Юлія Тимошенко не пам’ятає закону, який ініціювала

8.10.2014, 14:22 Переглядів: 12 950

Юлія Тимошенко не пам’ятає закону, який ініціювала

8 жовтня в рамках передвиборчого туру Кременчук відвідала Юлія Тимошенко

 

О дев’ятій ранку вона з невеликим пулом прибула на завод «КрАЗ» і оглянула цехи та бойову техніку, яку почав випускати завод.

 

Пані Тимошенко більше 10 років перебуває в українській політиці, наразі знову балотується до Верховної Ради. «ТелеграфЪ» скористався можливістю запитати політика про її реальні справи та їх наслідки – у даному випадку, про законотворчість та лобіювання законів.

 

У 2009 році прем’єр-міністра України Юлія Тимошенко ініціювала внесення до парламенту законопроекту № 3682 «Про відчуження земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності». Законопроект передбачав можливість виселення (у тому числі, примусового) власників приватних земельних ділянок та садиб у випадках, коли для цього виникає суспільна потреба – наприклад, треба побудувати стадіон на місці хати чи прокласти автомобільну трасу через земельну ділянку, тощо. Крім того, статтею 7 законопроекту передбачалося, що розміщення та обслуговування об’єктів, пов’язаних із видобуванням корисних копалин теж кваліфікується як «суспільна потреба».

 

Закон прийняли попри спротив чинного на той час Президента Ющенка. Тоді, у 2009-му році, ходили чутки, що цей законопроект прем’єр Тимошенко ініціювала в інтересах найбагатшого члена своєї парламентської фракції – мільярдера Костянтина Жеваго, адже його бізнес – видобуток руди.

 

Наразі 13 сіл Кременчуцького району мають бути знищені заради «суспільної потреби» – будівництва Біланівського ГЗК, одного з підприємств Костянтина Жеваго, де видобуватимуть руду. Закон «Про відчуження земельних ділянок...» дає можливість відчужувати землі та садиби селян. Тож «ТелеграфЪ» волів запитати пані Тимошенко, чому селяни цих 13 сіл та кременчужани, які спостерігають такі події, мають знову за неї голосувати.

 

Чітку відповідь ми не отримали. Ось все, що ми почули:

 

– Пані Тимошенко, у 2009-му ви, як прем’єр, ініціювали законопроект Про відчуження земельних ділянок та садиб для суспільної потреби. Тоді казали, що ви зробили це в інтересах найбагатшого члена вашої фракції Костянтина Жеваго...

 

– Що це? Скажіть мені!

 

– Це законопроект № 3682.

 

– Такого не було! Ще раз хочу сказати: єдине, чим ми займалися тоді – безкоштовно віддавали людям земельні ділянки, які їм багато років не оформлювали.

 

– Мова йде про закон «Про відчуження земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності».

 

– Я не знаю, про що ви говорите, але обіцяю вам, що коли повернуся, розберуся з цим, ви отримаєте відповідь.

 

На цьому розмова з колишнім прем’єр-міністром України завершилася, пані Тимошенко поспішала. Про що має бути «відповідь», залишилось незрозумілим – адже закон чинний, його прийняли 17.11.2009. Він діє і впливає на долі.

Автор: Лариса Артеменко Фото: Александр Гринченко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх