«Я грабував ломбарди, бо знав, що там слабка охорона» - у Кременчуці затримали грабіжника

25.10.2013, 14:18 Переглядів: 4 073

«Я грабував ломбарди, бо знав, що там слабка охорона» - у Кременчуці затримали грабіжника

У Кременчуці затримали 41-річного чоловіка, який зі стартовим пістолетом нападав на ломбарди, де замість камер відеоспостереження стояли муляжі

На фото: З цього ломбарду чоловік виніс гроші та прикраси на суму 120 тис грн

 

Кременчужанина, який цього року скоїв два розбійні напади на ломбарди, затримала міліція. Перший «похід» за цінностями  41-річний чоловік здійснив 27 червня на Молодіжному. Зловмисник зайшов до ломбарду й забрав звідти 2,5 тисячі гривень та ювелірні прикраси на суму 6 тисяч гривень. Більше місяця злочинець відпочивав.

 

А 14 серпня знову пішов «заробляти» розбоєм. Перед нападом чолов’яга не мудрував зі «спецодягом»: обличчя нічим не закривав, одягався просто – спортивні штани та олімпійка… Так, того дня в районі Центрального ринку він зайшов до ломбарду слідом за продавчинею, яка відкрила двері. Погрожуючи пістолетом, згріб прикраси, гроші й зник. Сума збитку – 120 тисяч гривень:  22 тисячі гривень готівкою та ювелірні прикраси.


Міліцію на місце пригоди викликали працівники приватної охорони ломбарду. Продавчиня була в шоці й не могла одразу пояснити, що ж трапилося. Отямившись, вона назвала правоохоронцям прикмети злочинця.


Затримати розбійника вдалося минулого тижня, зараз він у слідчому ізоляторі.  Шукали його чотири місяці:


– Це була досить важка робота, бо чоловік, якого розшукували, був професійним злочинцем, тому міліції довелося перевірити й відпрацювати велику кількість версій, – каже прес-офіцер  міськуправління міліції Анна Васенко.


Як кажуть правоохоронці, чоловік раніше був судимий за різні злочини, двічі відсидів у тюрмі. Востаннє вийшов з-за ґрат у 2006 році. За той час, доки порушника шукали, він встиг розпродати награбоване по різних куточках України. На допиті затриманий розповів, що брав із собою «на справу» пістолет «Zoraki». (Дані пістолети за своїм призначенням є стартово-сигнальними (шумовими), це означає, що ними можна стріляти як холостими патронами, так і сигнальними ракетами, - ред).


–Я йшов грабувати ломбарди, бо знав, що там слабка охорона, - зізнався слідчим затриманий.


Правоохоронці підкреслюють: їх здивувало те, що в ломбардах були застосовані муляжі камер відеоспостереження. Господарі цих установ спростили грабіжникам роботу, економлячи на охороні. Проте наразі там вжили запобіжні заходи, аби подібне не повторилося. Загалом з початку року у Кременчуці здійснено три розбійні напади на ломбарди -  усі вони розкриті. Правоохоронці кажуть, що на сьогодні мережа ломбардів розширюється, тому важливо подбати про безпеку закладу – надати надійну охорону та встановити камери відеоспостереження


За фактами розбійних нападів 41-річного кременчужанина відкрито кримінальні провадження. Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Коли розбійник давав свідчення слідчим, то сказав:


– Я шкодую лише про те, що тепер доведеться довше відсиджувати.

Автор: malyarenko
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх