«Не крути мне бигуди»: 17-й бат відсвяткував третю річницю

9.05.2017, 09:05 Переглядів: 7 271

«Не крути мне бигуди»: 17-й бат відсвяткував третю річницю
Кременчужани у складі бойового підрозділу відзначили третю річницю створення 17 ОМПБ

7 травня на полігоні Широкий Лан кременчужани у складі 17 батальйону відсвяткували третю річницю створення. Разом з 17 батальйоном свою річницю пліч о пліч відсвяткував 34 бат, який створений 3 травня 2014 року.

 



Легендарний батальйон під командуванням кременчужанина Олександра Щербини (позивний Пікет) привітали командир 57-ї бригади, в яку входять 17-й та 34-й бати, полковник Дмитро Красильников та губернатор Херсонщини.


- Ми повинні думати про укріплення рубежів та закріплення територіальної цілісності, адже межуємо з Кримом – анексованою територією Російською Федерацією. Ми спілкувалися з керівництвом Генштабу, щоб 57 бригада отримала свою приписку на Херсонщині. Ми вдячні вам, що ви навчаєте наші загони територіальної оборони, - зазначив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.


Близько 60 військовослужбовців відзначили нагородами різних ступенів: троє отримали ордени "За мужність" III ступеня, двоє - медалі "За військову службу Україні" та один орден Богдана Хмельницького. Також військові отримали медалі "За досягнення у військовій службі", нагороди від Міністерства оборони України, почесні грамоти та відзнаки.  

 

Нагадаємо, 23 квітня 2014 року батальйон створений на основі територіальної оборони. З травня по серпень охороняв стратегічні об’єкти в Херсонській області (Каховська ГЕС, Мелітопольський аеродром, мости та дороги). У серпні зведена рота у складі 80 чоловік прийняла бойове хрещення у Дебальцево. Навчання бійців також проходило на "передку".


А вже у жовтні батальйон зробив маршкидок у 700 км та прибув на виконання бойових завдань у сектор «А» Луганської області. Батальйон захищав Первомайське, Гірське, Біловодськ, Станицю Луганську.


Наприкінці грудня 2014 року батальйон перемістився під Горлівку, де зустрів новий рік з боями. Як зустріли новий рік так його і провели: під щільним обстрілом несли варту на постах та протидіяли ворожим ДРГ.


- Назавжди закарбувалися в пам’яті військових 17-го бату назви населених пунктів: Майорськ, Жованка, Шуми, Квіточка, Верба, Тополь, Акваріум, Тройка, Одиничка. Мабуть уві сні бійцям на допомогу буде приходити Боб зі своїм кращим другом Іваном Івановичем та Пікет у прямому ефірі матюкати, а потім дякувати за вдало знищені вогневі точки противника. І весь сектор чутиме легендарне: «Не крути мне бигуди!» - зачитала ведуча перед строєм військових, які почали сміятися, коли почули останні слова.


28 січня 2016 року 17-й бат у повному складі переміщений до населеного пункту Зайцеве. Тут військові не допустили прориву противника по всій лінії фронту. У квітні минулого року військових вивели на ротацію. Зараз бійці проходять бойове злагодження на полігоні Широкий лан у Миколаївській області.


Серед втрат 17 та 34 батальйонів є наші земляки: Андрій Ільїн зі Світловодська та кременчужанин Станіслав Душа.

 

«Не крути мне бигуди»: 17-й бат відсвяткував третю річницю


Про те, як Телеграф жив з військовими на широколанівському полігоні в наметовому містечку - читайте пізніше на нашому сайті.

Фото: Олександр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Попенко Відео: Олександр Попенко
Теги: полігон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх