Одразу дві комісії розслідують причини 2-годинної зупинки Кременчуцького НПЗ

8.07.2020, 12:02 Переглядів: 6 797 Коментарів: 5

 

Причини збою у технології НПЗ розслідує внутрішня комісія на підприємстві та комісія «Укренерго»: попередньо у компанії заявили, що авіарія на їх підстанції не вплинула на схему енергопостачання заводу

Одразу дві комісії розслідують причини 2-годинної зупинки Кременчуцького нафтопереробного заводу (ПАТ «Укртатнафта»), що мала місце 4 липня. Тоді кременчужани бачили вогонь та чорний дим на факелах підприємства: виявилося, що це був аварійний викид газу. Головний інженер НПЗ Юрій Голич заявив, що причина — аварія на підстанції «Укренерго».



Проте в «Укренерго» заявляють, що лінії, які втратили живлення під час аварії 4 липня на підстанції «Кременчук», не належать до схеми енергопостачання на Кременчуцький НПЗ.


«Усі лінії 150кВ, які в зазначений проміжок часу втрачали живлення від ПС «Кременчук», належать Єристівському та Полтавському гірничозбагачувальним комбінатам (ГЗК) та не мають відношення до схеми електропостачання Кременчуцького НПЗ. Коротке замикання під час аварійної ситуації супроводжувалось суттєвим зниженням напруги у прилеглій мережі 150кВ. Наразі з’ясовується, чи могло це призвести до збою у технології Кременчуцького НПЗ», - йдеться у повідомленні «Укренерго».


У відомстві повідомили, що живлення було відновлене уже через 43 хв після аварії, наразі комісія «Укренерго» проводить розслідування причин інциденту.



Що ж вийшло з ладу на самому заводі?


Прочитавши версію «Укренерго», яка відрізняється від версії НПЗ, ми звернулися з уточнюючими запитанням до адміністрації «Укртатнафти»:

  • Якщо підстанція «Укренерго» не вплинула на схему енергопостачання заводу, то чи означає це, що на самому підприємстві не спрацювала аварійна автоматика?
  • Що саме вийшло з ладу на заводі?
  • Якими є наслідки аварії на НПЗ? Які збитки?

Керівник відділу по зв'язках з громадськістю «Укртатнафти» Сергій Біленький наразі повідомив лише те, що відповіді на ці питання дасть внутрішнє розслідування в компанії:


- Наразі створена комісія з розслідування аварійної зупинки підприємства. Сподіваюся, що після завершення її роботи буде можливість отримати відповіді на поставлені запитання. Зараз завод працює в штатному режимі.


Він уточнив, що внутрішні розслідування на НПЗ та в «Укренерго» не залежать одне від одного.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

187
8 липня 2020 12:11

та хоть 43 коммисии, закрыть к чертям бенявонь.


11 40
0
8 липня 2020 16:57

Цитата: ЯмЩик

та хоть 43 коммисии, закрыть к чертям бенявонь.

 

В своём уме? А может просто порядок навести там? Требовать именно почаще такие комиссии направлять. Модернизацию, новые рабочие места организовать. Думаете город будет жить за счёт ноготочков, визажистов и прочей сферы обслуживания? А, забыл, ещё ж эффективные менеджеры и гос.служащие.


34 2
4 363
1
8 липня 2020 19:10

Цитата: ags
ещё ж эффективные менеджеры и гос.служащие.
и конечно маршрутчики-ямщики


12 5
540
1
8 липня 2020 22:39

Цитата: zzzzzz

Цитата: ags
ещё ж эффективные менеджеры и гос.служащие.
и конечно маршрутчики-ямщики

Маршрутчики-ямщики после закрытия вымрут как класс, они и сейчас ноют что топливо дорогое, нужно цену проезда поднимать. 


11 6
208
9 липня 2020 23:06

Аварийная ситуация и куда-то подевался теперешний главный инженер из Литвы, который раньше работал на литовском НПЗ. Взялись ,,реорганизовывать,, Кременчугский НПЗ чтобы оставить минимум работников, остальные на оутсорсинг, подрядные, дочерние чтобы люди работали за еду. С НПЗ рабочие идут на биржу труда. Рабочих мест будет меньше.

,,Железный,, аргумент - на нефтеперерабатывающем в Литве меньшее количество рабочих. Ну так там и серьезный пожар был  14 лет назад. Тоже наверно экономили на людях ?  Больше года литовцы восстанавливали рухнувшую 50 метровую ректификационную колонну и работали на пол мощности.


10 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх