Нагорода від ГУР не допомогла: блогерка з Кременчука потрапила до «Миротворця»

5.03.2023, 16:34 Переглядів: 6 906 Коментарів: 3

 

Скандал спалахнув через те, що Ксюша Манекен, яка заявляла, що не важливо чий Крим і «какая разніца на каком язикє гаваріть», отримала нагороду від військової розвідки за підписом Буданова

У п'ятницю, 3 березня, у Києві відбулася зустріч радника голови Офісу президента Михайла Подоляка з українськими інстаграм-блогерами з приводу обговорення «питання інформаційної війни та мотивації населення». На фото із зустрічі можна впізнати Нікіту Добриніна, Сашу Бо, Євгена Таллера, Настю Єлісєєву, Таню Парфільєву та інших. Дехто з українських блогерів були приєднані онлайн.

 

Серед «зірок із зашкварами» були Олександр Заліско, організатор торішньої «голодної туси» - гучної вечірки в День пам’яті жертв Голодоморів, і Ксюша Манекен, вона ж Оксана Волощук з Кременчука, яка раніше неоднозначно висловлювалася на тему російської окупації українського Криму та мовних питань.

 

 

Після зустрічі в ОП остання похвалилася, що отримала від Головного управління розвідки Міноборони відзнаку «за сприяння воєнній розвідці України ІІ ступеня». Блогерка виклала у сторіз фото нагороди за підписом глави ГУР МО Кирила Буданова, яку згідно з документом їй присвоїли ще 13 жовтня 2022 року.

 

З приводу отримання цієї нагороди, Оксана Волощук написала: «Як так вийшло, за яких обставин і за що - я обов'язково розповім, коли закінчиться війна».

 

Що сказали в ГУР

У ГУР МО згодом підтвердили 24 каналу, що Оксана Волощук справді отримала «заохочувальну нагороду». За відмінно виконані поставлені перед нею завдання, але деталі спецзавдання блогерки не розкрили.

У відомстві пояснили, що завдання від ГУР виконують багато публічних та непублічних людей, які не афішують свою стратегічно важливу діяльність.

- Воєнна розвідка – особливо в країні, яка воює – це специфічна структура, що виконує інколи вкрай специфічні завдання. Зі зрозумілих причин, розвідка не може розкривати всі методи своєї діяльності на широкий загал, – прокоментували у воєнній розвідці.

Там також додали, що зважаючи на особливості певних завдань, для їхнього виконання структура може залучати людей різних професій та соціального статусу.

- На щастя, різні представники нашого суспільства готові допомагати Україні перемогти у різний спосіб. Як показує нинішня війна – наша розвідка працює ефективно, але водночас не може публікувати усі методи досягнення цієї ефективної роботи, – додали у відомстві.

Своєю чергою сама Ксюша Манекен пояснила свої минулі висловлювання щодо окупації Криму тим, що тоді вона помилялася, бо не розуміла, що відбувається, вважала, що головне, щоб усі були живі-здорові. Тепер заявляє, що Крим - це Україна.

 

 

 

Як блогерка вирішила поставити крапку у цьому скандалі:

 

Хто така Ксюша Манекен

Ксюша Манекен (Оксана Волощук) — інфлюенсерка та модель, має понад 410 тис. підписників в Instagram, розповідає переважно про своє життя та модельну роботу, часто ділиться відвертими світлинами.

Як повідомили у виданні NV, у 2020 році в інтерв'ю Раміні Есхакзай вона зізнавалася, що з 19 до 22 років займалася ескортом.

Вона неодноразово наголошувала про те, що немає різниці, якою мовою розмовляти, й вкотре підкреслила це у сторіз із зустрічі з Подоляком.

 

І хоча в її Instagram не зустрінеш постів із засудженням повномасштабного вторгнення росіян в Україну, а після 24 лютого 2022 року найперший пост з'явився 13 квітня 2022 року зі словами: «Скучили?»...

 


... вона все ж прокоментувала російський ракетний удар по ТЦ «Амстор» в її рідному Кременчуку словом «Ненавиджу» та хештегом про країну-терористку.

 

Миротворець

Виправдання Оксани Волощук переконали не всіх, тож після того, як спалахнув скандал, блогерку внесли у базу «Миротворця» за:

  • участь у спробах легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками;
  • заперечення російської агресії;
  • участь в антиукраїнських пропагандистських заходах Росії (країни-агресорки);
  • маніпуляцію суспільно значущою інформацією.

 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

642
5 березня 2023 19:23

Враховуючи, який непотріб типу червоненко і т.д. і т.п., має відзнаки від буданова, то нічого дивного


19 0
354
6 березня 2023 06:49

Судя потому что эта дама несла в публичном пространстве, она глупа как пробка. Особенно про Порошенко. До коликов ржали. Рано или поздно все равно всплывет информация кто и за что дал ей эту медаль. Я уверен что там обхохочешься. А вообще, это печально! Ощущение такое будто война еще не закончилась, а уже началось награждение непричастных и наказание невиновных.


9 3
1 179
6 березня 2023 08:24

Я почему-то уверен что вся эта сходка организована раздать аванс блогосфере с последующей отработкой на их аудитории. Погодите немного. Все будет ясно, когда персонажи  на фото в своих блогах будут в один голос ссать в уши единые наративы. 


11 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх