Виконком готовий дати дозвіл на «перекриття» гарячої води Кременчуку з 1 травня (оновлено)

29.04.2021, 16:04 Переглядів: 17 395 Коментарів: 18

 

На засідання виконавчого комітету винесли проєкт рішення про неможливість виконання підприємствами постачання гарячої води

Сьогодні, 30 квітня, на засідання виконавчого комітету винесли додатковий проєкт рішення про неможливість виконання підприємствами (КремТЕЦ, КП  «Теплоенерго» та ТЕЦ вагонного заводу) постачання гарячої води. Йдеться про формальний дозвіл виконкому припинити подачу гарячої води  з 1 травня через те, що підприємства не мають лімітів газу.


Як зазначив мер Віталій Малецький, питання  розглянуть останнім. І, можливо, рішення ще не ухвалять, якщо сьогодні КМУ ухвалить постанову, яка продовжить ПСО. Це питання зараз якраз мають розглянути у Кабміні на вимогу Асоціації міст України.



P.S. Засідання виконкому завершилося, рішення про відключення гарячої води наразі не прийняте - у мерії очікують урядового рішення. Але не виключено, що сьогодні виконком збиратиметься ще раз щодо питання гарячої води - про це сказав мер наприкінці засідання. 

Газу немає: Кременчуку можуть повністю відключити гарячу воду з 1 травня

(текст новини за 29 квітня)

З першого травня Кременчуцька ТЕЦ та КП «Теплоенерго» можуть відключити постачання гарячої води у місті.


Як стало відомо «Телеграфу», підприємства отримали «листи щастя» від ПрАТ «Кременчукгаз» про припинення газопостачання. А ще раніше – листи від НАК «Нафтогаз України», який в односторонньому порядку хоче змінити умови договорів. Постачальник газу вимагає повного погашення заборгованості та попередньої оплати (або надання банківської гарантії). «Кременчукгаз» (як газорозподільна компанія) отримала вказівку від «Нафтогазу» припинити газопостачання.


У подібній ситуації опинились ТЕЦ по всій країні. Річ у тім, що з 1 травня припиняється дія ПСО для теплоенергетики (покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів) – змінюються умови постачання газу. Тобто «Нафтогаз» не постачатиме підприємстам теплоенергетики газ за спеціальною ціною. як було раніше. І в дію вступає ринкова ціна. 


Наразі і Кременчуцька ТЕЦ, і КП «Теплоенерго», мають неабиякі борги перед постачальником газу, і про погашення у найближчі дні не йдеться. Натомість «Нафтогаз» навіть просить передплату.


Тож кременчужанам варто бути готовими до того, що попрощатися з гарячою водою і ввімкнути бойлери доведеться набагато раніше, ніж планувалося.


Проте, як каже віцемер з комунальних питань Іван Москалик, ситуація ще може змінитися, якщо Камбін продовжить дію ПСО. Перемовини йдуть.



Додано


Ось як прокоментував ситуацію віцемер з комунальних питань Іван Москалик:


- Говорити про те, що з 1 травня в усіх не буде  гарячої води – зарано. За нашою інформацією, дію ПСО можуть продовжити на два місяці. Тоді, можливо, нам продовжать подавати гарячу воду. А якщо нічого не зміниться, постачання гарячої води припинять. Причому не лише у Кременчуці, а по всій Україні. Вся Україна буде без газу! Питання навіть не у фінансах. Немає процедури укладення нових договорів. Немає контрагентів, з якими на законних підставах можна укласти угоди. Я б сказав, 50 на  50, що гарячої води не буде.


Керівник ПрАТ «Кременчукгаз» Богдан Оксененко каже, що підприємство як газорозподільна організація отримала доручення  припинити розподіл газу і КремТЕЦ, і «Теплоенерго».


- Від оператора ГТС (газотранспортної систем – ред.) ми отримали  інформацію, що в цих підприємств немає постачальника  газу. Угоди з НАК «Нафтогаз України» закінчилися, НАК відмовився їх подовжувати. Відповідно, і надіслали інформацію підприємствам, що вони мають зупинитися і вирішити питання з постачальником газу.


За словами Богдана Оксененка, НАК «Нафтогаз України» пропонує угоди зі своєю дочірньою компанією «Нафтогаз-трейдінг», але вона не встигає укласти угоди і пропонує неприйнятні для теплоенергетики умови. Зокрема, якщо до цього ціна на газ для ТКЕ складала близько 6500 грн за тисячу кубометрів – на вільному ринку буде 9200-9300 грн. І така ціна потягне захмарне зростання тарифів для населення, якщо уряд не подовжить дію ПСО.

Автор: Тетяна Донченко, Тамара Зінченко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 18

166
29 квітня 2021 16:15

Цікаво, як Нафтогаз може вимагати попередню оплату, якщо є постанова КМ № 641, яка забороняє попередню оплату на час карантину?


38 3
169
29 квітня 2021 16:21

Цитата: КАПУША

Цікаво, як Нафтогаз може вимагати попередню оплату, якщо є постанова КМ № 641, яка забороняє попередню оплату на час карантину?

То ж для людей, а не підприємств

 


15 1
51
29 квітня 2021 16:31

Цитата: КАПУША

Цікаво, як Нафтогаз може вимагати попередню оплату, якщо є постанова КМ № 641, яка забороняє попередню оплату на час карантину?

Дуже просто - за умовами договору.


7 1
166
29 квітня 2021 16:57

Цитата: Татьяна Донченко
Цитата: КАПУША

Цікаво, як Нафтогаз може вимагати попередню оплату, якщо є постанова КМ № 641, яка забороняє попередню оплату на час карантину?

То ж для людей, а не підприємств

 

Дякую


2 1
680
29 квітня 2021 17:34

Кажись кому то горящие шины в задницу будут пихать очень сильно с такими заявлениями


32 5
0
29 квітня 2021 17:41

Цитата: JJAbrams

Кажись кому то горящие шины в задницу будут пихать очень сильно с такими заявлениями

Кому саме? I хто саме?


15 13
220
1
29 квітня 2021 18:18

"Пока гром не грянет – мужик не перекрестится".. Гром через 2 дня, всякие "газы" начинают креститься, раньше времени не было..


14 1
209
29 квітня 2021 18:56

У нефтегаза свистонула фляга, газовый рембо бегает, кошмарит всю страну.


12 1
0
29 квітня 2021 19:12

Цитата: M D
Цитата: JJAbrams

Кажись кому то горящие шины в задницу будут пихать очень сильно с такими заявлениями

Кому саме? I хто саме?

Вам, тим, хто не згоден, що незрозуміло? Те, що якщо хтось і вийде під райраду бастувати, то "до них так ніхто і не вийшов"? Чи, може, те, що ви, "воїтелі" диванні, спокійно дивились і причмокували, коли Коболев і його брат-близнюк Вітренко виписували собі мільйонну зарплатню? Ви дійсно не розумієте, що ваші "горящиє шини в дупу" так і залишаться вологими мріями? Може, ви ще за ОПЗЖ та партію Шарика голосували?

Тому я і запитую: хто саме і кому саме буде пхати горящие шини в зад? Якщо відповідь "народ владі", то це як про погоду розмовляти. Слів багато, сенсу нуль.


26 15
95
29 квітня 2021 19:47

на фоне общего звиздеца это так - мелкие неудобства


16 1
137
29 квітня 2021 20:04

Вже - "Зубожіння" - чи ще "Кінець епохи бідності"?


36 2
166
29 квітня 2021 20:46

Цитата: Lisbon

Вже - "Зубожіння" - чи ще "Кінець епохи бідності"?

Або час «хоть поржем» настав таки


25 4
4 363
1
29 квітня 2021 20:47

Тэц задолжало нафтогазу, а воду, тем кто платит, отключат. Это просто шантаж монополиста за счет , опять же народа. Игра может окончится большими потерями прибыли полтаваоблэнерго. 


24 2
540
1
29 квітня 2021 21:02

Цитата: zzzzzz

Тэц задолжало нафтогазу, а воду, тем кто платит, отключат. Это просто шантаж монополиста за счет , опять же народа. Игра может окончится большими потерями прибыли полтаваоблэнерго. 

[spoiler][/spoiler]Ох, я бы не делал таких поспешных выводов. Принцип око за око никто не отменял. Ничто не мешает ТЭЦ  точно также в одностороннем порядке отключить электроэнергию Кременчукгазу. Только нам конечно от этого лучше не станет. 


8 29
4 363
1
29 квітня 2021 22:29

Цитата: s2e7r8g
Ничто не мешает ТЭЦ 
если кто помнит во времена януковоща регулярно были такие выбрыки, когда грозились от отопления отключить город и остановить станцию. Обычно в начале отопительного периода, но за пару дней вопрос решался. Так что думаю очередная забытая тактика шантажа.


11 9
738
1
30 квітня 2021 11:36

від нашої держави можна очікувати усе що завгодно. і, як правило, усе тільки не на користь людям!  Поки високі чиновники ділять свої статки, з,ясовують бізнес стосунки та переросподілятимуть  сфери нафтогазу, прості "терпіли" будуть сидіти без теплої водички. Ось зараз саме нагріти руки тим підприємцям, хто виготовляє , і хто продає бойлери.  


8 2
0
30 квітня 2021 13:03

влада за минулий рік непогані створила умови підйому гешефта для ріната леонідовіча а бєня дивлячись зі сторони подумав "а я шо лох?" і ось він результат.

бойлери така собі альтернатива бо електричні мережі гівно і вони не витримають.

результат - залишиться тільки холодна вода.

чекаємо ви _ є _ бони водоканалу... 


7 1
0
30 квітня 2021 15:30

Чисто предположим, что Нафтогаз прекратит поставлять газ и горячую воду отключат. Разве люди перестанут пользоваться горячей водой? Нет, это комфорт. Поставят бойлеры и будут греть, а значит деньги пойдут в электричество и поставщики электричества выиграют, а Нафтогаз проиграет, потому что газ куда девать в тех объемах, что население потребляло? Это громадные потери денег. Они не пойдут на это. Добавим сюда нового главу Нафтогаза, который в срочном порядке на посте ио министра зафиксировал цену на газ. Так что все будет ок, и дальше будет платить за тепленькую водичку по цене горячей.


6 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх