Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського запрошує на навчання

29.06.2021, 19:00 Переглядів: 6 385

 

Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського має сторічну історією. Витоки його сягають 1921 року, коли були засновані Кременчуцькі вищі педагогічні трирічні курси з українською мовою викладання. 

Сьогодні Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського є центром освіти, науки і культури, де розв’язується важливе соціальне завдання – формується інтелектуальний потенціал регіону. Університет знаний як в Україні, так і далеко за її межами, відзначений високими позиціями у національних і міжнародних рейтингах.

Р Е Й Т И Н Г

КРЕМЕНЧУЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ МИХАЙЛА ОСТРОГРАДСЬКОГО

Назва і засновник рейтингу

місце КрНУ

серед ЗВО України

Ranking WEB of Universities Cybermetrics Lab of CSIC 75

U-Multirank

Centre for Higher Education (CHE) & Centre for Science and Technology Studies (CWTS)

43

Global University Ranking uniRank™

Observatory on Academic Ranking & Excellence (IREG)

36

QS TOP 250 Universities of Emerging Europe & Central Asia

Quacquarelli Symonds Ltd ofCambridge MA & Wharton MBA

21
Times Higher Education Impact Rankings 10
Round University Ranking Clarivate Analytics Company 9

Рейтинг університетів і науково-дослідних інститутів України

Бібліометрика української науки Social Communications Research Center

61

Консолідований рейтинг OSVITA.UA

ТОВ «Освітній портал»

58

ТОП 200 ЗВО України

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» Observatory on Academic Ranking & Excellence (IREG)

42

Рейтинг ЗВО України Sciverse

інтегроване науково-інформаційне середовище SciVerse, складовою якого є реферативно-бібліографічна БД Scopus

33

Рейтинг національних університетів України

Національне агентство забезпечення якості вищої освіти

11


Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського посідає 11-те місце серед 113 національних університетів України відповідно до аналітичного звіту Національної агенції забезпечення якості вищої освіти (2019 рік); окремо відзначений у цьому звіті серед університетів, які продемонстрували високі загальні показники. КрНУ є носієм державної політики забезпечення доступу молоді регіону до якісної вищої освіти.

Сьогодні університет провадить підготовку молодших спеціалістів, бакалаврів, магістрів, докторів філософії за технічними, соціальними, гуманітарними спеціальностями. До послуг випускників – навчально-науковий центр підвищення кваліфікації та професійної адаптації.

У КрНУ навчаються близько 4000 студентів денної та заочної форм навчання, з яких понад 40% отримують стипендію.

Навчальний процес забезпечують 289 викладачів, у тому числі 53 доктори наук, професори і 163 кандидати наук, доценти. Серед них – 10 академіків, вісім членів-кореспондентів галузевих академій наук України, 14 володарів державних звань, шість лауреатів Державної премії України в галузі науки та техніки, 17 лауреатів Премії Президента України і Премії Верховної Ради України, 11 стипендіатів Кабінету Міністрів України для молодих учених.

Підготовка здобувачів вищої освіти ведеться в:

  • Інституті електромеханіки, енергозбереження та систем управління;
  • Навчально-науковому інституті механіки і транспорту.

На факультетах:

  • електроніки та комп’ютерної інженерії;
  • економіки і управління;
  • природничих наук;
  • права, гуманітарних і соціальних наук.

У структурі університету два коледжі – Коледж Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського та Комсомольський політехнічний коледж, у яких навчаються близько 2 тис. студентів. На базі університету діють довгострокові та короткострокові підготовчі курси за усіма предметами, за якими складається ЗНО.

Сучасні лабораторії, мобільне інформаційне середовище, віртуальні комплекси, мультимедійне обладнання забезпечують можливість для швидкого оволодіння необхідною інформацією та відпрацювання практичних вмінь і навичок, необхідних для роботи на підприємствах та в організаціях.

Студенти проходять практику з орієнтацією на необхідні відпрацювання професійних навичок і формування компетентностей. Для проходження практики КрНУ укладає договори з промисловими підприємствами та установами регіону. Також протягом навчального року для студентів організовуються екскурсії на підприємства, установи та організації за відповідним профілем навчання.

Університет підтримує тісні зв’язки із зарубіжними партнерами: університетами та установами Словенії, Словаччині, Чехії, Польщі, Шотландії, Китаю, Литві, Болгарії, Білорусі та ін. Тому викладачі та студенти університету беруть участь у Міжнародних проєктах, програмах мобільності, стажуванні, симпозіумах та конференціях.

Вступ 2021 року до університету здійснюється відповідно до Умов прийому на навчання, за якими:

– на освітній ступень «Бакалавр» вступають на 1-й курс випускники на базі повної загальної середньої освіти за сертифікатами ЗНО. На спеціальності технічного спрямування слід подавати здебільшого сертифікат ЗНО з української мови, математики, фізики чи іноземної мови. Абітурієнти гуманітарного спрямування подають сертифікати ЗНО з української мови та літератури, історії України, математики або іноземної мови. Термін навчання
3 роки і 10 місяців;

– на освітній ступень «Бакалавр» вступають на 1-й курс (скорочений термін навчання) випускники на базі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, освітнього ступеня молодшого бакалавра та які здобули раніше такий самий або вищий ступінь (рівень) вищої освіти за сертифікатами ЗНО і фаховим вступним випробуванням. На спеціальності технічного спрямування для вступу на бюджет слід подавати здебільшого сертифікати ЗНО з української мови та математики. Абітурієнти гуманітарного спрямування подають сертифікати ЗНО з української мови і літератури та історії України, математики або іноземної мови. Термін навчання – 2 роки і 10 місяців;

– на освітній ступень «Магістр», вступають випускники на основі здобутого ступеня освіти або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста
на всі спеціальності (окрім 081 – «Право») на базі єдиного вступного
іспиту з іноземної мови (ЄВІ) та фахового випробування. Термін навчання –
1 рік і 4 місяці;

– на освітній ступень «Магістр» за спеціальністю 081 – «Право» вступають випускники на основі здобутого ступеня освіти або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, на базі єдиного вступного іспиту з іноземної мови (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ). Термін навчання – 1 рік і 4 місяці.

Вартість навчання залежить від обраної спеціальності та форми навчання. Оплата за навчання може бути здійснена одразу за рік, за семестр, або за місяць. У разі вступу до закладу вищої освіти вступники пільгових категорій мають відповідні пільги.

Враження студентів про навчання в університеті.

Олексій Боряк, 19 років, денна форма навчання:

Я завжди мріяв навчатися в рідному місті. Вибрав спеціальність 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», адже мій батько – інженер, тож змалечку хотів його наслідувати. Під час навчання зрозумів, що не помилився, адже ця професія дійсно дуже цікава. Окремо хочу сказати про роботу наших викладачів: вони вміють подати матеріал у цікавій і зрозумілій формі, завжди готові допомогти. Навіть в умовах жорсткого карантину ми навчалися дистанційно, але процес чітко організований, тож ніяких труднощів не виникало.

Тетяна Куріцина, 21 рік, денна форма навчання:

Я живу у Кременчуці. Після закінчення школи захотілося навчатися чомусь цікавому. Тому вибрала нову спеціальність – «Цивільна безпека». На другому курсі я зрозуміла, що по-справжньому закохалась у свою майбутню професію. Навчальним процесом передбачені практичні та лабораторні роботи, екскурсії в пожежні та медичні частини міста й промислові підприємства регіону. Викладачі «тримають руку на пульсі» і щодня інформують нас про зміни у законодавстві у сфері цивільної безпеки. Ми самі вибираємо, де проходити практику. Практика дуже цікава! У КрНУ діє студентське самоврядування: члени студентської ради планують та організовують різноманітні заходи: інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?», конкурс «Студентська весна», цікаві квести.

Голова студентського профкому Ілля Баранник, аспірант:

Багато займаємося волонтерською діяльністю: беремо участь в акції «Від серця до серця», щороку під час акції «Святий Миколай – дітям» організовуємо подарунки малечі з інтернату. Загалом проводимо багато різноманітних заходів, як творчих, так і інтелектуальних. Щороку на другому тижні навчання проводимо квест для першокурсників, який допомагає їм ознайомитися з університетом, аби краще орієнтуватися на його території. Звісно, під час карантину вимушені проводити заходи лише дистанційно, але цього року, наприклад, в останній день перед оголошенням у місті «червоної зони» встигли провести День донора.

Студентам з інших міст університет може запропонувати місце в гуртожитках, що знаходяться у нагірній частині міста. У гуртожитках на кожному поверсі розташовано по дві кухні та гігієнічні кімнати. У кімнаті мешкають два-три студенти. Діти-сироти проживають безкоштовно, а представники інших пільгових категорій мають певні переваги.

Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського чекає на небайдужих, творчих, охочих до навчання вступників!

Детальну інформацію про Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського можна отримати за телефоном
+38067 400-01-63 або на сайті http://www.kdu.edu.ua/

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх