Незаконні операції вартістю 40 000 гривень: під підозрою кременчуцькі лікарі

15.06.2021, 09:03 Переглядів: 23 676 Коментарів: 9

 

Наразі в ситуації розбирається Департамент охорони здоров’я, ведеться розслідування

*фото ілюстративне

До редакції «Телеграфа» звернулась наша читачка Марина М. і розповіла шокуючу історію. За словами жінки, працівники лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» пропонували їй не зовсім законну операцію вартістю 40 000 гривень. Звісно, оплата мала бути неофіційною.

- Почалося все з того, що під час здачі крові на станції переливання аналіз показав низький рівень гемоглобіну. Сімейний лікар направив мене до гінеколога, адже часто це може бути симптомом хвороби. Після огляду та УЗД лікарка Я. поставила діагноз «вузлова міома» і наполягла на тому, що треба робити операцію.

За її словами, мені пощастило: саме цієї суботи, 22 травня, до лікарні приїде відомий професор, який виконає лапароскопічну операцію усього за 40 000 гривень. Слід зазначити, що прізвище професора жодного разу не згадувалося.

Розказала лікарка Я. і про те, що таких пацієнток як я вже 3, саме тому й приїде професор – тож якщо не погоджуся зараз, невідомо коли станеться наступна нагода.

За словами пані Марини, вона дещо розгубилася – адже раніше проблем зі здоров’ям не мала. Тому й погодилася на пропозицію. Сказали, що додатково треба оплатити 800 гривень за аналізи перед операцією.

20 травня жінка прийшла на аналізи. Замість лікарки Я. її зустрів лікар М., провів у відділення. Гроші пані Марина віддала медсестрі особисто в руки, а натомість їй зробили кардіограму та аналізи крові й сечі. Саме в цей момент вона й задумалася про невідповідність послуги та її вартості.

При реєстрації медсестра спочатку запитала направлення в стаціонар, а коли виявилося, що такого немає, запитала прізвище. Тут і з’ясувалося, що існує окрема стопочка з документами п’ятьох пацієнток лікаря М., яких повинні покласти в стаціонар без направлення. Жінку провели в палату, але залишатися в лікарні вона не планувала, тож одразу пішла на консультацію до лікаря М.

- Під час передопераційної консультації він наголосив, що 40 000 гривень готівкою треба буде віддати старшій медсестрі. Я запитала, чи дадуть мені якийсь чек або квитанцію – адже планую отримати матеріальну допомогу на роботі. На що М. сказав, що «це – неофіційна операція. Ви просто знаходитесь на території лікарні, офіційно ніякої операції не відбувається».

Почувши таке, пані Марина злякалася і вирішила розповісти про ситуацію у військовій частині, де наразі працює. Там їй пояснили, що як військовослужбовця, її направлять в Київський військовий шпиталь, де таку саму операцію зроблять безкоштовно.

Але коли пані Марина зателефонувала лікарці Я., аби повідомити про відмову від сумнівної операції з явно завищеною вартістю, її спробували залякати! Лікарка заявила, що в Києві жінці видалять матку і вона не зможе мати дітей – і лише невідомий «професор» зробить все як належить. Проте, погрози не подіяли.

Ба більше, пані Марина вирішила звернутися зі скаргою в поліцію – а згодом і в Департамент охорони здоров’я та НСЗУ. Адже, якщо операція неофіційна, то й відповідальності у разі невдалого результату ніхто не понесе.

Пресофіцер міськуправління поліції Анна Васенко підтвердила:

- Заява є, ми спілкувалися з медпрацівниками. На даний час перевірка триває.

 

Що ж каже інша сторона?

Оксана Корлякова, очільниця ЛІЛ «Кременчуцька», відмовилася надати коментар у телефонній розмові. «ТелеграфЪ» надіслав офіційний запит з приводу ситуації, що склалася, тож днями очікуємо на відповідь.

Не захотіла коментувати ситуацію і безпосередня учасниця історії, лікарка Я.

Пані Марина розповіла, що після скарги в Департамент охорони здоров’я її викликали на бесіду в лікарню:

- Був присутній представник Департаменту та заступник директора лікарні з медичних питань (як свідчила табличка на дверях кабінету). Мені запропонували на камеру розповісти, що відбувалося. Запитали, чи немає в мене медичних претензій до лікарів.

На моє питання, які пояснення надали лікарі, ніхто не відповів.

Голова Департаменту охорони здоров’я Кременчуцької міської ради Максим Середа прокоментував:

- Дійсно, таке звернення було. Наразі проводимо службове розслідування, тому подробиці я розголошувати не можу. Проводимо правову оцінку дій лікарів, підключаємо незалежних спеціалістів з інших лікарень, юристів.

А ще Марина М. розповіла про додаткові консультації з лікарями з Харкова та Київського військового шпиталю, котрі мають багаторічний стаж. За її словами, обидва спеціалісти стверджують, що в даному випадку лапароскопічна операція взагалі протипоказана.

«ТелеграфЪ» продовжує слідкувати за цією історією.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

593
15 червня 2021 09:29

***. Только бы денег побольше нагрести.


58 2
1 088
15 червня 2021 09:32

Ужас!!!


38 3
735
15 червня 2021 09:37

Ага, ще роскажіть, що Середа не в курсі таких "операцій".

 

P.S. До 2013 року в Україні було два військових шпиталі з висококваліфікованими лікарями - в Києві та в Севастополі. Я б їхній думці довіряв би більше ніж цим пройдисвітам з 3-ї лікарні.


63 1
767
15 червня 2021 09:57

Та явно заказуха! Такого быть не может! Вы ещё скажите что менты\судьи берут взятки! У нас коррупцию подолали! Как и бедность! А вы тут наклёпы пишите!


68 2
249
15 червня 2021 11:14

А есть вообще орган по контролю за медицинским обслуживанием? Ведь пациент не в состоянии оценить. Государство хоть как-то это собирается делать?


38 2
236
15 червня 2021 11:58

Я здогадуюсь, що це за лікарка Я. Вона практично всім операції пропонує, залякуючи бідних жінок. І явно всі ці операції відбуваються за згодою "зверху", бо як можливо в конвеєрному режимі проводити опреації, і керівництво не в курсі? І чогось здається, що справу будуть намагатися зам'яти, як це в переважній більшості подібних випадків. На жаль. А жінка молодець, що зробила цю справу резонансною.


64 1
0
15 червня 2021 12:32

Все вернется..


10 1
2
15 червня 2021 14:57

А шо, так можно было? Непонятно какое чикотило по выходным за бабки чикает матки бабью прям в коммунальном предприятии без документов, и коровякова, сущенко, коваленко и др не в курсе, что в их хлеву делается??? и середа не при делах? Но зная круговую поруку, походу из этой бабы сделают психбольную, или наркоманку, скажут, что галюны, ну, померещилось, еще материальный ущерб будет им платить...

 


32 1
423
15 червня 2021 16:40

Нічого їм не буде .Скільки часу пройшло зі смерті в родильному будинку ? Кого покарали ?

Цитата: Женя
Но зная круговую поруку, походу из этой бабы сделают психбольную, или наркоманку, скажут, что галюны, ну, померещилось, еще материальный ущерб будет им платить...  
Кругова порука ще й яка ,сіцілійська мафія відпочиває.Кажу ще раз -- нікому нічого не буде.Через пару днів всі дружно забудуть про це.Хто може сказати -скільки лікарів "сіло" за свої злочини ? 


30 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх