COVID-19 vs кременчужанин: як чоловік з Кременчука переміг коронавірус

15.06.2020, 17:02 Переглядів: 10 719 Коментарів: 10

Кременчужанин поділився враженнями від лікування у Києві

Коронавірус понад три місяці тримає у своїх лапах Україну. За статистикою, за цей час, понад 31 тисяча осіб в Україні інфікувалися коронавірусом, з них 112 кременчужан. Серед захворілих на COVID-19 й медики, які ведуть боротьбу з невидимим ворогом. «Телеграфу» вдалося поспілкуватися з кременчужанином, який переміг COVID-19. Чоловік на початку травня вступив у бій з COVID-19 й величезну роль в боротьбі за його життя відіграли медики Кременчука, Києва та Львова. Записували ми інтерв’ю з кременчужанином коли він лікувався в Олександрівській клінічній лікарні. На сьогодні у чоловіка два негативних результати ПЛР-тестування, що свідчить про одужання від коронавірусу.


12 днів на початку травня у кременчужанина трималася висока температура – 38-38,5 градусів. Й на додачу людина, яка не курить й майже не п’є, постійно тримає себе в формі та займається спортом почала задихатися. Чоловік звернувся до лікарів й одразу здав тест, який був позитивним. Зібрав речі його відвезли до столичної Олександрівської клінічної лікарні, яка однією з перших прийняла удар в боротьбі з коронавірусом. Тут в лікарні навіть лікуються цілими сім’ями від COVID-19, адже коли захворіє один – ланцюжком хворіють близькі, які проживають разом.


За тиждень до запису інтерв’ю чоловік не міг легко дихати без маски, проте з часом, важко ковтаючи повітря, відповів на наші питання у телефонному режимі.


- У мене двостороннє запалення легень й озвучили нехорошу назву - COVID-19. Якщо захворів один, то починають хворіти інші, не дивлячись маленькі чи дорослі. Якщо здорова людина, така як я, яка все життя займається спортом й вечорами почав задихатися й розуміти, що не вистачає повітря… Якби друзі не забрали у Київ – було б лихо.





«Вона молила Бога, бо дуже хотіла жити»


- Жінка у нас в місті померла у віці 53 роки. Вона молила Бога, бо дуже хотіла жити. Чоловік помер у 57 років… люди помирають кожен день і помирають через те, що не розуміють, що треба дотримуватися елементарних правил: ходити в масці, одягати рукавички та маски. Не треба сидіти на літніх майданчиках по 3-4 особи, а якщо й сидіти, то по двоє й тримаючи дистанцію 1,5-2 метри. Але в цьому немає такої гострої потреби, можна просто взяти каву з собою.


«Сплю у кисневій масці»


Кременчужанин розповів, що коли захворієш, то в першу чергу думаєш не про себе, а про рідних.


- Хвороба на початку протікала спокійно й рівно, а потім хлоп… 12 днів трималася температура 38-38,5 градусів. Так крутило та ламало, що коли температура опустилася до 37,5 вважав, що я сама щаслива людина на світі.


Навіть зараз сплю у кисневій масці. Вдень кожну годину вдягаю маску, щоб дихати й потім дихаю без маски – чергую.


Про лікування від коронавірусу


В Олександрівській клінічній лікарні у кожній палаті є окремі бокси, стоять кисневі маски з хорошою вентиляцією.


- До нас заходить лікар один раз на день. Вона заходить у палату, оглядає, а потім виходить й повністю перевдягається, щоб зайти до іншого пацієнта. Такий один комплект в середньому коштує від 500 гривень і вище. Якщо у нас виходить 4 поверхи у відділенні, то уявіть скільки треба коштів, щоб лікарям зберегти життя та здоров’я.


Так само раз на день приходить прибирати в палату санітарка, ще двічі на день приходить медсестра, щоб поставити крапельницю.


Лікування за протоколами безкоштовне, але якщо є необхідність в якомусь кращому антибіотику, то за можливості купуєш. Навіть ПЛР-тести обходяться державі у 2,5 тисячі гривень на кожного захворілого. А тепер уявіть, що треба заплатити, якщо людина має пройти ще два тести, щоб виписатися з лікарні.





Про харчування та дозвілля


У лікарні можна харчуватися тим, що пропонують. Проте нашого співбесідника дуже виручають друзі та рідні, які передають йому в лікарню смачненьке.


- З боксу я не можу кудись вийти - ні в коридор, ні на балкон. Лише відкрити віконце. Покидаю бокс лише з дозволу лікаря, щоб зробити знімок.


Палати добре укомплектовані, а головне - кисень та хороша вентиляція.


У лікарні відчуваєш підтримку, що у разі необхідності поруч є лікар.


«Хвороба нікого не щадить»


Чоловік вважає, що додаткові послаблення у час адаптивного карантину призведуть до другої хвилі захворювання на коронавірус.


- Хвороба нікого не щадить. Скільки я тут лежу в лікарні, місць майже немає, щодня надходять хворі.


Якщо є можливість треба робити укомплектування лікарень та захист медичного персоналу: масками, рукавичками, бахілами або як їх тут називають «валянками».


Хочу подякувати кременчуцьким, київським та львівським медикам, починаючи від санітарок, медичних сестер, лікарів та працівників швидкої. Треба молитися богу за їх здоров’я, якщо не буде кому нас возити та лікувати, то навіть важко уявити… Буде як у тих країнах, як показують по телебаченню, де проводять масові поховання. А нам треба берегти один одного й у разі коли хтось захворіє – підтримати.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

439
15 червня 2020 17:46

Страхов наганяем?Да.smile


39 26
0
15 червня 2020 19:45

Попахивает джинсой. Интервью можно взять у одного тяжело заболевшего и не взять у 20 которые болели безсимптомно или легко. Или - наоборот, можно пару десятков интервью (в городе) наклепать где забллевшие имели симптомы обычных сезонных орви или даже не имели их и чувствовали себя хорошо. И то и то будет правда. Только не вся... 

Я думаю, что есть очень интересные вопросы на коронавирусную тему которые особо не освещены. Например, о том каким путём эти 100 с лишним человек в городе заразились у нас. Очень много информации, которая позволит людям самим сделать выводы сейчас начинают пытаться скрывать. Независимые сми как раз и должны показывать то что власти прячут, на то это и есть 4я власть. Иначе, если сми будут подхватывать ту же песню которую поют чиновники на брифингах - такие сми никому не нужны. Пример - раша-тудей. Не ходите этим путём


37 14
1 658
15 червня 2020 20:59

Цитата: vortex

Независимые сми как раз и должны показывать то что власти прячут, на то это и есть 4я власть. Иначе, если сми будут подхватывать ту же песню которую поют чиновники на брифингах - такие сми никому не нужны.

Где Вы видели независимое СМИ,все лоббируют чьи то интересы.Раньше ТФ был очень интересным из за раздела "происшествия",раньше все новости города можно было прочесть,а сейчас больше новостей по области. Притом очень важные происшествия в городе не освещаются на данном сайте.


36 4
0
15 червня 2020 21:39

Цитата: hunter
Где Вы видели независимое СМИ,все лоббируют чьи то интересы

 

Скажем так, я не вдаюсь в подробности финансирования или интересы владельцев СМИ. Понятно, что есть такие которые явно лоббируют интересы чьи-то. есть те кто делает более деликатно и завуалированно. Не исключаю, что кто-то даже за счёт рекламы может жить. Не в курсе дела я что там да как у кого... но. У нас, по крайней мере в отличии от восточного соседа эти сми(даже если они зависимые и представляют интересы разных групп влияния) подают весьма разнообразную информацию. И погуляв по интернету можно где-то что-то посмотреть в различных источниках пониманя примерно куда ветер где дует и какой-то выод обобщающий для себя сделать, который будет ближе к истине чем то что написано в каком-либо отдельно взятом СМИ. Т.е. не все СМИ контролируются одной группой влияния. Не самый хороший вариант, но и не самый плохой 


4 12
1 031
16 червня 2020 09:24

Я так и не понял. Он уже вышел с больницы ? В заглавии вроде написано:...як чоловік переміг коронавірус. Почему все таки нет интервью от выздоровевшего человека и лечение именно в нашем городе ?.


10 0
1 658
16 червня 2020 10:52

Цитата: inattentive

Я так и не понял. Он уже вышел с больницы ? В заглавии вроде написано:...як чоловік переміг коронавірус. Почему все таки нет интервью от выздоровевшего человека и лечение именно в нашем городе ?.

Вы так доведёте Середу до инфаркта smile,прошлое интервью с выздоровевшим показало как он (ну скажем так врал),а если еще пару правдивых интервью,то даже у мера сломается хорошая картинка о борьбе в коронавирусом.smile


10 0
103
16 червня 2020 16:27

Цитата: inattentive

Я так и не понял. Он уже вышел с больницы ? В заглавии вроде написано:...як чоловік переміг коронавірус. Почему все таки нет интервью от выздоровевшего человека и лечение именно в нашем городе ?.

 

inattentive, інтерв'ю записувала, коли чоловік ще лікувався у столиці, зараз він добре себе почуває, навіть особисто вдалося поспілкуватися:)  Кременчужанин не лікувався у Кременчуці, бо мав погане самопочуття й вирішив одразу їхати до столиці. 



Цитата: vortex

Попахивает джинсой. Интервью можно взять у одного тяжело заболевшего и не взять у 20 которые болели безсимптомно или легко. Или - наоборот, можно пару десятков интервью (в городе) наклепать где забллевшие имели симптомы обычных сезонных орви или даже не имели их и чувствовали себя хорошо. И то и то будет правда. Только не вся... 

 

vortex, де мої гроші, якщо це джинса? і хто мав заплатити?

 

Знайти людей, які будуть говорити про те, що вони перехворіли на коронавірус, не так і легко. 

 

Друже, якщо у тебе є знайомі, які безсимптомно перехворіли, хай нам зателефонують, буду дуже вдячна:) 


4 1
0
16 червня 2020 17:20

Цитата: Альона Душенко
vortex, де мої гроші, якщо це джинса? і хто мав заплатити?

Мабуть надурилиsmile. Пообіцяли тільки...

На справді, як воно там було - я не в курсі. Але матеріал з таким змістом викликав обгрунтовані підозри через те що у всіх ЗМІ(у дуже багатьох) одночасно почали з'являтись "страшилки" про коронавірус знову та почали лунати заяви влади про можливе посилення карантину. При цьому почали приховувати інформацію про поширення захворювання. Дуже складно (а може й неможливо) знайти інфу скільки людей померло від легеневих хвороб у який місяц, що було за аналогічними показниками минулого або позаминулого року або декілька років тому, та порівняти ці цифри. Також досить незрозуміло скільки хворих(відносно виявлених щоденно) мають тяжкий перебіг хвороби, скільки легкий та безсимптомний та як ці показники змінились з початку пандемії. До діагностування - багато питань(кількість, відсоток хворих)


8 0
439
16 червня 2020 17:47

Цитата: vortex

Дуже складно (а може й неможливо) знайти інфу скільки людей померло від легеневих хвороб у який місяц, що було за аналогічними показниками минулого або позаминулого року або декілька років тому, та порівняти ці цифри. 

Да о чем Вы говорите.Даже те люди что умерли от других болезней,а в свидетельстве о смерти ставили диагноз КВ19.


6 1
0
16 червня 2020 18:54

Цитата: Альона Душенко
Знайти людей, які будуть говорити про те, що вони перехворіли на коронавірус, не так і легко.    Друже, якщо у тебе є знайомі, які безсимптомно перехворіли, хай нам зателефонують, буду дуже вдячна:) 

 

Продовжу відповідь, не вмістилася в попередній комент. 

 

Я особисто знаю двох людей які у нас хворіли(не скажу що це мої добрі знайомі, але знаю). Обидва мали підтверджені випадки. Один з них - безсимптомний(на роботі "підчепив", там діагностували бо був контактним), але не захворів. Приніс вірус додому і заразив в підсумку ще одного(бо не знав тоді ще про свій статус, аналізи ці дуже довго робили тоді). Друга людина вже захворіла. Було страшно, але лікувалась амбулаторно. Одужали. Говорити вони скоріш за все не будуть, бо мають відношення до державної(чи муніципальної) установи. Вік обидві людини мають не молодий, точно не знаю там мабуть років по 60. Тобто, безсимпотмні й ті хто хворіє відносно легко - не тільки молоді люди і середнього віку


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх