Звернення до громади Кременчука, гаранта Конституції Президента України Володимира Зеленського та офіційних міжнародних спостерігачів

19.07.2019, 12:30 Переглядів: 3 046

 

Заява Олега Філіпаса, кандидата у народні депутати по 146 виборчому округу міста Кременчук.

Закінчуються передвиборчі перегони між політичними партіями та кандидатами у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради України.


На протязі всього періоду перегонів більшість з нас неодноразово отримувала повідомлення від виборців та активістів про розповсюдження фейків та відвертої дезінформації, використання технології “клонів”, поширення представниками ЗМІ за фінансову винагороду замовних матеріалів, фальсифіковані данні соцопитувань. Більшість з кандидатів у народні депутати стали жертвами "чорного піару” метою якого було посилення антирейтингів. Загальновідомими для кременчужан є факти використання місцевого бюджету як джерела напівлегального підкупу виборців, технології роздачі продуктових наборів та безпосередніх виплат грошима, технології “мереж” та контролю голосів через залякування.


Всі зафіксовані порушення та публічні звернення до правоохоронних органів не мають повного та неупередженого досудового розслідування, а значна їх більшість взагалі залишається поза увагою.


Закликаю кандидатів у народні депутати консолідувати зусилля на забезпечення справедливого виборчого процесу, впровадити практику засновану на чесній політичній конкуренції та рівності суб’єктів виборчого процесу.


Неприйняття демократичних процедур та інститутів виявилося вирішальним для двох кандидатів у народні депутати Юрія Шаповалова та Сергія Мазура. Вони ставлять під загрозу добробут кожної кременчуцької сімї. Залучення нвестицій у підприємства, створення нових робочих місць та сталий розвиток міста неможливі з такою політичною культурою від панівної еліти Кременчука. Єдине рішення яке я бачу, це вимога до вищеназваних кандидатів вирватись з пастки минулого та зняти свої кандидатури з виборчих перегонів! Вони перетнули червоні лінії у боротьбі за владу.


Принцип вільних виборів є важливим інститутом гарантії реалізації виборчих прав громадян, народного волевиявлення. Визнання результатів виборів та повага до демократичного вибору громадян України буде тільки при умові справедливої політичної конкуренції, організованої та проведеної таким чином, щоб забезпечити не лише можливість безперешкодного волевиявлення виборців, але й повагу до результатів виборів.


Звертаюсь до громади Кременчука, кандидатів у народні депутати, політичних партій з проханням підтримати це звернення.

До правоохоронних органів з вимогою терміново провести розслідування по всім оприлюдненим фактам та поданим заявам про злочини. Центральної виборчої комісії- зняти з реєстрації кандидатів у народні депутати по 146 виборчому округу- Сергія Мазура та Юрія Шаповалова.


Кандидат у народні депутати по 146 виборчому округу Олег Філіпас.


18 липня 2019 року, місто Кременчук.
Надсилаю до-


Європейської мережі організацій спостереження за виборами (ENEMO);


офіційних спостерігачів від Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі;


офіційних спостерігачів від Республіки Польща;


офіційних спостерігачів від Європейського Парламенту;


офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини;


офіційного спостерігача від Міжнародної федерації ліберальної молоді (IFLRY);


офіційних спостерігачів від Сполучених Штатів Америки.

Автор: політична реклама
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх