«Пропал мальчишечка». Кандидата вимагають зняти з виборчих перегонів

23.02.2006, 13:02 Переглядів: 2 321
Кременчукий осередок “Нашої України” вимагає скасувати реєстрацію кандидата на посаду міського голови пана Терещенка. Мотив – його двопартійність..
Фото: Дмитрий Бабец

21 лютого територіальна виборча комісія розглянула заяву  кременчуцького  осередку “Народного Союзу Наша Україна” (НСНУ)  про скасування реєстрації кандидата на посаду міського голови Дениса Терещенка. Заява підписана головою місцевого осередку  НСНУ паном Дряпікою. Нашоукраїнці вимагають скасування  реєстрації тому, що кандидат Терещенко висунутий на вибори Партією Регіонів. В той же час – за їхньої  інформацією – він є членом Соціалістичної партії. За законом, партія може висувати на вибори або позапартійного, або члена своєї партії. На думку нашоукраїнців, Регіони неправомірні  висувати на вибори пана Терещенка – як члена іншої, Соціалістичної партії. 
До заяви представники НСНУ  додали пакет документів, підписаних головою кременчуцького осередку соцпартії  паном Левченком. Згідно з наданими документами, кандидат Терещенко має облікову картку соціаліста № 520995.  Пан Левченко вказує, що підстав для припинення членства в Соцпартії лише три: письмова заява члена партії; його смерть; та виключення. Голова місцевих соціалістів стверджує, що письмової заяви від Терещенка про вихід з партії не надходило. У той же час він не підтверджує, що Терещенка  виключили з партії однопартійці.
Кандидат Терещенко також подав до територіальної комісії пакет документів.  Він заперечує своє членство у соцпартії. Але, на думку комісії, документи оформлені невідповідним чином – тобто не завірені. У зв’язку з цим комісія перенесла розгляд справи. І постановила  зобов’язати фігурантів у справі надати документи, оформлені відповідним чином.   
Як стало відомо “Телеграфу” з джерела, наближеного до НСНУ, нашоукраїнці  подали заяву не лише до територіальної комісії, а й до суду. За законом про вибори, якщо заяви подані водночас і до комісії, і до суду, справу розглядає суд. А комісія припиняє розгляд заяви. Тож, скоріше за все, справу кандидата Терещенка розглядатиме суд.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх