Татари пророкують зупинку «Укртатнафти»

1.11.2007, 16:11 Переглядів: 1 673
Кремль негативно відреагував на події навколо зміни керівництва Кременчуцького НПЗ, назвавши це рейдерством. Президент Татарстану Минтимер Шаймиев, взагалі заявив, що в Україні квітне бандитизм. Представники уряду Татарстану звернулися до Генпрокуратури з листом, у якому просять «прийняти термінові заходи» по розслідуванню подій на заводі і поновити старого керівника Сергія Глушка. Цього ж вимагають і акціонери.

Кремль негативно відреагував на події навколо зміни керівництва Кременчуцького НПЗ, назвавши це рейдерством. Президент Татарстану Минтимер Шаймиев, взагалі заявив, що в Україні квітне бандитизм. Представники уряду Татарстану звернулися до Генпрокуратури з листом, у якому просять «прийняти термінові заходи» по розслідуванню подій на заводі і поновити старого керівника Сергія Глушка. Цього ж вимагають і акціонери. Крім того, перший заступник гендиректора «Татнафти», член наглядової ради заводу Націль Маганов, каже що через припинення постачання татарської нафти до Кременчука завод може припинити роботу. За його словами, призупинення роботи обладнання призведе до тяжких наслідків.
Однак, не такий страшний чорт, як його малюють. «Якщо Татарстан не поновить поставки нафти, на завод прийдуть інші постачальники. Так, «Газпром нафта» незабаром почне постачання нафти для «Нафтогазу України» в обсязі 200-250 тисяч тонн на місяць. Ця нафта буде подаватися на Кременчук»,– заявило джерело «Кременчуцькому Телеграфу» у Мінпаливенерго. За його словами, татарські акціонери і надалі активно відстоюватимуть Сергія Глушка на посаді керівника, бо він лобіював інтереси татарів.
Щодо самого Павла Овчаренка, то прокуратура міста скасувала порушену кримінальну справу відносно того, що він незаконно заволодів печатками  заводу. Цього тижня суд також відмінив постанову про порушення кримінальної справи за фактом масових заворушень на території заводу 19 жовтня, у день, коли змінилося керівництво підприємства.

За даними ЗМІ, до зміни керівництва 'Укртатнафти' причетний співвласник групи 'Пріват' Ігор Коломойський, зацікавлений у тому, щоб переробляти на Кременчуцькому НПЗ свою власну нафту. Пан Коломойський зараз є активним учасником переділу нафтоактивів країни. Фактично управління потужною «Укрнафтою» здійснюють дружні йому мінорітарні акціонери, хоча 50% +1 акцію передані у «Нафтогаз». Минулого року структури пана Коломойського придбали 25% акцій Дрогобичського НПЗ. Він також веде боротьбу за право користування надрами нафтогазоконденсатного родовища на Харківщині та за «Луганськнафтопродукт».



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх