Ректор КрНУ: ніхто нічого не хоче відняти у коледжу

4.04.2023, 13:42 Переглядів: 4 998

Михайло Загірняк запевнив, що надасть пояснення своєї позиції колективу коледжу університету та засобам масової інформації щодо ситуації, як склалася 

Сьогодні, 4 квітня, на засідання вченої ради Кременчуцького нацуніверситету ім. Михайла Остроградського прийшли представники Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського» (ВСП «ФК КрНУ»), аби передати листа із вимогою не звільняти директора коледжу Поліну Білик. 

Нагадаємо, напередодні у коледжі КрНУ зібрали термінову нараду педагогів, на якій стало відомо, що керівницю коледжу звільнено за наказом ректора КрНУ Михайла Загірняка. На думку педагогів — незаконно, бо рішення суду ще оскаржують, також суд виніс взяв до розгляду винесені директорці догани. 

Скандал у коледжі КрНУ: педагоги вважають, що їх директорку незаконно звільнили

— Нашого директора знімають. Тому колектив коледжу хотів би почути від ректорату та вченої ради, що відбувається. Те, що було вчора — ми розцінюємо як рейдерство, цькування. Тому що поки людина не отримає судове рішення, вона не може бути винною, — розповів вченій раді Сергій Тітов, викладач коледжу, та передав Михайлу Загірняку лист від трудового колективу.

Михайло Загірняк подякував та сказав, що відповідь колектив отримає у встановлені законодавством терміни.

 

— Поки що можу коротко сказати, виходячи з того, що я вчора прочитав на сайті (Кременчуцького Телеграфа — ред.), що є пересмикування фактів. Перш за все мова йде про те, що більшість викладачів працює на 0,1, 0,2 та 0,3 ставки, що в нас не вистачає навантаження. На підставі цієї заяви директор коледжу робить висновок, що нам треба забрати навантаження в коледжу. Доводжу до відома представників коледжу, що в університеті працюють абсолютно спокійно два члени родини директора коледжу, один із них має навантаження 1,5 ставки.

На думку ректора, нині в коледжі йде політика, спрямована на те, щоб залякати колектив, що якщо директорка піде, то хтось щось забере. А Поліна Білик вводить в оману колектив коледжу та журналістів.

— Нам нічого не потрібно від коледжу. Нам потрібно, щоб він працював. І працював як підрозділ, а не якась самостійна структура. Якщо це структурний підрозділ, то діти в першу чергу повинні йти на відповідні спеціальності до університету, — сказав ректор. — Колектив має розуміти, що ніхто нічого не хоче відняти. І жодного документа, в якому б було написано, що віддайте нам якісь ставки та візьміть наших викладачів на роботу — немає. Тому що в нас немає викладачів, які працюють на 0,1, 0,2 та 0,3 ставки. 

Михайло Загірняк додав, що готовий надати пояснення з приводу ситуації, але колектив, за його словами,  має розуміти, що ніхто нічого не хоче відняти. 

Після цього представниця вченої ради університету нагадала відвідувачам, що рада має продовжити свою роботу за регламентом. Проте наприкінці працівники коледжу запитали ректора, чи не будуть їх «пресувати», як щойно було обіцяно.

— Це правда чи ні?

— Правда, абсолютно, — відповів Михайло Загірняк.

Автор: Ольга Мінчук Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх