Полтавський терорист: обіцяють грошову винагороду за інформацію про втікача (доповнено)

23.07.2020, 10:40 Переглядів: 17 867 Коментарів: 29

 

Поліція проводить спецоперацію із затримання чоловіка

У Полтаві, на вулиці Остапа Вишні, поліція проводить спецоперацію із затримання зловмисника, який погрожує підірвати гранату.

Відділ комунікації поліції Полтавської області сповістив, що його підозрюють у незаконному заволодінні автомобілем.


Намагаючись уникнути відповідальності, чоловік чинить опір та погрожує працівникам поліції гранатою. З ним ведуть перемови.


На місці працюють вибухотехніки, слідчо-оперативна група, працівники карного розшуку поліції області й Полтавського відділу поліції та інші спеціальні служби. Процесуальне керівництво здійснює Полтавська місцева прокуратура. Охороняє місце події патрульна поліція.


Поліція просить громадян та водіїв бути вкрай обережними та оминати територію проведення спеціальної операції, задля безпеки триматися якнайдалі від епіцентру подій.


Надзвичайна ситуація в Полтаві

У Полтаві чоловік погрожує підірвати себе і поліцейського гранатою

Gepostet von Телеканал "Центральний" am Donnerstag, 23. Juli 2020


Додано:


За інформацією департаменту карного розшуку, злочинець взяв у заручники працівника карного розшуку, а потім обміняв його на поліцейського начальника Віталія Шияна.


Заручник, полковник поліції Віталій Шиян, який обміняв себе на іншого поліцейського 


Затримання відбувалося біля приміщення адміністративного суду, там злочинець погрожував підірвати гранату РГД-5 та захопив у заручники працівника карного розшуку. 

Під час перемовин з правоохоронцями він вимагав надати йому автомобіль та погодився обміняти заручника на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна, який був заступником начальника міського управління міліції у Кременчуці.


Після цього «угонщик» на наданому йому автомобілі разом з Віталієм Шияном поїхав у напрямку виїзду з міста. Спецоперація із затримання зловмисника триває.



Додано:


Як повідомляє інтернет-видання «Полтавщина», терористу видали службове авто ВАЗ 2111 («Богдан»), на якому він з заручником попрямував у напрямку Києва. Його основна вимога — аби йому дозволили уникнути ув'язнення, він хоче, аби його не притягли до кримінальної відповідальності.


Як з'ясувалося, злочинець раніше працював автослюсарем в ангарах, біля яких і відбувся сьогоднішній інцидент. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці розмістив допис, у якому сповістив, що чоловік — 32-річний полтавець Роман Миколайович Скрипник, раніше неодноразово судимий.


 

За неофіційними даними, зловмисника затримали у Київській області – до нього застосували силу та відібрали гранату.


Додано:


Поліція спростувала інформацію про те, що терориста затримали. На сайті Нацполіції Полтавської області йдеться про те, що 32-річний полтавець, який взяв у заручники начальника управління карного розшуку поліції Полтавщини, покинув автівку та втік до лісопосадки. Загрози для життя полковника поліції Віталія Шияна немає, він знаходиться разом з колегами.


Поліція робить все можливе, аби затримати зловмисника без ризику життю і здоров’ю інших людей. За даним фактом відомості внесені до ЄРДР за статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу), 349 (Захоплення працівника правоохоронного органу як заручника), 263 (Незаконне поводження з боєприпасом) Кримінального кодексу України. 



Додано:


Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов телефоном поспілкувався з полковником поліції Віталієм Шияном, про що повідомив на своєму телеграм-каналі:


- Подякував йому за мужність. Його вчинок – це вчинок справжнього офіцера. Віталій почувається добре та продовжує виконувати свої обов’язки, - написав Синєгубов.


Додано:


Як повідомив прес-офіцер Полтавського облуправління поліції Роман Гришин, для пошуку чоловіка, який звільнив заручника і втік в лісосмугу, залучені не лише поліціейскі, але і нацгвардійці, кінологи та квадрокоптери. Вирішується питання про залучення вертольотів.


Звільнений з полону полковник поліції Шиян також бере участь в пошуку.


Додано:


В селі Великий Байрак Миргородського району створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіції та управління СБУ в області. Вживаються усі необхідні заходи для затримання особи.


 


Додано:


Полтавський терорист Роман Скрипник, який нині десь переховується від правоохоронців у лісах Миргородського району, потрапив до бази «Миротворця» з підписом:


«Терорист. Свідома участь у процесах дестабілізації суспільного життя в Україні. Неодноразово судимий, захопив і утримує як заручника полковника поліції в м. Полтава 23.07.2020». 


Додано:


Знайшли автівку, яку кинув Роман Скрипник. Зараз триває пошукова операція. Її проводять за допомогою гелікоптера, собак та дронів. Також привезли тепловізори, для пошуків вночі.


 




Додано:


Романа Скрипника, який переховується від поліції за викрадення автомобіля і захоплення заручника в Полтаві, не слід намагатися затримати самостійно, він може бути небезпечний. Про це повідомив директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко в ефірі Громадського радіо 23 липня.


- Пошуки людини, яка захоплювала в заручники поліцейського, тривають. Думаю, що вони завершаться успішно. Оскільки людина може бути небезпечною - то самостійно не треба пробувати затримувати цього зловмисника, - заявив Шевченко.


При цьому він висловив упевненість, що рано чи пізно це зроблять поліцейські.


Додано:


Правоохоронці продовжують спецоперацію з пошуку злочинця, який напередодні захопив поліцейського. Про це в п'ятницю, 24 липня, повідомляє ТСН.


Правоохоронці всю ніч шукали озброєного 32-річного чоловіка. Масштабні пошуки були зосереджені навколо села Великий Байрак у Миргородському районі, поруч з яким злочинець кинув автомобіль і побіг в посадку.


Правоохоронці прочісували територію, працювали кінологи. Тут літали вертольоти, а з настанням темряви чоловіка шукали за допомогою тепловізорів.


Однак, інформації про затримання зловмисника так і не надходило. Станом на ранок на місці проведення пошуків тихо, ймовірно пошуки продовжили в іншому місці.



Додано:


Поліція Полтавської області пообіцяла грошову винагороду за допомогу в затриманні чоловіка, який утримував у заручниках поліцейського.


Про це УНІАНу повідомив прес-офіцер Головного управління Національної поліції в Полтавській області Роман Гришин.


- Ми сьогодні оголосимо про те, що за інформацію, яка допоможе у розшуку особливо небезпечного злочинця, поліція заплатить грошову винагороду. Суму поки що я назвати не можу, це питання якраз зараз узгоджується, - розповів він.


За інформацією Гришина, зловмисника вже оголошено в розшук, і 24 липня всі відділи поліції отримають на нього орієнтування.


Додано:


Радник глави МВС Арсена Авакова Михайло Апостол в ефірі каналу «Україна 24» висловив думку, що активна фаза операції щодо затримання полтавського терориста Романа Скрипника скоро закінчиться – протягом одного-двох днів.


- Вся інформація про цю людину є, всі родичі знайдені. Правоохоронні органи оточили все там, все контролюється тепловізорами, нікуди він не дінеться. Кожна ділянка поділена на квадрати, і кожен підрозділ має свій квадрат. Але зараз літо, зелень навколо в лісах – не так очищають ті ліси, як раніше. Сховатися в лісі в принципі просто. Але це (знайдення утікача - ред.) питання часу, - прокоментував Апостол.


Радник вважає, що Скрипник або вийде сам та здасться правоохоронцям, або накладе на себе руки, адже він боїться потрапити до в'язниці. Також пан Апостол припустив, що у полтавського терориста не все в порядку з психікою.


Повідомлення про розшук Романа Скрипника містяни помітили і у Кременчуці

Додано:

Оперативно-розшукові заходи для затримання особливо небезпечного зловмисника тривають вже п'яту добу.


Як повідомив Роман Грішин, заступник начальника відділу комунікації поліції Полтавщини, роботу поліцейських та Нацгвардійців ускладнюють персональні навички розшукуваного і специфіка природного ландшафту Миргородського району.


На підставі даних, отриманих з різних джерел, а також результатів аналізу дій та мотивації зловмисника, поліція сформувала його психолого-криміналістичний портрет: полтавець має військовий вишкіл та навички виживання в екстремальних умовах. Також відомо, що він має проблеми із психічним здоров’ям на фоні вживання наркотичних засобів. Ці складові психологічного портрета працівники поліції враховують при здійсненні оперативно-розшукових заходів.


Громадян закликають бути вкрай обережними, уникайти контактів з незнайомими особами, а за найменшої підозри – телефонувати до поліції.

Автор: Катерина Турубара, Руслана Горгола Джерело фото: Національна поліція України, спільнота «Подслушано в полиции»
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 29

1 179
23 липня 2020 11:28

Еще один спектакль от черта и квартала 95...

 

 


82 32
1 179
23 липня 2020 12:15

Настало время очешуительных историй! Я прошу получасовой перерыв! Подозреваю, что в следующей серии с вертолета управляемого лично Геращенком, непосредственно сам Аваков на парашюте, в костюме супергероя на ходу сядет на крышу движущегося авто, пробъет своим мощным кулачком крышу, всех обезвредит и освободит... У меня закончились пиво и чипсы. Я счас кабанчиком метнусь быстро затарюсь. Потрясающе! Какой сюжет! Какой восхитительный сценарий! Браво! Слабоумие и отвага!


74 19
601
23 липня 2020 12:23

Не просить президента сплясати 7.40?


52 9
1 179
23 липня 2020 12:26

Цитата: Чувааак

Не просить президента сплясати 7.40?

Жду видео от Голобородька со словами:

- Братья Цыцько - Игра без штанов. Ролик на канале Квартал 95 в youtube. Смотреть всем!


38 16
236
23 липня 2020 13:06

Цитата: Чувааак

Не просить президента сплясати 7.40?

Просить з'їсти шаурму в ефірі))


28 8
1 179
23 липня 2020 13:22

Уже проехали Решетиловку. 

Аваков примеряет трусики (супергероя). Но они нелепо сжимают брюки. Так как одеваются поверх штанов. Срочно ищут для этих целей лосины подходящего цвета.

Антошка прогревает вертолет. Крутит лопасти. Пока что только руками. Ждут, чтобы подъехал ближе. Экономят казенное авиатопливо.

 


41 13
680
23 липня 2020 13:37

Че за фигня происходит на этой неделе?


35 1
439
23 липня 2020 13:45

Да это цирк скоро даст полиции все методы,и вот тогда они то и покажут свою сущность.



Цитата: JJAbrams

Че за фигня происходит на этой неделе?

Показу для депутатов ,чтобы дать полиции больше возможностей.


33 3
208
23 липня 2020 14:11

Полтавские мусора решили и себе заработать баллы на ,,героических,, освобождениях заложника ? Наркошу попросили покатать их начальника на машине а потом c бтр-ами со второй попытки освободят ?

 Зачем идти изначально сдаваться к дураку с гранатой возможно с муляжом ? Теперь будут мусора по возрастании чинов меняться так и до киевских дойдет ? Чтобы всей цепочке по Герою Украины получить ? Чистая профнепригодность.


29 5
367
1
23 липня 2020 14:39

На фото верхний правый угол здание это админ суд г.Полтавы а на общем фоне автостоянка работников суда ?

Киностудия МВД такая жадная что на роль заложников решила не тратиться ,а взяла тех кто на окладе в 13 000 ,даже двоих


19 2
1 179
23 липня 2020 14:47

 

 


17 4
0
23 липня 2020 14:50

Рекомендую всем вспомнить как в рашке птн-пнх под шумок борьбы с терроризмом стал "царём". У нас явно просматриваются систематические попытки властей по шумок какой-то построить полицейское государство по типу рашки. Например, как это было в рашке(и с чего всё начиналось), оправдать безосновательные проверки документов на улицах. В карантин была попытка наделить ментов неограниченными полномочиями и позволить им "кошмарить" всех кто идёт по улице - не прокатило. Теперь эта же попытка будет под шумок борьбы с терроризмом. Не факт, что это всё не организовано самой же властью и спецслужбами


34 7
0
23 липня 2020 15:53

Петя сидит и думает..."А шо так можно было???? А я дурак Томос 5 лет добывал"...


41 15
1 179
23 липня 2020 16:21

Станом на 16:00 Роман Скрипник відпустив заручника і зник у лісопосадці у Решетилівському районі Полтавської області, його розшукує поліція. УП

 

Я думал это будет триллер. А это комедия! Циркачи! Да здравствует СЛАБОУМИЕ И ОТВАГА! Маски-шоу отдыхают! 
Facepalm 

Квартальное шоу с участием чертей окончено. Все расходимся. Этот "террорист" сломался... Аваков, неси нового...

 


29 7
137
23 липня 2020 16:28

Цитата: evil

Станом на 16:00 Роман Скрипник відпустив заручника і зник у лісопосадці у Решетилівському районі Полтавської області, його розшукує поліція. УП

 

Я думал это будет триллер. А это комедия! Циркачи! Да здравствует СЛАБОУМИЕ И ОТВАГА! Маски-шоу отдыхают! 
Facepalm 

Квартальное шоу с участием чертей окончено. Все расходимся. Этот "террорист" сломался... Аваков, неси нового...

 

Даже не попросил Президента сыграть на рояле, и отпустил заложника. Тю....


26 4
367
1
23 липня 2020 16:58

Я думаю що после Луцкого автобуса это просто совпадение ..пусть я буду на 73% наивен 


22 2
513
23 липня 2020 17:05

Цитата: Lisbon
Цитата: evil

Станом на 16:00 Роман Скрипник відпустив заручника і зник у лісопосадці у Решетилівському районі Полтавської області, його розшукує поліція. УП

 

Я думал это будет триллер. А это комедия! Циркачи! Да здравствует СЛАБОУМИЕ И ОТВАГА! Маски-шоу отдыхают! 
Facepalm 

Квартальное шоу с участием чертей окончено. Все расходимся. Этот "террорист" сломался... Аваков, неси нового...

 

Даже не попросил Президента сыграть на рояле, и отпустил заложника. Тю....

Думаю, там приватный танец был исполнен. На барабане.


14 6
54
23 липня 2020 17:06

розбийнык забыл сказать володьке што ему ещё перед Кадыровым извиняться..рояль уже не смешно.


17 3
1 088
23 липня 2020 17:21

Че за фигня происходит на этой неделе?

 

Может Жара - Может Магнитные Бури - Может Коронавирус.

А может всё вместе.


8 2
307
23 липня 2020 19:01

Народ держат за быдло


27 4
354
23 липня 2020 19:57

- Подякував йому за мужність. Його вчинок – це вчинок справжнього офіцера. Віталій почувається добре та продовжує виконувати свої обов’язки, - написав Синєгубов.

Они его еще и к награде представят...

Б***дский цирк...

facepalm


35 8
28
24 липня 2020 00:39

Требабуло ще ракету бо одноо гелікоптера замало залучити до пошуків тоді точно спіймалмайбутні виборці шефа і так аплодують стоячі!!!!


9 2
367
1
24 липня 2020 02:11

говорят что Геращенко спрыгнул на парашюте  и упал прямо на террориста ,там без шансов 


30 1
1 179
24 липня 2020 08:30

За даним фактом відомості внесені до ЄРДР за статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу), 349 (Захоплення працівника правоохоронного органу як заручника), 263 (Незаконне поводження з боєприпасом) Кримінального кодексу України. 

И все????

А как же это:

Відділ комунікації поліції Полтавської області сповістив, що його підозрюють у незаконному заволодінні автомобілем.

Всьо? Вже не підозрюють?

Я його не захищаю. Але тут кояться якісь дивні речі. 

Чувак наче б то незаконно заволодів авто. Поїхав не десь тікати, а під будівлю суду. Але затримувала його не патрульна поліція за викликом, а чомусь працівник караного розшуку. Нічого дивного...Правда? Особливо що до того, шо претензій за незаконне заволодіння авто до нього вже немає. 

Після того цирку, який відбувався (танці із "заручниками", "переслідування", "пошуки"), усе обласне керівництво МВС має піти у відставку. Цирк на дроті. А вони один одного вітають за мужність, нагороди роздавать збираються. 

 


20 4
4 371
1
24 липня 2020 08:46

Цитата: evil
Экономят казенное авиатопливо.
бенино топливо!!!!



Хотели снять триллер, а получился как всегда квартал95..... Кстати, а где 73%? Всё? 



Сваты сабакова 6 сезон!


14 8
0
24 липня 2020 10:17

Загрози для життя полковника поліції Віталія Шияна немає,
 

Зато є для людей з навколишных сіл. Обісрався полковник разом із всією своєю гвардією. Не поліція, а хрєн знає що


15 1
1 179
24 липня 2020 14:58

Поліція Полтавської області пообіцяла грошову винагороду за допомогу в затриманні чоловіка, який утримував у заручниках поліцейського.

Кращою винагородою буде факт того, шо УПРАВЛІННЯ МВС УКРАЇНИ В ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ всім штатом піде у відставку за статею профнепригодність...

Вочевидь, зараз там працюють не фахові спеціалісти, а випускники циркового училища факультету клоунади. 

Сором. Суцільний сором. Клоуни захопили країну. В кого з можновладців не ткни палицею, поцілиш у клоуна...

 


14 3
767
24 липня 2020 16:27

Думаю что это всё связано с новыми законами для мусоров. Хотят же вернуть им право останавливать авто просто так и искать причину уже по месту. Аптечки, огнетушители и т.д. Так же не исключено, что под шумок подтянут ещё кучу законов развязывающих руки мусорам. И вот как-то всё так совпадает... Готовят закон, но знают что будут возмущения, а тут раз! И типатеррористы повылазили. Так же не исключено что будут митинги против закона о 6000 за гектар, у кого есть паи. А тут у мусоров руки будут развязаны. В общем напоминает коряво спланированную акцию.

8 4
0
24 липня 2020 16:38

цирк .ждем продолжения

 


7 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх