Юрій Гудзенко до останнього залишався на блок-посту

23.04.2015, 14:41 Переглядів: 6 885

Юрій Гудзенко до останнього залишався на блок-посту

У Кременчуці попрощалися з Героєм, який помер після довготривалої хвороби

23 квітня Кременчук прощався з 41-річним захисником Юрієм Гудзенком, що помер цього понеділка після довготривалої хвороби, яку отримав в зоні бойових дій .

 

Народився Юрій Гудзенко 6 квітня 1973 року в Кременчуці. Після смерті батька він 16-річним юнаком, пішов працювати в будівельне управління, щоб допомагати мамі виховувати двох дітей. Був призваний до лав Радянської армії і після демобілізації повернувся до рідного міста й продовжив працювати в будівельній галузі.

 

У вересні 2014 року пішов добровольцем захищати країну і воював стрільцем 25-ї повітряно-десантної бригади. Юрій пройшов тяжкий бойовий шлях у фронтовій зоні під Луганськом, там у бійця почалися болі в хребті. Його направили на лікування до Харкова, а потім - додому.

 

Побратим Юрія, Владислав, який родом зі Стаханово Луганської області, розповів: "Разом були мобілізовані й проходили навчання. Коли нам видали протигази, було дуже жарко, він відірвав клапан, щоб легше було дихати. А, коли нас завели в газову камеру, він почав задихатися, після цього ми дали Юрію прізвисько - "Клапан". Він був дуже скромним та життєрадісним, надійним бойовим товаришем, завжди готовим прийти на допомогу - не залишав друзів у скрутну хвилину". 

 

Рідна тітка та двоюрідна сестра Юрія розповіли Телеграфу, що він був великим оптимістом та працьовитою людиною. Спостерігаючи за подіями на сході, не зміг відсиджуватися, рідним казав: "Я патріот, тому буду захищати". Коли захворів, своїм оптимізмом підтримував близьких. Після смерті Юрія, мама повторювала: "Моя "хазяюшка" пішла". Родички наголосили, що Юрію прийшлося виховувати молодшу сестру та допомагати матері, бо дуже рано помер батько.

 

У міському Палаці культури прощалися з Героєм кременчужани, рідні, бойові побратими, а також представники влади.

 

Після прощання в Свято-Миколаївській церкві, де відбулася панахида, загиблого супроводили автоколоною до Свіштовського кладовища, де поховали в секторі героїв АТО.

 

Напередодні 22 квітня автоколона кременчуцьких автомобілістів зустріла і провела в рідне місто бійця, кременчужанина Юрія Гудзенка. Машини з українською символікою і чорними стрічками проїхали містом. Тоді, незважаючи на дощ, на узбіччі стояли люди з прапорами із гаслом "Герої не вмирають".

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх