Учорашній мільйонер

17.02.2006, 11:02 Переглядів: 2 809
Цього політичного  тижня нас здивувала не пані Тимошенко, і не знавець російської поезії пан Янукович, і навіть не ді-джей  Мельниченко  з  його  суперколекцією плівок.
Цього тижня нас здивував – ми би сказали прикро – кандидат на посаду мера пан Матицин – відомий  бізнесмен і благодійник. За  останні п’ять років  Кременчук звик вважати пана Матицина мільйонером.  Ми так і говорили – наш мільйонер Володимир Митрофанович.

Цього політичного  тижня нас здивувала не пані Тимошенко, і не знавець російської поезії пан Янукович, і навіть не ді-джей  Мельниченко  з  його  суперколекцією плівок.
Цього тижня нас здивував – ми би сказали прикро – кандидат на посаду мера пан Матицин – відомий  бізнесмен і благодійник. За  останні п’ять років  Кременчук звик вважати пана Матицина мільйонером.  Ми так і говорили – наш мільйонер Володимир Митрофанович.  Приємно мати власного,  узаконеного міського  мільйонера.  Не заперечував своїх статків і сам пан Матицин.
Аж раптом він вирішив балотуватися на посаду мера Кременчука. І, згідно з законом, подав до територіальної виборчої комісії  декларацію про майно і доходи. Закон вимагає, щоб кандидати звітувалися за доходи 2004-го року.  Кандидат Матицин  вказав загальну суму доходу за 2004 рік – 12 709 гривень (див. стор.11). Сума дивує.  Для члена спостережних рад кількох банків, співкерівника кількох підприємств,  що спеціалізуються на нафтопродуктах, врешті для відомого благодійника така сума доходу  замала. Дивує такий скромний дохід ще й тому, що свого часу  пан Матицин  в ексклюзивному інтерв’ю “Телеграфу” засвідчив, що він – мільйонер. Інтерв’ю називалося “Мільйонер Володимир Матицин народився  восьмим  у сім’ї і катав валянки” (“ТелеграфЪ” № 50, 2001 рік, рубрика “Персона”, кореспондент Тетяна Донченко). Надане інтерв’ю в жодному пункті  не оскаржувалося  його героєм.  Наводимо фрагменти згаданого матеріалу:

На пенсії, але не пенсіонер

- Володимире Митрофановичу, після своєї відставки ви, треба розуміти, жодного дня  не були пенсіонером. Голова спостережної ради Промислово-фінансового банку – це нова для вас посада?
- Я обіймав її з моменту заснування банку. До речі, я входжу в керівні органи багатьох підприємств: “Кребо”, “Фобос”, “Фрасмо”, деяких комерційних підприємств. Я член спостережної ради “Промінвестбанку”. Займаюся благодійною діяльністю, увійшов у число засновників фонду підтримки національно-економічного розвитку регіонів, який надає допомогу в селах.

“Я ніколи не вважав себе бідним”

- Володимире Митрофановичу, чи вважаєте ви себе багатою людиною?
- З якої точки зору?
- З вашої.
- Так, я багатий. У мене п’ять племінників, живі два брати і сестра. З фінансової точки зору я ніколи не вважав себе бідним.
- Ви мільйонер?
- Так, я задекларував свій річний прибуток понад мільйон гривень. Я не стану його приховувати, як це робили деякі наші народні депутати. Чесно плачу 40 % податків з цієї суми, що немало. Мільйонери вигідні державі.

Як бачите, суми доходу, озвучені в інтерв’ю та вказані у декларації, суттєво різняться. Втім, пан Матицин міг бути щирим і під час інтерв’ю, і під час заповнення декларації. За три роки дохід дійсно міг зменшитися.   Але тоді виникає інше  питання: яким чином кандидат, не врятувавши  власні доходи, збирається врятувати Кременчук?



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх