«Навіщо нам платити за обігрів землі?»

1.11.2007, 16:11 Переглядів: 1 861
Мешканці проїзду Зонального стали жертвами міської безгосподарності, тобто нічийних мереж..
Іван Данько показує, що труби під плитами незаізольовані, а значить мешканці платитимуть за обігрів землі

Опалювальний сезон для мешканців семи житлових будинків по проїзду Зональному розпочався із двотижневим запізненням. За цей час у квартирах тих, хто не користувався електрообігрівачами, почорніли стіни і попадали шпалери.  Тепло дали лише 26 жовтня.  Але якість поспішного ремонту, який зробили в жовтні силами КГЖЕП «Придніпровське», жителів не радує…
Розрита траншея, звідки визирає злощасна труба, – таку картину ми побачили 29 жовтня. Люк теплотраси – без кришки, так-сяк прикритий якимись дровиняками. Загуркотиш туди у темряві – мало не покажеться. «У ЖЕПі нам досі не сказали, коли ж зариють траншею», – розповідають мешканці.
Але не лише «післяремонтні» ями їм дошкуляють. «Я казав головному інженеру КГЖЕПу та ремонтникам, що трубу треба утеплити. Мені відповіли, що так і буде, матеріали вже завезли. Аж я зазирнув у яму, під бетонну плиту – а там труба гола! Гроші за опалення нам нараховує УВП-69, бо тепло ми отримуємо від тюремної котельні. Обіцяють встановити тепловий лічильник. Але навіщо ж нам платити за обігрів землі?» – обурюється Іван Данько, мешканець Зонального, 6. До того ж, труби поміняли тільки біля будинку – центральними тепломережами КГЖЕП не опікується, а вони теж гнилі і «парують» у холоди. «Колонія від нас відмовляється, у «Теплоенерго» теж кажуть, що мережі не їхні», – розповідає Іван Данько. Відтак з мешканців Зонального є кому брати гроші, але нікому зробити якісний ремонт. Міська влада про проблему «безгосподарних» мереж знає, але й досі нічого не вирішила.

Коментар
Михайло Скрипник, головний інженер КГЖЕП «Придніпровське»:
- Теплотраса ні в кого не перебуває на балансі. Гроші на ремонт виділялися з міського бюджету, але поки що ми не їх не отримали – взяли з квартплати, за рахунок інших мешканців. Закінчили роботи 13 числа, до початку опалювального сезону. Але газу на котельню УВП-69 не подавали, і це вже не наше питання, воно вирішувалося на рівні заступника міського голови. Що стосується ізоляції, то все доробимо. І траншею зариємо на цьому тижні. За технологією, ми не могли зробити цього, доки не подали тепло і не перевірили теплотрасу: а раптом трапиться витік?
- А відкритий люк теж передбачений технологією?
- Так люк не наш – він не перебуває на балансі. І ним, і теплотрасою повинна була б опікуватися колонія. Але там категорично відмовилися. Ми виготовимо кришку люка.
- Мені показували почорнілі стіни в квартирах, зіпсовані шпалери. Хто відшкодує збитки мешканцям за невчасно подане тепло?
- Не знаю. У мене самого у квартирі вогко.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх