Судові розборки

30.03.2006, 17:03 Переглядів: 1 786
Напередодні виборів кременчуцькі Регіони спробували змінити списки кандидатів.
19 березня на конференції міської організації Партії регіонів було виключено зі списку сім кандидатів у депутати міськради. А саме: Березняка, Щобака, Дроздову, Ткаченка, Вовка, Міненкову і Маматова. Як повідомив “Телеграфу” керівник Автозаводської райорганізації партії Ігор Семеняченко, партійців позбавили місця в списку, бо ті не проводили належну агітаційну роботу напередодні виборів.

У Партії регіонів заколот

Напередодні виборів кременчуцькі Регіони спробували змінити списки кандидатів.
19 березня на конференції міської організації Партії регіонів було виключено зі списку сім кандидатів у депутати міськради. А саме: Березняка, Щобака, Дроздову, Ткаченка, Вовка, Міненкову і Маматова. Як повідомив “Телеграфу” керівник Автозаводської райорганізації партії Ігор Семеняченко, партійців позбавили місця в списку, бо ті не проводили належну агітаційну роботу напередодні виборів.
21 березня міські регіонали звернулися до тервиборчкому із заявою про зняття з реєстрації вищевказаних кандидатів у депутати. Але постановою комісії від 25 березня їм відмовили. Цього ж дня кандидат у депутати міськради, регіонал Ігор Семеняченко звернувся до суду з позовом на виборчу комісію, яка не скасувала реєстрацію всіх сімох кандидатів.
Однак Автозаводський райсуд Семеняченку також відмовив. Засідання суду проходило вночі, перед днем голосування.
Як сказано в постанові суду, міськвиборчком правомірно відмовив у скасуванні реєстрації кандидатів, бо надані позивачем документи до комісії не відповідають встановленим вимогам. Згідно із законодавством, що регламентує порядок висування кандидатів місцевою організацією партії та їх відкликання, протокол конференції повинен підписуватися керівником місцевої парторганізації та скріплюватися печаткою організації. Наданий позивачем протокол міськорганізації Партії регіонів від 19 березня не скріплений печаткою парторганізації. Крім того, за статутом Партії регіонів, конференція міської або районної партогранізації висуває кандидатів на виборах, але не може їх самотужки відкликати.
Семеняченко ж каже, що печатку вони не поставили, бо її загубили, а підпис під рішенням конференції поставив він, бо голова партосередку Валерій Салімон був у від’їзді.
Ігор Семеняченко запевнив “ТелеграфЪ”, що регіонали не здадуться і вже правильно оформлені документи передадуть у виборчу комісію на повторний розгляд.

А у БЮТівців – переворот! Матицин „завис на волосині”

У переддень виборів свої виборчі списки намагалися почистити і БЮТівці. 25 березня міська організація Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” виключила з виборчих списків кандидатів у депутати до міської ради Миколу Ляпуна, Віталія Надошу, Людмилу Мамон, Олександра Гриценка, Таїсію Кареліну, Андрія Погрібного. (Це переважно представники КрАЗу, люди, близькі до нардепа Жеваго. – Ред.). Того ж дня тервиборчком виключив їх зі списків.
Шість виключених кременчужан одразу подали позов до суду з проханням скасувати рішення виборчої комісії. У заяві вони вказали, що рішення конференції та постанова  виборчкому ухвалені з порушенням виборчого законодавства – їх навіть не запросили на засідання. Крім того, в ході судового засідання стало відомо, що рішення конференції Кременчуцької міськорганізації партії “Батьківщина” про виключення шістьох партійців скасоване.
У суді представник третьої особи – міськорганізації “Батьківщина” Олександр Роженко (близький до Матицина В.М. – Ред.) з позовом не погодився і просив відмовити в його задоволенні, мотивуючи тим, що порушення законів не було.
Розглянувши справу, судді прийшли до думки, що постанова міськвиборчкому про виключення позивачів зі списків є протиправною, порушує законні права та інтереси позивачів. Тому суд скасував її і зобов’язав міськвиборчком поновити шістьох виключених БЮТівців у списках.
Однак на цьому перипетії з виборчими списками БЮТу не закінчилися. Як стало відомо “Телеграфу”, 26 березня Полтавська обласна виборча комісія своїм рішенням №72 скасувала рішення про реєстрацію кандидатом у депутати Полтавської обласної ради Володимира Матицина. Останній подав заяву до суду з проханням відмінити це рішення. Представники позивача вважають, що рішення про виключення Матицина зі списків ухвалено неповноважним органом – Радою блоку Полтавських облорганізацій ВО “Батьківщина” та УСДП, що входять до виборчого блоку БЮТ. Вони вважають, що ухвалення такого рішення віднесено до компетенції Ради блоку всеукраїнського рівня, а не місцевих організацій.
У ході розгляду справи 27 березня суд прийшов до висновку, що пред’явлені вимоги не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства, і впровадження у справі підлягає закриттю. Ця ухвала суду може бути оскаржена протягом 2 днів. На ранок середи позову про оскарження до суду не надходило. Володимир Матицин, згідно рішення комісії, виключений зі списку кандидатів в депутати.

Глухову оголосили попередження. Суд його відмінив

25 березня територіальна виборча комісія, за скаргою кандидата в мери Леоніда Куліченка, оголосила кандидату Миколі Глухову попередження. “О 19-00 25 березня комісія оголосила мені рішення про попередження за те, чого я не робив і що вже доказав в Апеляційному суді. Справа стосувалася того, що я нібито використовував адмінресурс під час своєї агітації, зустрічаючись з ветеранами вагонного заводу. У цій справі суд в Полтаві вже виносив рішення на мою користь. Тепер комісія знову розглянула цю скаргу Куліченка. О 4-30 ночі 26 березня три судді Автозаводського райсуду скасували постанову тервиборчкому”, – заявив Микола Глухов.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх