До Перемоги: Захисники України пройшли маршем центральними вулицями Кременчука

14.10.2021, 11:02 Переглядів: 5 629

 
На час військового маршу були перекриті центральні вулиці міста

Сьогодні, 14 жовтня, вперше у Кременчуці ветерани та військові російсько-української війни маршем пройшлися центральною вулицею Кременчука. Колона вирушила від палацу культури Кредмаш до площі Перемоги.

Під звуки духового оркестру військову колону очолили ракетники у червоних беретах. Керував «коробкою» ракетників командир військової частини А-1546 полковник Олександр Келембет.
   
Далі йшла коробка ветеранів-добровольців з жовто-блакитними стягами та прапорами частин. Перед цією частиною військових йшла дружина загиблого військового В’ячеслава Олексієнка й несла у руках портрет чоловіка, який загинув на початку цього року.
 
Перед духовим оркестром розмістилися депутати та чиновники. За музичним супроводом йшла коробка нацгвардійців, яку очолив командир Кременчуцького батальйону Національної Гвардії України Олег Довгалюк. Далі розташувалися ліцеїсти Кременчуцького військового ліцею з посиленою фізичною підготовкою, який досі намагаються реорганізувати. Замикали колону мотоциклісти з прапорами України.

Колона рухалася до площі Перемоги й на хвилину зупинилася перед стелою Небесної Сотні, де військові пом’янули хвилиною мовчання тих хто віддав своє життя під час Революції Гідності.

Наближаючись до центральної площі військові вигукували «Слава Україні!» та «Героям Слава!». А козаки пострілами з гармат салютували сучасним героям та захисникам України.

На площі військових зі святом привітав міський голова Кременчука Віталій Малецький, командир військової частини А-1546 полковник Олександр Келембет та командир Кременчуцького батальйону Національної Гвардії України Олег Довгалюк.

Віталій Малецький сказав, що 14 жовтня - це свято справжньої звитяги українських патріотів, беззавітного служіння Батьківщині.

- У кожного захисника є надійний тил – Кременчук і Україна, за які варто боротися, за які варто жити, - зауважив міський голова Кременчука.

Командир 107 бригади Олександр Келембет наголосив, що свята День захисника та захисниць, День Покрови, створення Української повстанської армії, День українського козацтва уособлюють найкращі риси нашого українського характеру: сміливість, відвага, мужність, патріотизм, героїзм і завжди бути напоготові стати на захист своєї держави.

- Шановні учасники російсько-української війни, шановна кременчуцька громадо, від себе особисто та від маленького, але дуже потужного колективу 107 реактивно-артилерійської бригади привітати кожного з вас. Хочу висловити слова вдячності та шани батькам, які втратили своїх дітей на війні, родинам загиблих. Поки ми будемо пам’ятати наших хлопців та дівчат – буде живою пам'ять. Хочу подякувати військовим, які дозволяють нам в мирних умовах відсвяткувати це свято. Бажаю всім міцного козацького здоров’я, хай Бог оберігає ваші родини, а Богородиця накриває кожну родину, місто й країну в цілому, - сказав Олександр Келембет.

Підполковник Олександр Довгалюк подякував кременчужанам за підтримку, а військовим за виконання обов’язку.

Грамотами виконавчого комітету Кременчуцької міської ради за зразкове виконання службових обов’язків, виконання завдань пов’язаних із захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України відзначили військових та волонтерів Кременчука.
Роман Баранник добровольцем пішов захищати країну. Військовий розповів, що у 2014 році потрапив у 92 бригаду, а після мобілізації заключив контракт й зараз боронить Україну.

- Хочу подякувати батькам, дружині, які допомагали мені у важкі моменти. Подякувати командирам, адже потрапляли дуже хороші спеціалісти. Подякувати й привітати братів-добровольців, які у важку хвилину разом зі мною несли службу.

 
На площі Перемоги відбулися урочистості та концертна програма. Містяни ближче ознайомилися з військовою технікою 107-ї Кременчуцької реактивної артилерійської бригади, Кременчуцького районного управління ГУ ДСНС України в Полтавській області, поліції та нацгвардійців.

 

Випробували на міцність та фотографувалися з установкою залпового вогню «Вільха» (дальність польоту - 70 км), дізнавалися як поводитися у кризовій ситуації та розглядали стіл із макетами різної зброї.

Кременчужани їли смачний козацький куліш та дізнавалися про діяльність волонтерів. 

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх