На Полтавщині вбили ексмера Лохвиці, після чого нападник підірвав себе гранатою (доповнено)

21.05.2023, 17:56 Переглядів: 10 089

 

Після виїзду правоохоронців на місце події стало відомо про смерть чотирьох людей

Сьогодні, 21 травня, близько 14.00, мешканці Лохвиці повідомили правоохоронцям, що чоловік застрелив трьох людей, після чого підірвався на гранаті.  

За попередньою інформацією, місцевий 53-річний чоловік у трьох домогосподарствах застрелив двох сусідів (67-річного та 47-річного чоловіків) та 63-річну сусідку із гладкоствольної зброї, після чого повернувся у власне домоволодіння та підірвався гранатою. 

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група поліції, спеціалісти криміналісти та вибухотехнічна служба ГУНП. Обставини та причини трагедії з'ясовують слідчі. 

За даним фактом слідчим підрозділом поліції,  під процесуальним керівництвом прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками ч. 2 статті 115 (Умисне вбивство двох або більше осіб) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. 

За інформацією полтавського видання ЗМІСТ одним із загиблих є ексмер Лохвиці В’ячеслав Демчук. За даними руху «Чесно», чоловік працював директором у місцевому спортивно-технічному клубі Товариства сприяння обороні України. У 2020 році намагався переобратися міським головою та паралельно балотувався до Полтавської обласної ради за списками «Радикальної партії Ляшка».

  

Доповнено:

За словами речника поліції Полтавщини Юрія Сулаєва, чоловік, який скоїв убивства і підірвав себе вибуховим пристроєм, мав дозвіл на зброю.

— Тут стільки крові, це страшне. Увесь килимок у крові. Я з сусідкою прийшла. Просто вибух почули. Каже сусідка: «Пішли подивимось». Підходимо, а люди вже кажуть: «Вашого Мишка нема, загинув він», — розповіла сестра одного із загиблих Галина Головко Суспільному Полтава.

— Ми його так і не бачили, його в мішок, у машину і його повезли. Люди, які тут працювали, поліція, знайшли отам у кухні гільзу. То це ж ясно, що він (нападник – ред.) був у хаті, — говорить знайома одного із загиблих Катерина.

Поліцейських на місце події викликали місцеві жителі. Правоохоронці знайшли застреленими трьох людей — чоловіків 47 та 67 років, а також 63-річну жінку. Іще один 53-річний місцевий житель загинув від підриву вибухового пристрою. Про це Суспільному повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

— Попередньо встановлено, що чоловік, взявши гладкоствольну зброю, пішов до своїх сусідів і по черзі завдав вогнепальні поранення, несумісні з життям. Після вбивства своїх сусідів він повернувся у власне домогосподарство і підірвався на вибуховому пристрої. Який саме це вибуховий пристрій, з’ясовує слідство. Ми розглядаємо різні версії, у тому числі й побутовий конфлікт, — каже речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Загиблі жили справа, зліва та напроти будинку нападника, розповіла Ольга Чернишова.

— Я була в хаті, почула вже вибух. Я думала, що газ у когось вибухнув. У мене хата прямо задрижала. Він такий був, цей, що стріляв, відлюдний. Могла побачити, як проїжджає чи хліб купувати, отак. Він же мисливець. То я бачила, як він на полювання їздив із рушницею, — каже жителька міста Лохвиця Ольга Чернишова.
— Демчук був колишнім міським головою, а тоді він у ДОСААФ (клуб Товариства сприяння обороні – ред.) був начальником. Тарасенко (один із загиблих – ред.) на пенсії був, йому 67 років, по-моєму, чи щось таке. А учителька, яку застрелили, на пенсії була, але репетиторство викладала. Це взагалі маразм якийсь, щоб прийти у двори одного й другого, вбить, — каже житель міста Лохвиця Євген Євтух.

Кримінальне провадження розпочали за статтею «Умисне вбивство двох або більше осіб».

Автор: Альона Душенко Відео: Суспільне Полтава
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх