Селянин «пропустив» чарку із Януковичем

22.04.2011, 12:11 Переглядів: 4 738
Президентський вертоліт приземлився у селі на Полтавщині.
Петро Шатунов, мешканець села Костівка, показує, що саме тут приземлився президентський вертоліт. (Фото: ’’Комсомольська правда’’)

Із мешканцем невеличкого села Костівка, що у Козельщинському районі, сталась неймовірна пригода. На початку квітня йому пощастило випити чарку горілки із Президентом, причому, мало не на власному городі. Вийшло так, що того дня президентський вертоліт, на борту якого був посол США та сам Янукович,  здійснив вимушене приземлення – перекладачу стало погано. Сіли на пшеничне поле. Залізного птаха помітив  61-річний пенсіонер  Петро Шатунов, який якраз пас індичат. Він не розгубився, сів на велосипед та помчав до вертольота. Там його зустрів охоронець, який наказав не підходити близько. Петро Іванович став прохати, і тут з вертольоту хтось скомандував пропустити гостя.  Зайшовши у середину, пан Шатунов одразу ж упізнав Президента. І ось яка у них розмова вийшла. 

 

– О, Віктор Федорович, це ви? Добрий день! – розцвів у посмішці тракторист. 

Президент кивнув у відповідь і поцікавився, як життя. 

– З ранку до вечора прожили, і слава Богу, – відповів Петро Іванович. 

– Може, в селі які проблеми? – Продовжив гарант. 

І тут селянина прорвало: 

– Газу в нас немає – ось біда. У 2006 році 12 чоловік з нашої вулиці скинулися по 800 гривень, але газу до цих пір так і не бачили. Знаємо, що тягнули трубу, а в чотирьох кілометрах від села справа застопорилася. А ще пенсії маленькі – ледве кінці з кінцями зводимо. Ось я все життя «проішачив» у колгоспі за копійки і зараз отримую 782 гривні. 

– Ну і це питання ми вирішимо, – сказав Віктор Федорович і на карті обвів червоним олівцем Костівку. 

А потім і каже Шатунову: 

– Клич дружину, почастуємо і її! 

На столі Петро Іванович розгледів ковбасу і сир. Але від запрошення відмовився: мовляв, дружина хворіє, погано ходить, та й побоїться вона до таких персон за стіл сідати. Тоді Янукович передав для дружини Шатунова коробку шоколадних цукерок. І тут пенсіонер згадав: 

– Вікторе Федоровичу, ми ж з вами не тільки однолітки, але ще й в один день народилися – 9 липня 1950! Я це дізнався, коли за вас голосувати ходив.

Президент посміхнувся, зняв зі своєї руки годинник і вручив його Шатунову. Годинник тоненький, з білого золота, а на звороті – гравіювання: «Президент України».

Поки пан Шатунов «гостював» у вертольоті, охоронці відправились до села у пошуках їжі. Проте магазину у селі, де живе близько сотні чоловік, немає. Тож у місцевого жителя взяли хліба, маринованих помідорів та огірків, за що заплатили 100 гривень та на додаток дали пляшку джину.  

Про зустріч із президентом та «пропущену» із ним чарчину пан Шатунов, звісно ж, не втримався і розповів односельчанам. Ця звістка пішла далі, і незабаром стаття про пригоди мешканця Костівки випливла в Інтернеті. Міліціонери та СБУ відреагували швидко і навідались у гості до балакучого чоловіка. В Інтернеті одразу ж з’явилась інформація, що він вигадав сам цю історію і продав за 500 гривень знайомому журналісту, аби було за що придбати пляшку горілки. Пана Шатунова та його дружину не на жарт перелякали усі ці гості з правоохоронних органів. Годинник, який йому подарував президент, він майже одразу продав чиновнику з району – той запропонував за них 3 тисячі гривень.

Проте, в решті-решт, прес-секретар президента підтвердила, що дійсно пан Янукович таки був у гостях у Костівці. До речі, на згадку про це село газифікують – прес-секретар президента розповіла, що голова держави дав відповідну указівку  Мінтопливенерго. Обіцяють, що вже за 2-3 місяці село буде із газом.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх