Збірна України подала заявку на участь у ЧС-2018

30.06.2015, 10:01 Переглядів: 1 364

Збірна України подала заявку на участь у ЧС-2018

Заявки подали всі федерації, що входять до ФІФА

Збірна України візьме участь у відбірковому турнірі до Чемпіонату світу 2018, який відбудеться в Росії, повідомляє прес-служба ФІФА (федерація національних та континентальних футбольних асоціацій).

 

За даними ФІФА, заявки на участь у відбірковому турнірі ЧС-2018 подали всі 209 національних асоціацій, які є членами ФІФА. Таким чином, Федерація футболу України (ФФУ) також відправила свою заявку.

 

Суперники збірної України у кваліфікації ЧС-2018 будуть відомі 25 липня, під час жеребкування відбіркового турніру.

 

Віце-президент УЄФА, почесний президент ФФУ Григорій Суркіс, на запитання як він оцінює той факт, що наша команда братиме участь у турнірі, право на проведення якого ФІФА віддала Росії, ось уже рік перебуває в стані конфлікту з Україною, зазначив:

 

- ФФУ є членом ФІФА. І саме ФІФА, а не Росія або будь-яка інша країна проводить фінальні турніри світових першостей. ФФУ будучи дисциплінованим членом ФІФА і не має планів про вихід з її складу або призупинення членства. ФФУ просто не мала будь-яких спортивних підстав для відмови від участі в ЧС-2018.

 

Нашій команді ще належить завоювати путівку у фінальний турнір. Коли це станеться тоді й буде зрозуміло, якими мають бути подальші кроки ФФУ.

 

До поїздки збірної України в Росію поки далеко. У тому числі й тому, що на даний момент ні в кого в світі немає абсолютної впевненості в тому, що ЧС-2018 взагалі відбудеться на території цієї країни. Адже ще не закінчені гучні антикорупційні розслідування навколо деяких рішень ФІФА не тільки з приводу Росії, але і Катару. Тому я б не квапив події і не робив поспішних висновків.

 

Джерело: sport.ua

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх