Дневной дозор

30.03.2006, 17:03 Переглядів: 1 540
“Виборчі дільниці в Кременчуці відкрилися зранку всі. Щоправда на деяких була незначна затримка через те, що членам комісії треба було проштампувати про вибування з передвиборчої гонки суб’єкта виборчого процесу – партії “Райдуга”. Відповідне рішення пізно ввечері 25 березня ухвалила територіальна виборча комісія. Зранку вони про це сповістили дільниці.

Деякі дільниці в місті відкрилися із запізненням

“Виборчі дільниці в Кременчуці відкрилися зранку всі. Щоправда на деяких була незначна затримка через те, що членам комісії треба було проштампувати про вибування з передвиборчої гонки суб’єкта виборчого процесу – партії “Райдуга”. Відповідне рішення пізно ввечері 25 березня ухвалила територіальна виборча комісія. Зранку вони про це сповістили дільниці. Ті почали штампувати бюлетені”, – про це “Телеграфу” заявив член окружної виборчої комісії Іван Тур.
Зазначимо, 25 березня тервиборчком, на прохання міського осередку партії “Райдуга”, зняв партію з виборчих перегонів на виборах до міськради. У бюлетенях навпроти цієї партії було проставлено штамп 'Вибув'.

За кого проголосував Глухов?

Міський голова Кременчука Микола Глухов традиційно одним з перших взяв участь в голосуванні на виборах до всіх органів влади України та міського голови Кременчука на виборчій дільниці, що розташувалася у 20-й школі. Після того, як мер близько 20 хвилин відстояв у черзі, аби отримати бюлетені і зробив свій вибір у кабинці для голосування, він заявив, що “в такому багатопрофільному бюлетені було дуже складно знайти відразу ту партію, за яку хочеш проголосувати”. Мер каже, що він певний час уважно читав бюлетень і шукав партії, за які хотів віддати голос.
Як кожна людина, яка приймає для себе рішення брати участь у виборах і чия доля залежить від вибору багатьох людей, Микола Глухов, безумовно, хвилювався, але пресі заявив, що він впевнений у своїй перемозі.
На запитання “Телеграфа” за кого проголосував мер, Микола Глухов відповів не вагаючись і не роблячи з цього таємниці: “У Верховну Раду та міськраду підтримав “НСНУ”, а в райраду та облраду – соціалістів. У бюлетені по виборах мера поставив позначку навпроти Глухова Миколи Володимировича”.

P.S. “Телеграф” намагався отримати подібне інтерв’ю та сфотографувати на виборчій дільниці кандидата в мери Володимира Матицина, однак його довірена особа спочатку пообіцяла допомогти в цьому, а згодом, пославшись на зайнятість, відмовила.

Олег БУЛАШЕВ

Терпець урвався

Черги і задуха, які панували на виборчих дільницях 26 березня, на багатьох виборців впливали гнітюче – деякі з них просто розверталися і йшли додому. Мабуть, нерви не витримували, бо таку атмосферу деякі, особливо вразливі люди, сприймали як персональний „наїзд” від влади на їх конституційне право вибирати. Так, на 92-й дільниці один з виборців роздратовано потрясав бюлетенями перед спостерігачами з  сакраментальними запитаннями „Що ж ви таке робите?” і „Хіба так можна?”.
На сусідній дільниці, що розмістилася у школі № 29, один з виборців, взявши бюлетені, вийшов з її приміщення. Члени комісії поросили його повернутися і пояснили, що голосувати можна тільки на дільниці. Чоловік у свою чергу повідомив, що йому там задушливо і немає чим дихати. Його наполегливо переконували повернутися, на що виборець, вийшовши з себе, скомкав бюлетені, мовляв, „Та хай їм грець, вашим виборам”, і покинув приміщення дільниці.

Юлія КАПУСТА

Полтавщину у Раді представлятимуть сім нардепів

За попередніми даними, до Верховної Ради з Полтавської області пройшли сім депутатів. З них п’ятеро – народні обранці від Блоку Юлії Тимошенко. Серед них колишній мер Кременчука Олег Надоша, нардеп Андрій Веревський, колишній віце-губернатор Полтавщини Вадим Петренко, нардеп Костянтин Жеваго та заступник гендиректора “АвтоКрАЗ” Зоя Шишкіна.
Анатолій Кукоба, колишній міський голова Полтави, який пройшов до парламенту від Партії регіонів, зараз претендує ще й на мерське крісло. Що обере пан Кукоба у разі своєї перемоги на виборах мера, невідомо. Губернатор Полтавщини, Степан Бульба пройшов до парламенту від Соціалістичної партії. Втім, раніше він заявляв, що бажає залишитись в області.
Крім того, перебуваючи з візитом у Кременчуці, пообіцяла представляти у парламенті інтереси нашого міста та області гендиректор каналу “1+1” Ольга Герасим’юк. Вона пройшла до парламенту в першій п’ятірці “Нашої України”.
А ще до списку народних депутатів знову потрапив відомий кременчужанам вічний борець з мафією нардеп Григорій Омельченко. Він пройшов по списку БЮТ.

Вікторія МУДРА

Прокурора поставили у чергу

11.00, неділя 26 березня 2006 року, виборча дільниця №2 (школа №10).
Схоже, цього разу адміністративний ресурс на виборах не використовували. Принаймні Полтавський обласний природоохоронний прокурор Олександр Денисенко сказав „Кременчуцькому Телеграфу”, що він особисто вже вдруге повертається зі своєї виборчої дільниці, так і не проголосувавши. Двічі Олександр Іванович займав чергу, і поки вона просувалася, він їздив у справах. Коли повертався – черга проходила. Пан прокурор сказав „Телеграфу”, що все одно виконає свій громадянський обов’язок виборця і обіцяв прийти втретє, щоб проголосувати. Історія, яка сталася з Олександром Денисенком – типова для більшості кременчужан. Пік відвідування дільниць припадав на 10.00-11.00 ранку та на 16.00-17.00 вечора. Зайти до кабінки без усіляких черг можна було ближче до закінчення. Хоча, й не скрізь... Але про це – у нашому „нічному дозорі”.

Марія ДОЛИНА



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх