У Горішніх Плавнях 100% учнів можуть навчатись офлайн, дошкільним навчанням охоплені усі діти

16.08.2022, 21:03 Переглядів: 6 522 Коментарів: 4

 Журналістам показали, як у Горішніх Плавнях готуються до початку навчального року

16 серпня кременчуцьким журналістам показали, як у Горішніх Плавнях готуються до нового навчального року. Відвідали загальноосвітню школу №6 (це одна з семи шкіл Горішньоплавнівської громади).

Тут тривають роботи з облаштування укриття: ремонтують проводку, облаштовують вентиляцію, санвузол. Вже підготовлені меблі, проведений інтернет, є опалення.

- Нашій школі - 40 років, раніше тут був тир. Ми запросили експерта, який нам вказав, які роботи треба зробити для облаштування укриття, - розповідає директорка школи Лілія Федоренко. - У школі навчається 1112 людей, сховище розраховане лише на половину учнів. Тому очне навчання буде організовано у дві зміни.

- Зараз ведеться дуже інтенсивна підготовка сховищ у закладах загальної середньої освіти, - коментує віце-мер Горішніх Плавнів Надія Угнічева. - Лише одна з 7 шкіл немає укриття та підвалу, але ми учнів розподілимо по інших. 

Роботи з облаштування укриття профінансовані з міського бюджету - це 400 тисяч гривень. На облаштування укриттів у всіх школах та дитсадках з бюджету виділено 3 млн гривень. 

Освітяни кажуть: можливо, не всі діти одразу вийдуть на навчання, але потім ми покажемо їм умови, в яких перебуватимуть діти, бо вони безпечні, і впевнена, до шкіл прийде максимальна кількість учнів. 

- Так само було із садочками. Одразу мало дітей водили, потім поступово відкривали нові групи. Нині ми повністю покрили потребу у дошкільній освіті для Горішніх Плавнів, - говорить Надія Угнічева. - Я впевнена, що дитині краще перебувати у безпечному місці, з педагогом, аніж самій удома. 

Зазначимо, що у школі №6 навчаються діти з особливими потребами - це 123 дитини у 13 класах. Більшість цих дітей не мають змоги навчатись онлайн, їм потрібен постійний контакт із психологами та педагогами. 

Нагадаємо, влада Кременчука запропонувала сім шкіл, у яких можуть розпочати навчання офлайн.  Це ліцей № 4, Малокохнівська гімназія №14, школи № 23,27, 29, ліцей № 30, а також Потоківська гімназія. Однак для того, щоб їх відкрили, треба влаштувати  найпростіші укриття. Від початку війни міська нашого міста не  публікує ані проектів рішень, ані рішень виконкому та міської ради. Тому чи виділялись кошти на облаштування укриттів у школах та садочках та чи має такі наміри мерія, кременчужани дізнатись не можуть. 




Автор: Олеся Данилова Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

12
17 серпня 2022 10:08

Пріоритети в Горішніх Плавнях і Кременчуці цілком зрозумілі - там навчатися тут економити на дітях.


5 0
354
17 серпня 2022 13:35

Усанова! За то бабло, яке ти собі нараховуєшь, рухай ***! На ваше *** ви по 100 тисяч зарплатні знаходете, а на мінімальне облаштування шкіл ні? 


2 0
307
20 серпня 2022 18:18

все навчання офлайн - до першої розбомбленої школи. Далі - буде онлайн.

Шкода дітей 


0 0
601
22 серпня 2022 14:11

Сьогодні були збори батьків в 4му ліцею.

Збираються організувати навчання в підвалі. Для цьог7о там судячи по обладнанню вже тривалий час облаштовано 3 класи. Не переховування в разі небезпеки, а саме навчання, що для мене крайнє незрозуміло. При цьому вентиляції в підвалі немає, власне як і сан вузлу. На запитання - а що ж робили весь цей час, якого від початку війни було достатньо для облаштування підвалів, нам відповіли що запити відсилали, але відповідне відомство кошти не виділяє. Більше того - кажуть - в кінці місяця має бути суд з МНС, бо ті мають бажання закрити школу через недотримання норм, хоча, зі слів директора, було дуже багато запитів про фінансування для усунення цього недоліку, які були відхилені.

Здалось враження що директор весь час нас намилювала на те що як погано навчатись офлайн, що вона в кінці підтвердила словами "я не хочу нести відповідальність раптом що...", власне тому і не педаліровали питання виділення коштів як на вентиляцію так і на санвузли. До того ж каже вчителі погрожують писати заяви на звільнення якщо їх поставляють на зміну офлайн


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх