“Подзвони собутильнику, поговори з ним, скажи: голосуй за соціалістів!”

2.03.2006, 17:03 Переглядів: 1 919
1 березня, після зустрічі з виборцями, пан Мороз провів двадцятихвилинну прес-конференцію. “ТелеграфЪ” цікавили пояснення лідера соціалістів щодо дій, які вони вже вчинили – а не обіцяють вчинити..
Фото: Дмитрий Бабец

На зустрічі з Олександром Морозом преса побачила чимало місцевих посадовців – і  співробітників міськвиконкому, і директорів потужних підприємств. Навіть голову райдержадміністрації та  голову Полтавської облради.  Соціалісти таки добрі організатори – зібрали і директорів, і їхніх підлеглих в робочий день. Але в обідню перерву – з 12-ї до 13-ї.  Більше того, голова кременчуцького міського осередку пан Левченко  вчасно подав сигнал пану Морозу  –  завершуйте, обідня перерва скінчилася.
Протягом “обідньої перерви” Олександр Мороз встиг розповісти чимало. Він пояснив, що виборча кампанія Соцпартії  базується на звітах  тих, хто вже перебуває при владі і чимало зробив. Як найліпший приклад, лідер соціалістів навів Валентину Семенюк – соціалістку і голову Фонду Держмайна України. Приклад насправді  непоганий – Семенюк  таки довела до кінця повторну процедуру продажу “Криворіжсталі”.  Серед інших успішних соціалістів пан Мороз назвав міністра МВС Луценка. Ну, тут бабуся навпіл сказала. Луценко дійсно обіцяв, що бандити сидітимуть у тюрмах. Але ж вони там не сидять. Успіхи міністра-соціаліста  Баранівського (агропромисловий  комплекс) поки що теж непевні. Пройде посівна – подивимось, які умови для праці  спроможуться створити хліборобам.
Звичайно, як і інші політики, Олександр Мороз лаяв  конкурентів. З його випадів ми зрозуміли, що найбільше непорозумінь у соціалістів з блоком Тимошенко. Олександр Олександрович називав  її по-свійськи – Юля. Але ж чого тільки не наробила та Юля.
Дуже вдало, на нашу думку, головний соціаліст охарактеризував роботу  партійців на місцях: “Нічого ж не роблять. Один записаний у першу десятку – сидить, нічого не робить, знає, що й так пройде. Інший записаний у п’ятдесятку – нічого не робить, бо все одно не пройде!”
Ось вона, “сермяжна” правда у викладенні соціалістів: вибори – це лише боротьба за місце у списку. Народ тут ні до чого.

 

“Так і напишіть: Мороз не відповів на це питання!”

Фото: Дмитрий Бабец

- Пане Мороз, блок соціалістичної партії і в 2004-му і в 2005-му проголосував за недоторканність депутатів місцевих рад. У той самий час міністр МВС, соціаліст Юрій Луценко стверджує, що недоторканність найбільше цікавить не борців за щастя народу, а бізнесменів та криміналітет. Поясніть, з яких мотивів виходили соціалісти, голосуючи за недоторканність?
- Ми голосували так, як голосував парламент. Але після цього ми проголосували за зняття  депутатської недоторканності. З іншого боку, сам по собі статус недоторканності можна зняти й іншим – юридичним – шляхом (таке право має Конституційний Суд України; авт). Ви про це знаєте. По-третє, депутатська недоторканність нікому б не заважала, але при тих партіях, які зараз маємо, краще зробити так, як записано в Конституції. А в Конституції імунітет стосується лише депутатів Верховної Ради.
- Склад соціалістичної партії на цих виборах кардинально змінився, у тому числі на місцях. У кременчуцькому осередку до першої десятки потрапили, у тому числі, і директори, які півтора  року тому підписали відкритий лист на підтримку Януковича. Як ви ставитесь до присутності таких соціалістів у перших десятках?
- Я припускаю, що багато з них побачили політичну силу, яка представлена у владі, послідовно витримує свою лінію, має перспективи. Мабуть, вони цю перспективу пов’язують з перспективою тієї справи, за яку вони відповідають. Я вважаю, зла в цьому немає.
- Пане Мороз, дозвольте запитання про соціалізм. Соціалісти декларують рівність можливостей для всіх громадян. У той самий час фракція соціалістів проголосувала за законопроект № 7621 –  згідно з яким народним  депутатам  нараховується пенсія у розмірі 90 % від зарплати. Такої пенсії не має жоден інший прошарок українців. Чим  керувалися соціалісти, голосуючи за такі  депутатські пенсії – по 15 000 гривень?
- А ви так і напишіть: Мороз не відповів на це питання!

Під час прес-конференції – працюючи, як нам здається, на публіку – пан Мороз відмовився відповісти на запитання щодо розкішних депутатських пенсій (див. інтерв’ю). Але по закінченню заходу продовжив розмову. Олександр Олександрович намагався переконати “ТелеграфЪ”, що ми помилилися, і соціалісти голосували зовсім не за законопроект щодо пенсій. На жаль, ми не помилилися. Соціалісти проголосували саме за надвисокі пенсії для народних депутатів. Інформація щодо голосування розміщена на офіційному сайті Верховної Ради.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх