Зрада „свадебного генерала”

10.11.2005, 16:11 Переглядів: 1 814
Міський відділ освіти, а не райради, тепер розпоряджатимуться коштами освітян. Навколо розподілу повноважень у зв’зку з утворенням цієї нової освітянської структури і розігрався скандал на сесії міськради..

Міський голова Микола Глухов вважає голову Автозаводської райради Володимира Коваленка маріонеткою в руках політиків.

Володимир Коваленко не злопам’ятний. Він просто конспектує

Минулої середи, 2 листопада, за день до проведення сесії міськради, керівник Автозаводського району Володимир Коваленко скликав депутатів на позачергову сесію. І автозаводські депутати не підтримали змін, регламентованих положенням про міський відділ освіти. Автозаводцям, на відміну від крюків’ян, не сподобалось, що майбутнє міськво, яке було вирішено створити ще наприкінці вересня, регулюватиме орендне питання. У четвер, 3 листопада, коли міські депутати затверджували положення про міськво, Володимир Коваленко сказав, що знайшов документи, які закріплюють фінансові повноваження саме за райрадою. І додав: „Хочу, щоб не було політичних протиріч. Мені вже набридло”.
'Батько' ідеї створення міськво депутат Урін розбомбив керівника району і новоспеченого Почесного громадянина моральними та матеріальними аргументами. Перший: Володимир Миколайович – не господар свого чоловічого слова (бо обіцяв підтримати нову освітянську структуру). Другий: влаштував спектакль-сесію.
Третій аргумент пан Урін обгрунтував порівнянням. Зараз міськфінвідділ направляє гроші у райфінвідділи. Тож у райвідділи освіти вони потрапляють через райвиконком. А з 1 січня 2006 року, коли запрацює міськво, воно отримуватиме гроші з міськфінвідділу і направлятиме їх прямо до відділів освіти в районах. А не в райвиконком. Отже, за словами Уріна, пан Коваленко не матиме можливості поповнювати вчергове статутний фонд „якогось  КП „Господар”. По-четверте, у пана Коваленка зникне можливість ремонтувати замість даху дитсадочка громадську приймальню кандидата Януковича, де зараз розмістилася громадська організація „Рідне місто”. А, по-п'яте, пан Коваленко вводить  всіх в оману своїми політичними іграми. В кінці пан Урін зовсім розхвилювався і пригрозив, що в місті може залишитися лише один відділ освіти – Крюківський, і взагалі вибори в Автозаводському районі можна відмінити.
Депутат Головач популяв у пана Коваленка холостими, мовляв, Володимир Миколайович і сьогодні на коні, хоча спектаклі для нього – нормальне явище. Колишній майор, а нині боєць „матицинського” фронту Віталій Корягін спробував контратакувати Уріна, а разом з ним і Глухова іншими дитсадками, дорікаючи їм розбазарюванням і лобіюванням власних інтересів. Як приклад наводив досягнення Володимира Коваленка на благо людства у вигляді притулку „Промінь” та інших корисних об’єктів у районі.
Пан Глухов вислухав усіх і пустив у хід важку передвиборчу артилерію. Нинішній мер і майбутній кандидат заявив: „Я зробив висновок, що шановний Володимир Миколайович в районі не керує. Перший аргумент – ремонт приміщення, що передано „Рідному місту”. А в цей час керівники дитячих закладів кричать за гарячу воду, що труби прогнили, треба замінити. А де поділи 800 тисяч, які отримали за садочок?.. Так оце перше. Він не керує. Ним керують. Йому сказали: зроби і віддай.
Зняття начальника райво – це що, пропозиція Володимира Миколайовича? Йому прийшли і сказали: зніми й постав оцю особу, тому що нам потрібен вплив на освітянську галузь на майбутніх виборах! Володимир Миколайович не лише це зробив, а й дав доручення штатним працівникам оргвідділу працювати на „Рідне місто”. І це теж факт підтверджений.
Ми прийняли рішення про створення міськво. Володимир Миколайович прислав зауваження. Я питаю: „Що ж ти підписуєш?” А він каже: „Я не читав його”.
Так йому що не скажуть, він все робить наосліп. Ми єдине тільки не називаємо прізвище того, хто керує, але ми його добре знаємо”. Чи не явний натяк на пана Матицина?
Врешті-решт пан Глухов обізвав Володимира Коваленка „маріонеткою, генералом свадєбним” і звинуватив автозаводського керівника у тому, що той вирішує свої питання, а „ми йому до одного місця!”. Натомість пан Коваленко мовчки сидів і ретельно щось конспектував. До мікрофона його більше не пустили.
Ще одна передвиборча битва відбулася. Глухов успішно відстрілявся на своїй території після баталій на громадських слуханнях. Їх організатором виступало „Рідне місто”, яке просуває на вибори міського голови свого кандидата. Голова Автозаводського району Володимир Коваленко на тій події теж тусувався серед цих громадських діячів. І прізвище його вже пролунало у списку потенційних кандидатів на посаду мера.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх