10 гривень у маршрутках та 8 – у тролейбусах: мерія Кременчука таки хоче підвищити проїзд з 1 грудня

13.11.2021, 10:21 Переглядів: 9 352 Коментарів: 3

 

Проєкти рішень з’явилися на сайті виконкому під назвами, які надійно приховують суть майбутніх рішень

Перевізники у черговий раз дотисли міського голову. А на дотацію «гранатових красеней», як видно, скінчилися гроші в бюджеті. Мерія Кременчука таки хоче підвищити вартість проїзду у маршрутках і тролейбусах без процедури регуляторного акту – тобто без обговорення. 11 листопада на сайті Кременчуцької міської ради з’явилося два проєкти рішень, назва яких не відображає їх суть: про внесення змін до рішень виконавчого комітету №982 та №983.

Ось такі проєкти рішень, скрин із сайту Кременчуцької міькради
Ось такі проєкти рішень, скрин із сайту Кременчуцької міькради

 

Йдеться про зміну у рішення, якими останній раз встановлювалося вартість проїзду у тролейбусах, комунальних автобусах та маршрутках. Нові тарифи планується ввести в дію з 1 грудня:

  • 8 гривень – у автобусах у звичайному режимі руху;
  • 10 гривень – у режимі маршрутного таксі;
  • 8 гривень – у комунальних тролейбусах та автобусах КТУ.

Вартість проїзних місячних квитків у транспорті КТУ планується встановити таку:

  • учнівський - 120 грн;
  • студентський - 140 грн;
  • для громадян - 350 грн;
  • для підприємств, організацій - 600 грн;
  • комбіновані для населення (тролейбус-автобус) - 500 грн.

Тарифи встановлюють простим внесенням змін у рішення. Пояснювальної записки воно не містить. Розрахунки перевізників, у яких публічно сумнівався мер Віталій Малецький (за усталеною традицією замовчування) не фігурують в якості додатків до проєкту рішення.

Нагадаємо, раніше проєкт щодо вартості проїзду у транспорті виконком запланував розглянути як регуляторний акт у 2022 році. Регуляторка передбачає процедуру обговорення.

Хитрий план мерії: як обійти закон

Навіщо ж тоді регуляторка – якщо ціну на проїзд і так підвищать? Варіантів відповіді два: або у 2022 підвищать удруге. Або легалізують рішення виконкому, яке ухвалять у листопаді всупереч чинному законодавству – тобто в  обхід процедури регуляторного акту. Тобто у випадку, якщо хтось із кременчужан оскаржить рішення виконкому у суді, доки цей суд відбудеться – уже діятиме нове рішення виконкому. Або (у гіршому варіанті) і те й інше.

Один раз суд уже розглядав скаргу на незаконне рішення виконкому про підвищення тарифів у транспорті та вимогу його скасувати. Тоді позов подали депутати міськради минулого скликання Олександр Кальченко та Денис Терещенко. Автозаводський районний суд визнав, що при ухваленні рішення про тарифи порушена процедура – рішення мало прийматися як регуляторний акт. Але залишив скаргу позивачів без розгляду (уточнено, додане посилання а рішення суду - прим. ) – бо на той момент влада вже встигла підвищити тарифи ще раз, тобто скасовувати вже було нічого…

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

114
15 листопада 2021 12:09

фиолетовый электорат, вас чекає найс покращення!

вибирайте витальку еще раз, он вас не подведет!


16 0
680
15 листопада 2021 13:42

Не ну просто сдачу давать не удобно на ходу с 8 грн, водитель отвлекается, начинает считать деньги, а это нужно сигарету в зубы вставить и считать деньги, а тут еще пачка семок опрокинулась, а на телефоне жена кричит какую лампочку домой купить. Ну все логично.


5 1
423
15 листопада 2021 17:21

"Керівники " в долі .Власникам маршруток мало грошей.20 грн. проїзд не за горами(подорожчає бензин,газ,долар,євро,треба коханці(дружині тещі)) діаманти купити ,збудувати новий котедж,etc.).Питання -навіщо тролейбус ,який їздить раз на півтори години (1+) ?? Замість отих "фіолетових" -великі автобуси по графіку ,як в нормальних країнах і таке зло як маршрутки зникне .


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх