всі вони обрали мінімальний пакет, «Труха» заробила не менше 22,3 тис. доларів.

 

Так от — оплату за участь у цих онлайн-курсах переказували на рахунок ФОП Смаракова Олександра Анатоліївна (з жовтня 2022 року Олександра Смаракова змінила прізвище на Луніна — після того, як вийшла заміж за Дмитра Луніна, голову Полтавської ОВА). У 2020 році, ще до співпраці з «Трухою», Смаракова продавала медичні захисні маски та безуспішно балотувалась у Харківську облраду.

Раніше Олександра Луніна працювала СЕО компанії з пошиття одягу SL.IR, названій на честь дизайнерки і засновниці бренду Ірини Слоневської, яка зараз живе у Росії. А власником торгової марки SL.IR є уже загаданий Володимир Литвин, він сам про це казав.

 

NGL.media також з’ясували, що «Труха» користується ще одним способом отримання платежів — через ФОПів. Деякі підприємці, які замовляли рекламу у «Трухи», поділились з нами даними цих ФОПів. Одним із них була Олександра Луніна — уже загадана раніше бізнес-партнерка Володимира Литвина. Ще два підприємці, які отримували гроші — це Максим Далекорей та Денис Розенгарт.

Почитати розслідування цілком можна ТУТ.

Автор: ТелеграфЪ Джерело фото: ngl.media Фото: Назар Тузяк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

1 661
6 вересня 2023 15:27

Везде мафия,где трушная,а где фиолетовая.


9 0
1 182
6 вересня 2023 15:47

ТРУХА(ны) - помойка.

Отпишись не корми поЛунина


7 0
739
1
6 вересня 2023 23:03

як все жахливо у нашому суспільстві. кожен чиновник, великий чи малий, обов,язково має якійсь бізнес, привласнені якісь структури, чи то заводи, параходи! І, тільки сини простих українців віддають свої життя за статки оцих усіх підармонів!! Усіх, починаючи від начальника дільниці, цеху любого підприємства в нашій країні і до  самого президента.


6 0
4 380
1
10 вересня 2023 21:08

Цитата: Туся
підармонів!! Усіх, починаючи від начальника дільниці, цеху любого підприємства в нашій країні і до  самого президента.
як ви всіх в підармони laughing? А як же всі преЗЕденти? Як же хуже нє будєт, шашлик на травневі? Шо, вже не жується?


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх