Про єдиний тариф на поховання у Кременчуці не йдеться: причина смерті має значення

18.05.2021, 14:32 Переглядів: 5 941 Коментарів: 6

 

З’ясовували, чи є вартість поховання небіжчиків, які померли внаслідок COVID-19, економічно обґрунтованою

18 травня у приміщенні виконкому відбулося засідання депутатської комісії з соціального захисту населення, захисту прав ветеранів війни та учасників бойових дій, охорони здоров’я, материнства і дитинства. Депутати обговорили питання завищеної вартості поховання для людей, які загинули внаслідок коронавірусної хвороби.


Зокрема, до Лариси Гориславець звернулись виборці з приводу тарифів на поховання осіб, які хворіли на COVID-19 у Кременчуці.


На думку людей, ціни для небіжчиків, які померли внаслідок перенесеного COVID-19, значно відрізняються від цін для померлих з інших причин. Приміром, катафалк в першому випадку обійдеться 1772 гривень, в другому – 1163 гривень. Перенесення труни родичам людини, яка померла від COVID, теж обійдеться майже на 1000 гривень дорожче.


 

 


Пані Лариса писала звернення на СКРП, ходила туди особисто, але не дочекалася ніякої реакції від підприємства. Саме тому вона вирішила звернутись до депутатів:


- Єдина відповідь, яку я отримала від СКРП була на кшталт «це питання не стосується діяльності депутата». Під час візиту на підприємство спілкуватися зі мною відмовились. Тому, колеги, закликаю вас розібратися з тарифами, адже вартість поховання людей, які померли від COVID-19, завищена.


Секретар міськради Юрій Гриценко запитав, на якій підставі можна називати тарифи завищеними, адже ніякого аналізу вартості не проводилось.


Пані Гориславець відповіла, що депутати обов'язково мають дослідити це питання і пояснити кременчужанам, чи є прайс СКРП економічно обґрунтованим.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

0
18 травня 2021 14:45

когда будет крематорий?


32 2
198
18 травня 2021 14:57

На этом скрп вообще чёрт ногу сломит. Там необоснованны все цены.  


57 0
423
18 травня 2021 18:02

Ну якщо "питання не стосується діяльності депутата" то воно стосується до роботи прокуратури ? Чи рильце в пуху? 


22 0
0
18 травня 2021 18:26

Цитата: jondin

когда будет крематорий?

"Украинское законодательство не разрешает строить частные крематории. Именно поэтому в Украине на всю страну всего три крематория, и инвесторы не видят для себя причин вкладывать средства в строительство таких дорогих центров, которые потом придется отдать государству."
«Построить современный крематорий — это очень дорого и, к сожалению, не всегда под силу органам местного самоуправления, — сказала представитель Антимонопольного комитета Украины Агия Загребельская. — Частные инвесторы не очень готовы вкладывать миллионы в объект, который останется в собственности государства или территориальной общины с точки зрения защиты инвестиций. В мире не так много осталось стран (из развитых, пожалуй, ни одной) где на законодательном уровне установлен запрет строительства крематориев любой формы собственности, кроме коммунальной».


10 1
4 363
1
18 травня 2021 18:33

Цитата: Kaka-Alex
"Украинское законодательство не разрешает строить частные крематории
ну будем занимать землю и строить памятники в три этажа на могилах....это же хорошо....для копачей и каменотесов...


13 6
1 088
19 травня 2021 08:49

Ганьба Меру на Века!!!


5 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх