Батьки дошкільнят привели дітей під мерію: протестують проти закриття садочків

3.11.2021, 09:53 Переглядів: 7 730 Коментарів: 11

 

Батьки обурені тим, що дітей постійно переводять з одного садочка в інший

Зранку 3 листопада перед стінами мерії зібралися батьки дошкільнят, яких обурило закриття дитячих садків. Спочатку людей зібралося небагато, але потроху підходить все більше і більше.


Батьків привело під мерію термінове закриття дитсадків у зв'язку з ремонтними роботами (термомодернізацією), які мали бути завершені ще влітку. Проте тепер вихованців в авральному порядку перевели в інші заклади. Дехто привів із собою дітей, бо їх фактично нікуди подіти.



Сьогодні якраз має відбутися засідання двох депутатських комісій – з питань бюджету та профільної з питань освіти.

9.40. Одна з мам розповіла, що її дітей спочатку перевели з 5 садочка до 25, де вони й залишилися. Але тепер його закрили – і пропонують перейти в 34.

У 25-ому садку, за словами батьків, наразі нічого не робиться: робітники пішли, немає навіть будівельних лісів.

Дмитро Сукач, тато вихованця з дитсадка №25, розповів, що про закриття закладу дізналися в останню хвилину – вчора об 11.00 завідувачка розіслала відео зі зверненням до батьків, а сьогодні кременчужани мали вести своїх дітей в інші дитячі садки. Конкретних строків, коли ремонт завершиться і діти зможуть повернутися у свої групи, названо не було, а отже ситуація затягується на невизначений строк. Це відео пан Сукач надав ТЪ.

Батьки вимагають, щоб до них вийшов міський голова та відповів на питання.

 

9.54. Протестувальники зайшли у мерію. Повз батьків пробігла голова профільної депутатської комісії з питань освіти Зінаїда Проценко – спілкуватися з людьми вона не захотіла.

10.07. До батьків вийшла віцемерка Ольга Усанова і повідомила, що мер наразі у відрядженні. Двох батьків провели на засідання профільних комісій.

10.17. Ольга Усанова не змогла відповісти на питання щодо строків завершення ремонтних робіт у дитячих садках. Натомість вона пообіцяла зібрати директорів дитсадків, аби ті розповіли, коли ж відкриють дошкільні заклади. На це батьки відповіли, що ніякі роботи в садках не ведуться, опалення відключене.

 

10.26. Батьки запитали в пані Усанової, що ж буде з працівниками садочків. Питання виявилося риторичним.

10.30. Протестувальникам повідомили, що на даний момент повністю закрито 8 дитячих садків.

- Увесь світ в економічній кризі! - наголосила Ольга Усанова.

Віцемерка додала, що найближчим часом профільна комісія розгляне питання щодо оптимізації дитсадків, аби об'єднати ті, що поруч. Пані Усанова пообіцяла, що обов'язково запитають думку громади з цього приводу.

Також вона повідомила, що о 15.30 відбудеться нарада за участю директорів дитячих садків, а до кінця дня батькам та пресі дадуть відповіді на всі запитання.

10.40. Пані Усанова каже, що директори садків самі прийняли рішення закрити їх, влада не давала такого розпорядження. Вона з'ясовуватиме, чому керівники дошкільних закладів ухвалили таке рішення.

10.42. Батьки обіцяють звернутися не лише до міських, а й до всеукраїнських каналів, аби привернути увагу до ситуації, що склалася.

- Ви дуже гарно розмовляєте, дуже! Але не дали відповіді на жодне питання, - сказали вони Ользі Усановій.

Батьки хочуть зустрітися з мером завтра, коли він повернеться з відрядження.

Наступного разу батьки дошкільнят планують прийти під стіни мерії разом з батьками учнів кременчуцьких шкіл, аби зустрітися з Віталієм Малецьким.

Автор: Татьяна Донченко, Тамара Зінченко, Катерина Турубара
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 11

417
3 листопада 2021 10:34

А за кого голосували ці батьки? А скільки працівників дитячих садків і шкіл були у виборчих комісіях? Га, не чую? Отож вам відповідь на всі ваші питання.


64 8
14
3 листопада 2021 11:02

"Пані Усанова пообіцяла, що обов'язково запитають думку громади з цього приводу."
 

Очень смешно...

 

"Батьки обіцяють звернутися не лише до міських, а й до всеукраїнських каналів, аби привернути увагу до ситуації, що склалася."

А вот это давно пора. И петицию Президенту написать!!!

 


41 0
417
3 листопада 2021 11:11

Цитата: Anna

"Пані Усанова пообіцяла, що обов'язково запитають думку громади з цього приводу."
 

Очень смешно...

 

"Батьки обіцяють звернутися не лише до міських, а й до всеукраїнських каналів, аби привернути увагу до ситуації, що склалася."

А вот это давно пора. И петицию Президенту написать!!!

 

Ага, а ще в "Спортлото" і в Лігу сексуальних меншин. Місяця два тому така ситуація була з бібліотеками, і що? Вже виставлені приміщення на аукціон, люди звільнені і неякі петиції не працюють. 


40 0
0
3 листопада 2021 11:43

Цитата: shoni1970

А за кого голосували ці батьки? А скільки працівників дитячих садків і шкіл були у виборчих комісіях? Га, не чую? Отож вам відповідь на всі ваші питання.

Це співпадіння) Просто співпадіння. Як ви можете в чомусь звинувачувати народ?) Просто віталік раптово зіпсувався. Був таким гарним пончиком, лавки фарбував, кашею пригощав. А тут таке. Хто б міг подумати. Дайте йому ще один шанс. Просто ковід, ви розумієте? Бабла нема, бо по сраці пішли бізнеси. Ну і ковзанки треба робити, газетку друкувати, про себе, патрона і оточення не забувати. А бюджетники і батьки... Він їм щиро співчуває, звичайно. Десь на Карібах. 

Просто треба трохи потерпіти. Чого ви здіймаєте галас? Не розкачуйте човен, пацюків нудить.

Примітка: це був сарказм, якшо шо. Всі події і персонажі вигадані, будь-яке співпадіння з реальними вважати збігом. 



Цитата: shoni1970

Лігу сексуальних меншин 

Прочитав як "Лігу сексуальних МАШИН". І ви таки знаєте, судячи з усього, сексуальні машини вже застосовуються для населення Кременчука з широким розмахом. Отже, туди писати не треба.


31 3
680
3 листопада 2021 12:41

Клоун президент и его моно-большинство показали только то, что они умеют управлять страной на уровне вот этих всех чиновников. И вот тут возникает вопрос, или это планка так понизилась или уровень наших чинушей всегда был на уровне клоунов с ТВ


17 11
0
3 листопада 2021 13:00

Цитата: JJAbrams

И вот тут возникает вопрос, или это планка так понизилась или уровень наших чинушей всегда был на уровне клоунов с ТВ

Суспільство загалом деградує. "Чинуша" - це паразит, який використовує своє службове положення для задоволення власних потреб (наприклад, нічого не робити, не нести відповідальності ні за що, але мати пристойне грошове утримання від держави). Крім того, людина, що наділена владою, дуже часто ставить себе над плебсом ("синдром вахтера"). Це загальна проблема нерозвинених країн типу України, Білорусії, Росії та інших постсовкових.

Нам однозначно не треба така прорва чиновників. Але ця кодла самовідтворюється і саморозмножується. Народ дозволяє. 


38 1
0
3 листопада 2021 13:59

Цитата: M D
Але ця кодла самовідтворюється і саморозмножується

 

Стерилізація


10 0
0
3 листопада 2021 14:14

Цитата: vortex

Стерилізація

Яким чином? Припустим, ми знаємо, що кількість співробітників мерії росте на фоні зниження числа робітників бюджетної сфери. Які дії ми можемо зробити для того, щоб "стерилізувати" владу? Чи є взагалі механізми впливу на неї до виборів?

Ви особисто вважаєте правильною сумою на утримання вітальки в 5 тисяч доларів щомісяця на фоні того, що відбувається зараз? Але ж крім вітальки там є ще люди зі схожими сумами зарплатні.

 

У них нема KPI, розумієте? Взагалі. Тобто це говорящиє голови, які при будь-яких подіях будуть просто щось говорити. За балаканину місто їм платить. Це нецільове використання грошей громади на фоні тієї дупи, що наближається.

 

- Увесь світ в економічній кризі! - наголосила Ольга Усанова.


Але наші зарплати повинні рости! "Потому что иди на..., вот почему!"- не додала вона.


28 0
222
3 листопада 2021 15:44

10.26. Батьки запитали в пані Усанової, що ж буде з працівниками садочків.

Выбросят на улицу как ненужных людей.

10.30. Протестувальникам повідомили, що на даний момент повністю закрито 8 дитячих садків.

Продадут, если уже не продали. Такие лакомые кусочки...
ЗАПОМИНАЙТЕ!

З.Ы. 8 октября я писала, что школы закроют на дистанционку. Так и произошло.
19 октября (про учителей, правда, но скоро и их коснётся) - что нечем платить зарплаты. Ну и что, есть деньги воспитателям, если они "соглашаются" посидеть без денег?

А всего-то надо было не трястись каждой за свою *опу, а обьединяться. Всех бы не уволили. Сначало трусливо поглядывая на своих заведующих, выгоняли родителей из садов (стойте на улице, подзаборные, вам тут не место), теперь их выгоняют - но на митинг вышли только родители. И ещё выйдут. А воспитатели добоятся до увольнения.


23 1
0
4 листопада 2021 19:03

Родители молодцы. А то что творится у нас с детскими садами это треш, наживаются на детях и воспитателях.


2 0
423
4 листопада 2021 21:48

Цитата: Natalia
Родители молодцы
тим шо прийшли? зрозумійте,якщо наша так звана влада щось задумала(напр.приватизувати або продати дитсадок,)вона це зробить ,і плювати чиновникам і на батьків ,і на їхні скарги,відкати отримають всі ,хто при справі(і наші чиновники і ті шо зверху).А "мер" мабуть відпочиває на морі(саме та пора)))


7 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх