Кременчук: список кандидатів у народні депутати

19.07.2019, 12:02 Переглядів: 18 335 Коментарів: 14

 

Їх 31 – і всі вони йдуть до Верховної Ради

21 липня відбудуться позачергові вибори народних депутатів. По Кременчуцькому 146-му округу балотується 31 кандидат. Серед них чимало технічних кандидатів. Ці вибори безпрецедентні за кількістю використаних недобросовісних схем – по Кременчуку балотуються чотири фейкові «слуги народу», у двох відомих у місті кандидатів з’явилися двійники, які теж балотуються по Кременчука, хоча не живуть тут і навіть не приїздили до міста. Маємо кандидата, який не є членом партії «Голос», але самовільно використовує у своїх агітаційних матеріалах її назву та копроративні кольори.


 


Тож, будь-ласка, будьте уважними, коли вирішуватиме, проти якого прізвища ставити «галочку» – щоб не натрапити на підставного двійника або самозванця.


Алексієнко Тетяна Валентинівна  
21 рік, народилася і живе у Кременчуці. Освіта загальна середня – закінчила школу. Перед виборами стала директором приватного підприємства «Слуга-народа». Назва її підприємства співпадає з назвою президентської партії «Слуга народу». Підприємство Алексієнко зареєстроване 6 червня, вже під час виборчої кампанії. Політичну кар’єру Алексієнко починала у Молодіжному парламенті Кременчука. ТЕТЯНА АЛЕКСІЄНКО – НЕ КАНДИДАТ ВІД ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ», і не член цієї партії.


- 31 -


Гамза Сергій Іванович  
65 років, народився у Хабаровську, наразі живе у Кременчуці. Освіта вища, приватний підприємець, директор приватного підприємства «Опозиційний блок!». Чинний депутат Полтавської облради. Член партії «Опозиційна платформа – За життя», але на вибори йде як самовисуванець. ГАМЗА – НЕ КАНДИДАТ ВІД ПАРТІЇ «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ».1


- 31 -

Говорушко Олег Ігоревич  
42 роки, народився у Котовську (Одеська обл.), наразі живе у Кременчуці. Освіта вища, приватний підприємець. Безпартійний, на вибори йде як самовисуванець. Кілька разів був депутатом Кременчуцької міської ради. Вперше пройшов до міськради у 2010-му як кандидат від ВО «Батьківщина». Після початку війни на Донбасі Говорушко – єдиний серед кременчуцьких депутатів міськради – пішов добровольцем в зону АТО. Наразі він повернувся до мирного життя у Кременчуці.


- 31 -


Головач Олександр Леонідович  
44 роки, народився у селі Антонівка, живе у Кременчуці. Освіта вища, безробітний. Член партії ВО «Батьківщина», на вибори йде як кандидат від «Батьківщини». Головач – депутат Кременчуцької міськради, голова фракції «Батьківищини» у міськраді. Член команди Шаповалова-Малецького. Був членом команди Олега Бабаєва, працював керівником апарату міського голови. Саме Головача називають творцем так званої фіолетової «сітки» Шаповалова-Малецького – команди найманців, які на виборах працюють на користь конкретного кандидата.


- 31 -


Гордєєва Валентина Яківна  
65 років, народилася у місті Новоукраїнка, наразі живе у Кременчуці. Освіта середня спеціальна, пенсіонерка. Безпартійна, на вибори йде як самовисуванець. Гордєєва – депутат Кременчуцької міської ради, член фракції «Самопомочі» у міськраді. Її спеціалізація – комунальні проблеми мешканців Занасипу. Ще у 2016-му вимагала переглянути норми споживання води для кременчужан (10,5 куб. м.) – на її думку, комунальний міський водоканал необгрунтовано завищив ці норми майже вдвічі. Колеги-депутати не підтримали пропозицію Гордєєвої. Вона систематично подає позови проти міськвиконкому – оскаржує рішення та процедуру їх ухвалення.


- 31 -


Дедюрін Віталій Миколайович  
51 рік, народився і живе у Кременчуці. Освіта вища. До початку виборчої кампанії Дедюрін працював директором комунального парку «Міський сад». Перед виборами раптово звільнився і став директором приватного підприємства «Слуга народу». Підприємство зареєстроване 6 червня, вже під час виборчої кампанії. Його назва співпадає з назвою президентської партії «Слуга народу». Але до цієї партії Дедюрін не має жодного відношення. ДЕДЮРІН – НЕ КАНДИДАТ ВІД ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ», і не член цієї партії.


- 31 -


Дроздова Ірина Вікторівна  
49 років, народилася і живе у Кременчуці. Освіта професійно-технічна, постійне місце роботи невідоме. Перед виборами Дроздова стала директором приватного підприємства «ЗЕ! Слуга народу!». Підприємство зареєстроване у червні, вже під час виборчої кампанії. Його назва співпадає з назвою президентської партії «Слуга народу». Дроздова безпартійна, на вибори йде як самовисуванець.
ДРОЗДОВА – НЕ КАНДИДАТ ВІД ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ», і не член цієї партії.


- 31 -


Зауральський Ростислав Валентинович  
51 рік, народився і живе у Кременчуці. Освіта вища, завідувач відділення трансфузіології у Кременчуцькому перинатальному центрі II рівня. Безпартійний, але на вибори йде як кандидат від партії «Голос». Зауральський – волонтер, від початку війни регулярно їздив на Донбас як медик та волонтер. Він створив та запатентував першу мобільну станцію переливання крові, завядки якій кров для поранених бійців можна підвезти прямо в зону зіткнення. Політичною діяльністю Зауральський раніше не займався.


- 31 -


Іванян Геннадій Михайлович  
49 років, народився у Баку, живе у Кременчуці. Освіта вища, приватний підприємець, консультант з економічних питань ТОВ НВП «Укркомцентр». Член партії «Опозиційна платформа – За життя». На вибори йде як офіційний кандидат від цієї партії. Іванян – депутат Кременчуцької міськради, член фракції «Опозиційного блоку» у міськраді. У 2015-му енергійно критикував дії команди влади Шаповалова-Малецького в частині використання бюджетних коштів, у 2016-му вимагав детальні звіти про витрати на прибирання вулиць Кременчука від снігу. Наразі більше опікується розвитком велосипедного спорту. З 2017-го – президент ГО «Полтавська обласна федерація велоспорту.


- 31 -


Кавунник Дмитро Вікторович  
38 років, народився і живе у Кременчуці. Освіта вища, директор ТОВ «Оскар-Авто», приватний підприємець. Член Радикальної партії Ляшка (РПЛ). На вибори йде як кандидат від цієї партії. Кавунник – депутат Кременчуцької міської ради, голова фракції РПЛ у міськраді. Пройшов до міськради на виборах 2015 року. Після початку війни на Донбасі займався волонтерською діяльністю. Як депутат міськради, займався реалізацією міжнародних проектів щодо міст-побратимів тощо.


- 31 -


Красовський Костянтин Валентинович  
39 років, народився в Одесі, наразі живе у Кременчуці. Освіта вища, стверджує, що працює фінансовим директором на ПАТ «Кременчуцький завод комунального устаткування». Наразі безпартійний, на вибори йде як самовисуванець. Натомість раніше очолював кременчуцьку міську парторганізацію ВО «Свобода», щоб очолити її навіть переїхав жити до Кременчука. Наразі зі «Свободи» пішов. На президентських виборах навесні 2019-го публічно підтримував Петра Порошенка.


- 31 -


Кузьмін Кирило Володимирович  
27 років, народився і живе у Кременчуці. Освіта загальна середня – закінчив школу. Перед виборами став директором приватного підприємства «Слуга народа!». Підприємство зареєстрували 6 червня, вже під час виборчої кампанії. Назва приватного підприємства Кузьміна співпадає з назвою президентської партії «Слуга народу», але КИРИЛО КУЗЬМІН – НЕ КАНДИДАТ ВІД ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ», і не член цієї партії.


- 31 -


Мазур Сергій Володимирович  
51 рік, народився і живе у Кременчуці. Освіта вища, приватний підприємець. Безпартійний, на вибори йде як самовисуванець. Раніше політикою Мазур не займався, у виборах участі не брав. Один із найбагатших кандидатів – має горілчаний бізнес «Олександрія преміум», а також хлібний – «Кохнівський хліб». Власник льдового спортивного комплексу «Айсберг», який сам і побудував. Має також транспортний бізнес (вантажні перевезення). Орендар готелю «Кремінь». Президент хокейного клубу «Кременчук».


- 31 -


Медведенко Олег Володимирович  
36 років, народився у Кременчуці, наразі живе у селі Садки. Освіта вища, директор КЗ фізкультури і спорту «Кременчуцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Заклад організовує серед кременчужан масові забіги заради здоров’я. Раніше Медведенко політикою не займався, він безпартійний. Натомість на вибори йде як кандидат від партії «Опозиційний блок».


- 31 -


Музика Геннадій Миколайович  
53 роки, народився і живе у Кременчуці. Освіта вища, директор з розвитку та стратегічного планування ПрАТ «АвтоКрАЗ». Безпартійний, самовисуванець. Працював у команді Юрія Бойка, надалі став членом команди колишнього мера Кременчука Олега Бабаєва. Бабаєв запропонував Музиці посаду віце-мера, де він і працював до загибелі Бабаєва. Бабаєва до Кременчука привіз нардеп Жеваго. Наразі Музика – член команди нардепа Жеваго.


- 31 -


Музика Геннадій Михайлович  
49 років, народився у селі Шабо (Одеська обл.), наразі живе у селі Гайворон. У Кременчуці не жив. Освіта вища, працює оператором-станочником у ПП «Майстерня». Безпартійний, самовисуванець. ГЕННАДІЙ МИХАЙЛОВИЧ МУЗИКА З СЕЛА ГАЙВОРОН – ДВІЙНИК КРЕМЕНЧУЖАНИНА ГЕННАДІЯ МИКОЛАЙОВИЧА МУЗИКИ.


- 31 -


Піддубна Оксана Миколаївна  
41 рік, кременчужанка, живе у Кременчуці, освіта вища, місце роботи – директор з економіки ТОВ «Інтерсейл». Безпартійна, самовисуванець. Депутат Кременчуцької міської ради з 2015 року. Виступає проти необгрунтованого підвищення міською владою тарифів на тепло. Подала два судових позова про визнання незаконним підвищення тарифів. Вимагала від міської влади мораторій на підвищення тарифів (мораторій запровадили). У 2018-2019 рр виступала проти знищення мережі комунальних районних стоматологічних поліклінік у Кременчуці. Подала позов до суду. Протягом каденції викривала корупційні схеми, створені на комунальних об’єктах – Девівському звалищі та індустріальному парку.


- 31 -


Піддубна Оксана Олександрівна  
34 роки, киянка, живе в Києві, освіта вища, приватний підприємець (малий бізнес). Беспартійна. Самовисування. ДВІЙНИК КРЕМЕНЧУЖАНКИ ОКСАНИ МИИКОЛАЇВНИ ПІДДУБНОЇ. Кременчужанка Піддубна її розшукала у Києві, киянка вибачилася за те, що стала двійником, але свою кандидатуру з виборів не зняла.


- 31 -


Перепелятник Сергій Леонідович  
46 років, народився і живе у Кременчуці, освіта вища, працює директором комунальної «Кременчуцької міської телерадіокомпанії». Член партії «Сила їі честь», у кандидати висунутий партією «Сила і честь». Комунальна телерадіокомпанія, якою керує Перепелятник, регулярно транслює виключно позитивні матеріали про діяльність нардепа Шаповалова і міського голови Малецького.


- 31 -


Пелипенко Володимир Михайлович  
43 роки, народився і живе у Кременчуці, освіта вища, перший заступник міського голови Кременчука. Член партії «Європейська солідарність», у кандидати висунутий партією «Європейська солідарність». Пелипенко – колишній помічник нардепа Шаповалова, на парламентських виборах 2014 року був його довіреною особою, наразі також вважається «правою рукою» Шаповалова у кременчуцькому виконкомі.


- 31 -


Савченко Олег Віталійович  
48 років, народився у селі Луценки, наразі живе у Кременчуці. Освіта вища, тривалий час працював у правоохоронних органах (слідчий). Беспартійний. Самовисування. Перед виборами став директором приватного підприємства «Голос!». Його назва співпадає з назвою партії Вакарчука «Голос». САВЧЕНКО ВИКОРИСТОВУЄ НАЗВУ ТА КОРПОРАТИВНІ КОЛЬОРИ ПАРТІЇ «ГОЛОС» У СВОЇЙ РЕКЛАМІ, АЛЕ ВІН – НЕ ЧЛЕН ПАРТІЇ «ГОЛОС».


- 31 -


Сідерка Тетяна Анатоліївна  
48 років, народилася і живе у Кременчуці. Освіта середня спеціальна, директор ПП «Самталі». Безпартійна, самовисуванець. Сідерка – депутат Кременчуцької міськради з 2015 року. До травня 2019-го була членом Радикальної партії Ляшка (РПЛ) та членом фракції РПЛ у міськраді. Перед виборами вийшла з партії РПЛ, на вибори пішла самовисуванцем. У 2016-му активно виступала проти встановлення загальнобудинкових лічильників газу на багатоквартирних будинках у Кременчуці. Також за її ініціативою у 2016-му міськрада ухвалила рішення про заборону збору в школах благодійних внесків.


- 31 -


Ткаченко Олександр Юрійович  
40 років, народився і живе у Кременчуці. Освіта середня спеціальна, фізична особа-підприємець, голова правління Асоціації ОСББ Кременчука. Асоціація займається обслуговуванням багатоквартирних будинків, сам Ткаченко спеціалізується на отриманні «теплих кредитів», співпрацює з міською владою. Безпартійний, політикою раніше не займався, на вибори йде як самовисуванець.


- 31 -


Урін Фелікс Олександрович  
35 років, народився і живе у Кременчуці. Освіта вища, адвокат. Член політичної партії «Слуга народу», на вибори йде як кандидат від цієї партії. Раніше політичною діяльністю не займався, раптово вигулькнув на президентських виборах 2019-го. Урін був довіреною особою кандидата Зеленського по Кременчуцькому округу. Урін особисто знайомий з братом відомого актора Юзіка з «95 Кварталу» – Сергієм Корявченковим, керівником Рижівського гранітного кар’єру. На думку кременчуцької преси, саме завдяки цьому знайомству Урін і став довіреною особою Зеленського, а наразі – офіційним кандидатом від партії «Слуга народу». Урін розмістив у Кременчуці агітаційні борди, де він позує разом із Юзіком.


- 31 -


Філіпас Олег Миколайович  
53 роки, народився і живе у Кременчуці. Освіта вища, у документах зазначив себе як директора громадської організації «Чиста хвиля». Також у документах, поданих до ЦВК, зазначений як безпартійний. Натомість у коментарях «Телеграфу» повідомляв спершу, що є членом партії «Рух нових сил» (РНС) Міхеіла Саакашвілі, а навесні 2019-го казав, що вийшов з РНС і наразі є членом партії «Воля». Взимку 2018-го «Воля» навіть розглядала Філіпаса як кандидата у народні депутати від партії «Воля» по 146-му Кременчуцькому округу. Втім цей проект не втілили в життя.


- 31 -


Харченко Леонід Юхимович  
52 роки, народився у селі Високе, зареєстрований у селі Високе. Хоча живе у Кременчуці. Освіта професійно-технічна, працював на телекомпанії «Візит», наразі безробітний. Член партії «Народний Рух України», але на вибори йде самовисуванцем. Харченко – один з організаторів кременчуцького Майдану. Наразі очолює ГО «АТО-Майдан-Кременчук». Його організація на 2019 рік отримала найбільшу суму фінансової допомоги з міського бюджету – 324 600 грн., комунальне приміщення орендує за 1 грн на рік.


- 31 -


Хмарук Юрій Степанович  
55 років, народився в Тулі (РФ), у Кременчуці живе з 90-х років. Освіта вища юридична, пенсіонер. Безпартійний, на вибори йде самовисуванцем. Колишній військовослужбовець, учасник війни в Афганістані, полковник запасу. У 90-х працював оперуповноваженим у кременчуцькому карному розшуку, потім викладав у КрНУ ім. Остроградського. Учасник АТО. Очолив кременчуцьке відділення ГО «Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО «Побратими України».


- 31 -


Цибульська Юлія Володимирівна  
32 роки, народилася і живе у Кременчуці. Освіта вища, безпартійна, на вибори йде як самовисуванець. Займається підприємницбкою діяльністю, керівник ТОВ «Інша освіта» та ПП «Космополіт-Сервіс». Співпрацює по проектах з міською владою – зокрема з віце-мером Усановою. Цибульська обрала для просування у політиці тему гендерної рівності. Вона очолює ГО «Інша жінка». На думку Цибульською, 12% жінок у Верховній Раді – це замало, і вона планує поповнити ряди «інших жінок» у ВРУ.


- 31 -


Чадюк Ігор Володимирович  
39 років, народився у селі Велика Хайча, наразі живе у Кременчуці. Освіта вища, безробітний. Член партії «Правий сектор», на вибори йде як кандидат від «Правого сектору». Чадюк – активний учасник кременчуцького Майдану. Брав участь в АТО.


- 31 -


Фоміна Наталія Миколаївна  
34 роки, народилася у селі Микільське (Світловодський р-н), наразі живе у Кременчуці. Освіта вища, працює медичною сестрою у військовій частині А-1546. Безпартійна, але політикою вже пробувала займатися – у 2010 році балотувалася у депутати Кременчуцької міської ради по округу №8. І йшла тоді Фоміна на вибори від партії «Вітчизна».


- 31 -


Шаповалов Юрій Анатолійович  
47 років, народився у Кременчуці. Освіта вища, народний депутат України. Безпартійний, самовисуванець. Шаповалов втретє балотується до Верховної Ради. Вперше став нардепом у 2012 році, вдруге – у 2014-му. Каденцію 2012-2013 рр. просидів у фракції Партії регіонів. У 2014-му спершу долучився до групи «Воля народу» (колишні регіонали), потім перейшов до «Відродження» (колишні регіонали і люди Коломойського). Після обрання у 2014-му не провів жодної прес-конференції для кременчуцьких ЗМІ, участі у сесіях Кременчуцької міськради не брав. Щороку бере участь у суботниках, які проводить його команда. У 2016-му обдурив кременчужан – спершу зареєстрував законопроект № 4756 про індивідуальні газові лічильників для споживачів за кошти постачальників, пропіарився на цьому, а у жовтні 2016-го тихенько відкликав законопроект. У 2017-му Шаповалов у складі групи нардепів (59 осіб) звернувся до КСУ з вимогою скасувати норму закону, яка передбачала кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. У лютому 2019-го КСУ скасував цю норму.


Вы определились с выбором кандидата?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 14

1 088
19 липня 2019 12:28

Цибульська - Красуня!


15 49
1 169
19 липня 2019 13:09

Смотрю на вас из округа 150...и полное ощущение оторванности от города! 

 

[Простите нас, вот тут ваш округ. Администрация]


11 3
55
19 липня 2019 13:13

Вот задачка - как из этой кучи выбрать то, которое меньше пахнет...


62 1
0
19 липня 2019 13:20

больше всего удивил Дедюрін Віталій Миколайович.. позиционировал себя таким хозяйственником, гор.сад обустраивает, животных спасает, удочки ломает, а тут хоп, и *** одному из кандидатов свою *** ). Он называл себя офицером? на деле офицер оказался обычной политической *** ***). 
зы. хотя *** наверно нехило.. Подумал - один раз живу, а совесть все равно уже старая, пусть помирает.


73 2
0
19 липня 2019 13:37

Я вас убедительно попрошу думать. Даже агитировать не буду, так как на каждого из них есть компромат. Но главное, ни в коем случае нельзя голосовать за того, кто денно и нощно думает лишь о том, как удержаться у корыта. Как создать сетку с подставными кандидатами. Как приехать попиариться на открытии чего либо и влезть в первые ряды на фотосессию (хотя у рабочих, чьими руками это сделано, больше права на то чтобы стоять первыми и перерезать ленту). Все эти фейки про выбивание денег, хотя есть госпрограмма и госфинансирование, которое выполняется и без этого седого приспособленца. Его голова забита лишь тем, как удержаться у кормушки. Нам такой руководитель не нужен. Содержим его со своих налогов, но перечитав его досье и политические приспособленческие маневры - лучше бы не содержали, а эти деньги отправили в приют.


76 2
0
19 липня 2019 13:40

Цитата: стабільний пкращувач

больше всего удивил Дедюрін Віталій Миколайович.. позиционировал себя таким хозяйственником, гор.сад обустраивает, животных спасает, удочки ломает, а тут хоп, и *** одному из кандидатов свою ***). Он называл себя офицером? на деле офицер оказался обычной политической *** ***). 
зы. хотя *** наверно нехило.. Подумал - один раз живу, а совесть все равно уже старая, пусть помирает.

Каждый раз как встречаю его фамилию такие же мысли теперь в голове всплывают ))


41 1
0
19 липня 2019 13:48

Из этого списка по тому, что там написано, мне кажутся боле/менее приемлемыми
Зауральський Ростислав Валентинович
Мазур Сергій Володимирович
Піддубна Оксана Миколаївна
А где же голосовать за БАтьківщину и ЮЛЮ Тимошенко???


13 41
0
19 липня 2019 14:28

Мда.. безробітний, пенсионерка, место работы не установлено и т.д и т.п. За всеми стоят! А вливание  за "Всі говорять, а я роблю, зроблю"... ничейный проэкт случайноwink

Выбирать прийдется из оптимального


23 1
15
19 липня 2019 15:01

Ну и рожи... 


17 2
1 169
19 липня 2019 15:08

[Простите нас, вот тут ваш округ. Администрация]

 

Я без претензий к вам, а к тем чья "умная" голова придумала так разделить териториальные округа.

Вроде как териториально проживаем в Кременчуге, а участвовать в его избирательном процессе не можем. Выполняем неизбежную роль массовки для Жеваго... scream


26 0
0
19 липня 2019 15:16

Цитата: Volvoвод

Я вас убедительно попрошу думать. Нам такой руководитель не нужен. Содержим его со своих налогов, но перечитав его досье и политические приспособленческие маневры - лучше бы не содержали, а эти деньги отправили в приют.



Вроде не руководителя выбирают, а представителя интересов?

...удивляет популярность "слуги". Что вы ждете от них, люди?


17 8
0
19 липня 2019 15:27

95% какое-то шапито и технические кандидаты. Все и так понимают, кто разыграет заветный билетик в Раду. ИМХО, три кандидата будут иметь солидное преимущество над всеми остальными.


16 1
0
19 липня 2019 16:10

А я все ж таки РОЗРАХОВУЮ НА ВАШУ ПІДТРИМКУ, адже впродовж останніх майже (увага) 5-ти років допомагала, як депутат, всім, хто до мене звертався (і на мітингах проти підвищення тарифів мерзла, і дорогу доводилося перекривати, щоб зберегти лікарню, і в судах майже живу зі справами громади- це і незаконне підвищення тарифів, і знищення комунальних стоматполіклінік, і незаконні забудови можновладцями тощо).

І мені не соромно людям у вічі дивитися. Шкода, що дехто все ж таки вірить провладним ЗМІ (бо я - не дружина Жеваго, не будую з ним ГЗК і нікого навіть на копійку не обікрала).

Та в будь-якому разі 21 липня -ВИРІШУВАТИ ВАМ!

З повагою,
Оксана (важливо) МИКОЛАЇВНА Піддубна


54 17
604
19 липня 2019 17:32

Лариса Артеменко,Вам респект.Як завжди,коротко і зрозуміло,чесно і відкрито.

Мій вибір-Партія "Голос"Святослава Вакарчука.

Мажоритарка-Зауральський.

Думай-ТЕ!

 


22 37

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ В РАДУ-2019:

Кандидати

У 2019 році відбудуться вибори до Верховної Ради України. Після отримання повноважень новообраний президент Володимир Зеленський видав Указ про припинення повноважень Верховної Ради та проведення позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року (Указ оскаржується у Конституційному суді). Чергові вибори мали б відбутися у жовтня 2019 року.

Вибори відбудуться за старою «змішаною» схемою: першу половину з 450 депутатів нової Верховної Ради громадяни виберуть голосуючи за партію (партійні списки), а другу половину – обираючи конкретного кандидата на мажоритарному окрузі. Для мешканців Кременчука це вже традиційний 146-й округ, а 13 кременчуцьких дільниць на Молодіжному віднесені до 150-го округу із центром у Горішніх Плавнях.

Прохідний бар’єр у парламент для партій – 5%. На мажоритарному окрузі перемагає той кандидат, який набере найбільшу кількість голосів виборців.

Важливі матеріали:

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх