З поліклініки звільнилися 7 лікарів: у департаменті охорони здоров'я кажуть, що ситуація під контролем (додано)

5.11.2021, 11:33 Переглядів: 8 505 Коментарів: 2

 

Натомість у Центр ПМСД №3 прийшли троє інтернів та двоє нових лікарів

З Центру первинної медико-санітарної допомоги №3, що на квт. 278, звільнилося семеро сімейних лікарів, троє з яких не працюють з 1 листопада. Повідомлення про це розмістили на склі реєстратури. Кременчужани сфотографували його та виклали у соціальних мережах. Люди бідкаються, що через нестачу медиків, аби потрапити на прийом до сімейного лікаря, треба чекати тижнями.

 

ТЪ зателефонував до директора департаменту охорони здоров'я Максима Середи, щоб дізнатися, чому лікарі масово звільняються з медзакладу. Спочатку він відповів, що не в курсі цієї ситуації.

- Не маю такої інформації. Можливо, за три роки? Була та ситуація, коли звільнилося 4 лікарі декілька місяців тому: одна на пенсію пішла і троє – у приватну клініку. Це було в червні. Більше в мене інформації немає на даний час. Люди звільняються, хтось йде на пенсію, але такого, щоб за три дні звільнилася така кількість, такого немає. Знову ж таки, вийшли після закінчення інтернатури три лікарі. Це звичайний процес – хтось звільняється, хтось приходить.

Просто, можливо, інформація на реєстратурі буде, поки всі не укладуть декларації. Людина ж не приходить кожного тижня в поліклініку, буває раз в три місяці, раз в шість. Вони приходять і дізнаються, що лікаря немає. Хоча при звільненні лікаря медична сестра намагається всім зателефонувати і сказати, що лікар більше не працює, будь ласка, зверніться, ми вам запропонуємо іншого спеціаліста.

Ми запитали, що робити кременчужанам, які мають тижнями чекати прийом у сімейного лікаря.

- Дивлячись для чого їм треба записатися. Якщо записатися на прийом з температурою, то це іде щоденний запис – і лікарі приймають до останнього. Просто зараз дуже важка ситуація – приймають і по 50 людей в день. Якщо це прийти і отримати довідку для санаторно-курортного лікування на наступний рік, то, звичайно, це плановий запис і він може бути відтермінований. Ми ж повинні розуміти, яка ситуація зараз в країні і чим лікарі зайняті.

Пізніше на засіданні виконкому 5 листопада головний медик повідомив, що об'ява про звільнення чотирьох лікарів висить ще з минулого року – двоє з них поважного віку (80 років), одна лікарка – пенсійного віку і одна переїхала за кордон. Але у них залишилося ще по декілька десятків пацієнтів. 95% вже уклали декларації з іншими спеціалістами, а 5% людей ніяк «не дійдуть» у медзаклад, щоб це зробити.

Крім того, він наголосив, що крім трьох інтернів до Центру ПМСД №3 прийшли ще двоє нових лікарів – один з приватної клініки, другий – після стажування.

Для більш детальної інформації Максим Середа порадив нам зателефонувати керівнику Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Марії Чорнявській, але на час виходу новини нам не вдалося поговорити з нею. Ми будемо намагатися зв'язатися з пані Чорнявською, коли нам це вдасться, матеріал буде доповнений.

Додано:

Директорка Центру ПМСД №3 Марія Чорнявська поінформувала, що частина її співробітників пішла на пенсію, ще троє лікарів оформили ФОП і вирішили працювати в приватній практиці. У поліклініці зараз працює 37 сімейних лікарів, а загалом у штаті їх було 40.

- Все залежить від того, як набираються в нас декларації. Для кожного сімейного лікаря норма – це 1800 декларацій, щоб працювати в повному об'ємі. Є лікарі, які вже понабирали декларації. Є молоді спеціалісти, які прийшли 1 вересня та на даний момент набирають декларації, їх троє. Також до нас двоє лікарів прийшло: один повернувся з приватної практики, один – перевчився на сімейного лікаря. Тому проблеми з нестачею сімейних лікарів на даний момент не скажу, що є, - каже Марія Чорнявська.

Вона додала, що пацієнти, у яких були декларації з тими медиками, що звільнилися, можуть (за бажанням) піти до них та мати декларацію з приватними лікарями (ФОП):

- Якщо лікар іде і працює як ФОП, він так само має право укласти договір з Національною службою здоров'я України, так як ми, комунальний заклад, укладаємо. І НСЗУ за кожного задекларованого пацієнта точно так же перераховуватиме кошти. І ці пацієнти матимуть гарантований пакет послуг, будуть (безкоштовно – ред.) обслуговуватися у фізичної особи-підприємця.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 457
5 листопада 2021 12:17

Докерувались


54 1
417
5 листопада 2021 12:27

То мабуть вони пішли працювати в ті спецгрупи, що в попередній новині? А що, там пейок пожирніший буде.


8 13

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх