На Кременчуцькому водосховищі спостерігається високий рівень води: є загроза берегам

4.04.2023, 13:32 Переглядів: 1 909

 

Проєкти проведення робіт по берегоукріпленню є, але коштів на їх реалізацію немає

У Кременчуцькому водосховищі наразі високий рівень води. А через місяць очікується ще більше, бо дійде «чужа» вода з верхів’їв Дніпра.

Про це на ранковому брифінгу розповів начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік.

За його словами рівень води у водосховищі високий, але загрози підтоплення немає. Втім, наприкінці квітня — початку травня з верхів’я Дніпра до Кременчуцького водосховища прибуде «чужа» вода і його рівень може ще підвищитись.

Це створює загрозу для берегозахисних споруд та інфраструктурних об’єктів, що знаходяться поблизу берегів. Олег Лєднік пояснив, що проєкти проведення робіт по берегоукріпленню є, але коштів на їх реалізацію немає.

Він нагадав, що у 2021 році питання стану берегової лінії Кременчуцького водосховища розглядалося на засіданнях комісії ТЕБ та НС Кременчуцького району та відповідних комісіях Градизької та Піщанської територіальних громад. Вивчати ситуацію на місці приїжджали народні депутати з парламентського комітету з питань екології.

— Тоді були зроблено проєкти щодо проведення берегоукріплення, але їх встигли реалізувати через початок повномасштабної війни. Урядова постанова №590 накладає обмеження на витрати по капітальному будівництву. Тож, потрібно знову проводити засідання комісій ТЕБ та НС та звертатися до народних депутатів для сприяння розв'язання питань фінансування робіт коштом державного та обласного екологічних фондів, — заявив Олег Лєднік.

Нагадаємо, 30 березня представники Регіонального офісу водних ресурсів обстежили берегову лінію Кременчуцького водосховища на найбільш небезпечних ділянках берега у межах населених пунктів Градизьк та Мозоліївка. Огляд Оболонської захисної дамби №4, яка використовується для автобусного сполучення між селами Шушвалівка та Мозоліївка, показав, що вона зазнала значних руйнувань. Плити, якими кріпиться укіс дамби, деформовані, а під ними спостерігаються значні вимоїни. Невжиття термінових заходів може призвести до руйнації самої споруди, а разом з нею і дорожнього асфальтового полотна.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх