Цвістимуть аж до заморозків: які квіти можна посадити в березні

5.03.2023, 15:36 Переглядів: 146

Погода в березні не радує, але це не привід сидіти склавши руки – саме час сіяти квіти для саду. Розповідаємо, які квіти можна посадити в березні, щоб вони радували до осені

Левиний зів

Зазвичай левиний зів висівають прямо в грунт, коли той досить прогріється. Але в березні його краще посадити на розсаду. Для цього насіння перемішують із піском, присипають землею і поливають. Вже через 10 днів з'являються перші сходи. Пересаджувати в квітник левиний зів можна через півтора-два місяці. Цвіте він із червня по листопад.

Петунія

Квітка, яку зазвичай заведено висаджувати в горщиках і прикрашати ними тераси, дуже красиво виглядатиме в саду. Насіння сіють на розсаду тільки поверхнево, а через 7-14 днів з'являються перші сходи. Висаджувати петунію у відкритий грунт можна після того, як відступлять заморозки, на відстані 30-35 см. Цвіте вона безперервно з весни до осені.

Лаванда

У березні також висівають лаванду. Перші сходи з'являються через 14 днів, а в грунт її можна пересадити, коли пройдуть усі весняні заморозки. Лаванда любить сонце. Прекрасна тим, що своїм ароматом відлякує мух, комарів, міль і різного роду шкідників. Тому її часто садять під вікнами кухні або вітальні. Цвіте лаванда аж до жовтня. 

Автор: Анастасія ДЖАБЕР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх