У чергу за податковим кредитом шикуйсь

23.02.2006, 13:02 Переглядів: 2 590
Якщо ви сплачували минулого року за навчання дитини, або страхували своє життя, ви маєте право на повернення частини грошей. Декларації на отримання податкового кредиту у вас приймуть до 31 березня. Тонкощі питання роз’яснювала начальник відділу оподаткування фізичних осіб Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції Тетяна Кузяєва..

– Тетяно Дем’янівно, що таке податковий кредит?
– Це сума витрат платника податку на придбання товарів, робіт і послуг протягом звітного року, на яку зменшується його річний оподатковуваний дохід.
– Хто може його отримати?
– Частину відрахованих податків можуть повернути собі громадяни, що сплатили за своє навчання чи освіту найближчих родичів у середніх професіональних навчальних закладах або вузах. Сума витрат визначається у розрахунку 630 гривень за кожний місяць навчання. Якщо студент працює, то й податковий кредит отримуватиме він. Якщо ні – за нього це зроблять батьки. Для зручності податкова буде вести прийом документів для отримання податкового кредиту безпосередньо у навчальних закладах – у політехнічному університеті, університеті економіки, інформаційних технологій і управління, Дніпропетровській академії, в педагогічному та медичному училищах. Наразі ми складаємо і погоджуємо графіки прийому документів.
Податковий кредит також можуть отримати й ті громадяни, які робили благодійні внески у розмірі від двох до п’яти відсотків свого річного заробітку зареєстрованим в Україні неприбутковим організаціям. А також громадяни, які страхували своє життя чи робили внески у недержавний пенсійний фонд і ті, хто витратив кошти на штучне запліднення чи усиновлення дитини.
Потрібно наголосити, що загальна сума, яка подається на податковий кредит, не має перевищувати суми заробітної плати за звітний рік. Тому підприємці не мають право ним скористатися – вони отримують прибуток, а не зарплату. До того ж, на податковий кредит мають право тільки резиденти України.
– Що потрібно для того, щоб отримати податковий кредит?
– Необхідно надати податковій ряд документів: паспорт, ідентифікаційний номер, довідку про заробітну плату з місця роботи, копію договору з установою плюс квитанції чи копії платіжних документів, що підтверджують витрати. Необхідно також мати рахунок, на який повертатимуться перераховані суми.
– У який строк необхідно вкластися з поданням документів?
– Рекомендований термін – до 31 березня. Важливо запам’ятати, що своїм правом на нарахування податкового кредиту за 2005 звітний рік необхідно скористатися у нинішньому році. У 2007-му отримати податковий кредит за 2005 рік ви не зможете.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх