Міністр оборони Олексій Резніков розкрив один із планів Росії щодо агресії проти України

21.02.2022, 14:31 Переглядів: 9 847 Коментарів: 3

 

Сьогодні Міністр оборони України Олексій Резніков провів брифінг щодо військово-політичної ситуації навколо України та ситуації на Донбасі

Міністр оборони України Олексій Резніков на брифінгу озвучив сценарій російської агресії. Він заявив, що рівень загрози високий, а влада здійснює прогнозування усіх можливих сценаріїв, обираючи тактику поведінки для протидії планам Росії.

- Серед інших ми розглядали сценарій, що РФ спробує оточити військами: від Бреста до Таганрога, по суходолу, на двох морях та в тимчасово окупованому Криму. Та позначити активність на тимчасово окупованій частині Молдови, у Придністров'ї. Також очікувалось, що РФ на тлі цього влаштує загострення на сході України, - розповів Олексій Резніков.

Він додав, що все це буде супроводжуватись кібератаками, мінуваннями цивільних об'єктів, спробами влаштувати заворушення в Україні під різними приводами та гаслами.

- Мета цих дій - розхитати Україну зсередини, щоб ми змінили політичний курс та відмовили ЄС та НАТО, а врешті решт втратили незалежність. Наразі цей сценарій намагаються втілити, - повідомив міністр.

Він заявив, що Росія перекинула до сухопутних та морських кордонів України військові підрозділи, які загалом налічують понад 147 тисяч військовослужбовців, з яких 127 тисяч осіб наземного компоненту.

- Ми не бачимо відведення і не кажемо про зменшення кількості, оскільки ті частини, які зараз у русі, можуть бути дуже швидко повернуті до попередніх місць чи перекинуті на іншу ділянку, — наголосив Олексій Резніков.

За його словами, міністерство оборони прогнозувало, що Росія не планує повертати війська до місць їх постійної дислокації з території Білорусі.

- Ми прогнозували, що російські війська не залишать Білорусь після їхніх навчань, бо їх везли із самого Далекого сходу кілька тижнів явно не для того, щоб потренувати десять днів і повертатись назад, — підкреслив міністр оборони.

Як зазначив Резніков, для України не стали несподіванкою і «раптові» навчання російських військових у Придністров’ї. При цьому Росія тричі відмовилась від проведення засідання Тристоронньої контактної групи задля врегулювання загострення на Донбасі.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

4 371
1
21 лютого 2022 14:40

Один із ватажків російських окупантів на Донбасі, донецький терорист Едуард Басурін заявив, що т. зв. "ЛНР" і "ДРН" потребують військової допомоги з боку РФ


орки просят ввести им...


20 15
159
22 лютого 2022 01:03

Танки РФ вже в Донецьку, летовища лднр приймають військову авіацію, то хто устал від нового нападу кожного дня?


2 3
1 457
22 лютого 2022 06:10

Ппц, отдали и донбасс...Кемскую вoлoсть? Пусть забирают на здoрoвье! 



Теперь эта клоака, напичканая орками и оружием будет нам диктовать условия внешней политики....великий дипломат зеленский просрал страну. Поздравляю зелевыборцев с победой!


1 6

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх