Карантин вихідного дня в Україні не продовжуватимуть

2.12.2020, 15:31 Переглядів: 6 723 Коментарів: 4

 

У будні та вихідні дні діятимуть обмеження помаранчевої зони епіднебезпеки

Кабінет Міністрів не продовжуватиме в Україні карантин вихідного дня. Про це проінформував прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду сьогодні, 2 грудня. У будні та вихідні дні діятимуть обмеження помаранчевої зони епіднебезпеки.


30 листопада в ефірі телеканалу «Україна 24» міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав, що ефективність карантину вихідного дня можна буде оцінити наступного тижня, адже інкубаційний період коронавірусу становить від 14 до 21 дня:


- Остаточні результати ми побачимо наступного тижня, як спрацювали всі без винятку карантини вихідного дня впродовж трьох пар вихідних, які були. Але хочу однозначно сказати, що ми пам'ятаємо, як пройшли перші вихідні, коли, м'яко кажучи, не дотримувалися карантину вихідного дня. Але все-таки бачимо тенденцію до зменшення динаміки зростання... Ми не досягли того ефекту, на який розраховували спочатку, українці не дотримувалися карантину в повному обсязі, як ми прописували.


Разом з тим, Кабмін наразі опрацьовує рішення щодо можливого посилення карантинних обмежень у країні. Згідно з законодавством, уряд повідомить про рішення за 7 днів до його запровадження.


В Україні провели опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій, їхня думка така:

  • має бути повна заборона або введення часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків;
  • майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів;
  • встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: lexinform.com.ua

А які заходи ви вважаєте оптимальними?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

4 363
1
2 грудня 2020 15:39

зелені ***, вводять, скасовують, тим часом фонд худіє по карманах....


29 41
1 031
2 грудня 2020 16:14

Неужели не ясно, что именно в больших маркетах и общественном транспорте вероятность распространения больше чем на открытом ярмарке. 


45 12
228
2 грудня 2020 18:04

Объявление: розыскивается ежегодная сезонная эпидемия гриппа. Последний раз видели год назад. Нашедшему - срочно сдать тест на ковид. smile


15 10
0
2 грудня 2020 22:13

Цитата: inattentive
именно в больших маркетах и общественном транспорте вероятность распространения

 

Вы не поверите, но наибольшая вероятность распространения - дома(под одеялом)smile.

 

Потом, по опасности, следуют учреждения сферы здравохранения(поликлиники, больницы и т п, там где наибольшее количество больный в принципе, среди которых и коронавирусные тоже).

 

Потом по вероятность подцепить вирус, очевидно идёт (барабанаая дробь...) - работа! Да, да, именно на работе(в офисах, учреждениях, конторах) где люди долго находятся в одном помещении вместе(которое естественно зимой не проветривается потому что и так холодно) и не 5-10 минут, как в магазине или в маршрутке а по нескольку часов в день. И так каждый день...

 

А вот всякие там магазины(особенно непродовольственные, в которые и так не особо много людей ходит по сравнению с продмагами) и рестораны(Вы часто в них ходите?) и прочие заведения которым пытались запретить работать на каратнине - они вообще никакой роли существенной не играют в эпидемиологических отношениях. Это всё очковтирательство


34 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх