Як я захворіла на COVID-19: щоденник вакцинованої

2.08.2021, 16:30 Переглядів: 9 774 Коментарів: 14

 

Вакцина дійсно полегшує перебіг хвороби, а от тест зробити не так вже й легко

Ймовірно, я захворіла під час триденної подорожі до Києва. Слід зазначити, що в столиці зараз справжній туристичний бум: багато гостей з країн Африки та Азії, європейців. Вулиці міста нагадують мурашник: людей дійсно немало, соціальну дистанцію тримати нереально, та й ніхто про неї і не згадує. Маски в спеку теж не вдягають – навіть у приміщеннях.

Будучи вакцинованою повним курсом препаратом AstraZeneca (наприкінці березня та в середині червня), я не надто переймалася. А дарма.

День перший, неділя, 25 липня

Надвечір трохи піднялася температура – до 37,2.  Я списала це на втому – адже минулої ночі їхала з Києва в Кременчук і майже не спала.

День другий, понеділок, 26 липня

Температура вже зранку була 37,4, трохи заклало ніс. На роботу вирішила не йти, адже виникли побоювання щодо коронавірусу. Відомо, що при зараженні штамом «Дельта» симптоми можуть з’явитися вже на 1-3 день, тобто ймовірність була.

Вдень температура підскочила до 37,9, випила «Фармацетрон» – але він не подіяв. Сімейна лікарка сказала, що хвилюватися зарано: зважаючи на те, що я вакцинована, шанси не те, що це дійсно COVID-19 були мінімальними. За всіма ознаками це була звичайна ГРВІ і в такому випадку слід почекати.

Проте, хотілося впевнитися, і я спробувала зробити тест у найближчій лабораторії – «Сінево». Зважаючи на самопочуття, дійшла до лабораторії тільки о 16.05 – і виявилося, що вона закінчує роботу о 16.00. Вирішила повернутися зранку наступного дня.

Надвечір почало трохи свербіти у горлі, але температура впала до 36,9, нежить посилився.

День третій, вівторок, 27 липня

Температура зранку 37,3, з’явилася слабкість. Пішла в «Сінево». Слід зазначити, що температуру на вході ніхто не перевіряв, соціальної дистанції в приміщенні не дотримувалися: у невеличкому холі скупчилося 8-9 людей, всі сидячі місця зайняті, кілька відвідувачів стояли. Адміністратор на рецепції сказала, що ПЛР роблять з 12.00 до 16.00. Це дещо здивувало: адже зазвичай всі аналізи, перед якими не дозволяється їсти, здають зранку, але ок.

Температура підскочила до 38.0, проте о 12.10 я прийшла до лабораторії «Сінево» знову. Була черга: п’ятеро людей стояли зовні, на сонці, при температурі повітря 34?С. На вході стояла співробітниця у захисному халаті, масці та окулярах, яка й запропонувала мені чекати. На питання, скільки часу орієнтовно це триватиме, відповісти не змогла. Слід зазначити, що в приміщенні було кілька вільних стільців – але увімкнувся «режим дотримання карантинних вимог»,  тож люди мали страждати на сонці. Я відчувала, що можу просто втратити свідомість, і не залишилася чекати.

Надвечір температура знову впала, а нежить посилився.

День четвертий, середа, 28 липня

Ситуація з температурою така ж сама, слабкість. Зранку сімейна лікарка подзвонила, розпитала про самопочуття, призначила антибіотики.

Вдень, коли температура піднялася до 37,9, випила «Афіду». Вона знизила жар, трохи полегшало.

День п’ятий, четвер, 29 липня

Цього дня температура не піднімалася вище 37,6, слабкість залишалася. «Афіда», антибіотик, спрей від нежитю. Тримаю зв'язок з лікаркою.

День шостий, п’ятниця, 30 липня

Зранку температура була нормальною. Нежить теж трішки відступив і в цілому самопочуття покращилося. Але я повністю перестала відчувати запахи! Чесно скажу, злякалася – адже вірогідність того, що хворію саме на COVID-19, зросла в рази. Нюхала каву, туалетну воду, «Корвалол» - повний нуль.

Подзвонила лікарці, вона записала мене на прийом, обстежила, виміряла сатурацію легенів (все добре) і призначила ПЛР-тест на наступний день. Тест треба було здати з 08.00 до 08.30, медсестра ще раз нагадала, що перед процедурою забороняється їсти і чистити зуби. Про результати пообіцяли поінформувати в понеділок.

Протягом дня температура була максимум 37,3.

День сьомий, субота, 31 липня

Температура зранку нормальна, пішла на тест. Черги не було ніякої, ввічлива медсестра взяла мазок з носа та рота (ніяких неприємних відчуттів, працювала вона дуже професійно). Уся процедура зайняла максимум п’ять хвилин.

ПЛР-тест – це саме той випадок, коли державні медичні заклади в рази кращі за приватні.

Нежить майже пройшов.

День восьмий, неділя, 1 серпня

Почуваюся вже майже зовсім здоровою. Температури немає, ніс ледь закладений – але особливого дискомфорту не відчуваю. З нетерпінням чекаю понеділка, коли можна буде вийти на роботу.

Запахів все ще не відчуваю.

День дев’ятий, понеділок, 2 серпня

Приготувалася йти на роботу, адже почуваюся цілком добре. Залишилося дочекатися негативного результату тесту – і вперед!

О 09.15 подзвонила сімейна лікарка і повідомила, що за результатами тесту маю COVID-19, тож доведеться посидіти на самоізоляції ще 10 днів. Розпитала про самопочуття, порадила про всяк випадок зробити рентген легенів.

Нюх поки що не повернувся.

Слід зазначити, що сатурацію легенів вимірювала під час хвороби щодня, і весь час вона була в нормі (96-98).

Загалом, приходжу до висновку, що вакцина діє: COVID-19 я переношу досить легко. Проте, не варто нехтувати дотриманням соціальної дистанції та носінням масок в громадських місцях – навіть щеплення повністю не захистить від хвороби!

Автор: Тетяна Воскресенська
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 14

166
2 серпня 2021 16:51

Я тільки не зрозуміла, чому тест робили тільки на 7-й день? Чому сімейний не відправила одразу? Зараз же нема масових захворювань?


35 1
198
2 серпня 2021 17:20

У меня нюх востанавливался постепенно. Полностью востановился примерно за два месяца.


8 0
116
2 серпня 2021 18:01

Вакцина дие! Задницу она дие!!!! Когда дие - вирусами не болеют! Я точно так перенес ковид и без вакцины! А запах и вкус возвращаться начал через четыре дня, сначала появился запах спирта!!! А затем все остальные запахи и вкусы возвращались недель две. Хотя вкус сладкого, соленого и горького не пропадал.

ПС И антибиотик не глотал, только тест тогда делали так долго что я и на работу выйти успел, более 10 дней.


35 30
0
2 серпня 2021 18:07

Зараз цих "гостей" повно не тільки в Києві , а всю західну заполонили як саранча, таке відчуття що знаходишся в Еміратах а не у Львові чи Буковелі ...


21 3
354
2 серпня 2021 18:35

Раз уж Киев и такая беда приключилась, нужно было 27 июня выйти на фсб-шный шабаш (крестный ход московского педриархата) и пожать руки скрепным православным Новинскому, Бойко, Киве и Рабиновичу... А так же всем остальным упоротым, кому ковид не страшен и лечится гундяевским причастием...


52 29
367
1
2 серпня 2021 19:24

Як я хворіла на ковід . Які ще болячки були у авторки напротязі року ,прямо щоденник Лори Палмер 


18 17
0
2 серпня 2021 19:42

Я хворів на ковід рівно два тижні, запахи\смаки повернулись через тиждень після хвороби. Не приймав жодних діків, температури більше 37.8 не було. Переніс досить легко, вакцину не встиг зробити і поки не планую,  великий рівень антитіл через пів року. 90% переносить досить легко


12 3
0
2 серпня 2021 19:48

не хочу шокировать но пересят ковид все по-разному , один тяжёло , а второй легко как обычную простуду и дело тут не в вакцине , она не имеет никакого отношения в болезни ....


31 5
601
2 серпня 2021 21:22

Цитата: Upson

не хочу шокировать но пересят ковид все по-разному , один тяжёло , а второй легко как обычную простуду и дело тут не в вакцине , она не имеет никакого отношения в болезни ....

Скажіть це тим хто однією ногою був "там"

Ніхто не знає яка реакція в нього буде на вірус. В мене легко, дружина вже прощалась. Інший штам діє по іншому. В мене немає впевненості що інший штам так само легко пройде. Те ж і з дружиною - може не витримати. Тому ми обоє вакцинувались, і вже отримали по другій дозі. В мене щеплення пройшло непомітно. В дружини після першого було важко - ломота в тілі і важкість, після другої вже легше.

Я вчора повернувся з Києва. Гуляли по зоопарку, катались на електросамокатах в оренду, але вже немає того страху що буде тяжко. Зараз почуваємось добре, хоча під вечір сьогодні в мене розболілась голова, але це думаю на погоду.

А хворіти будеш 100% якщо піймаєш вірус. Просто з вакциною більше шансів перехворіти непомітно, або не так активно як у автора статті.

Телеграф - ви цю новину написали щоб порахувати тараканів в головах скептиків?


32 15
735
3 серпня 2021 09:26

Израильский иммунолог как-то высказался по поводу вакцион от гриппа: "Эффективность самой дорогой вакцины 70%, но эти 70% и без вакцины не заболеют или легко перенеут заболевание. А тем 30% ничего не поможет, только правильно поставленное лечение.".

 

Так что ничего удивительного, что с ковидом также.


17 3
236
3 серпня 2021 11:26

Цитата: KSV

Вакцина дие! Задницу она дие!!!! Когда дие - вирусами не болеют! Я точно так перенес ковид и без вакцины! А запах и вкус возвращаться начал через четыре дня, сначала появился запах спирта!!! А затем все остальные запахи и вкусы возвращались недель две. Хотя вкус сладкого, соленого и горького не пропадал.

ПС И антибиотик не глотал, только тест тогда делали так долго что я и на работу выйти успел, более 10 дней.

Для особо одарённых: ни одна вакцина не защищает от заражения на 100%, она защищает от ТЯЖЁЛОГО течения болезни и от смерти.


17 2
0
3 серпня 2021 13:01

Цитата: ecolog
Для особо одарённых: ни одна вакцина не защищает от заражения на 100%, она защищает от ТЯЖЁЛОГО течения болезни и от смерти.

 

Эту мантру мы все уже слышали. А правда это или нет (защищает ли от тяжелого течения болезни или нет) мы увидим ближе к концу года. Нет никакого смысла спорить. У каждого из нас есть среди знакомых те кто вакцинировался и кто нет, те кто переболел или нет, и каждый кто захочет сможет сделать вывод на основе реальных фактов, а не гипотез и безосновательных утверждений которые заполонили СМИ и сознание излишне доверчивых граждан... 


21 6
254
4 серпня 2021 10:48

Спасает вакцина или нет, у разных людей разные мнения, но один факт бесспорный - производство вакцины приносит прибыль миллион процентов :)


12 0
767
4 серпня 2021 17:13

Ну вообще-то вакцины и изобретались для того, что-бы не болеть вообще, после их использования. Ибо вырабатывался иммунитет. Кто нибудь слышал, что-бы после укола вакцины от Боткина, заболевали? Или после вакцины от свинки? Умиляет как лохам рассказывают, что после укола вы можете легко переболеть, ибо мы же вам вирус ослабленный вкололи, а если иммунитет слабый, то можете легко переболеть. А теперь представьте, что вам такое же говорят после вакцины от Боткина. Ну вы после укола слегка переболеете Боткина. Так что, что шас пытаются всем колоть - никакого отношения к вакцинам не имеет. Какой-то развод мирового уровня. В политической плоскости.
Просто подумайте, почему это правительство, которое всегда ложило болт на население, вдруг резко воспылало любовью к населению и всеми средставми пытается задвинуть непонятное и не прошедшее испытание варево. Кто не верит читайте про цикл испытания вакцин. Минимум 5 лет. И до 15 лет.
Да даже только то, что ширяют беременным уже вызывает вопросы. Проверенные дясятилетиями вакцины, беременным не колят, а тут клоповар сделанный на коленке колят.


8 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх