Стамбульська конвенція. Чому нас обманюють?

31.05.2021, 15:00 Переглядів: 2 068

 

Інша Жінка / Divergent Woman, яка просуває ідею гендерної рівності в області вже 3 роки, взяла участь у тренінгу від Українського жіночого конгресу (наші партнери) на тему:

Протидія насильству стосовно жінок та домашньому насильству та Стамбульська конвенція: міфи та факти

В заході прийняла участь Урядова уповноважена з гендерної політики Катерина Левченко та членкині організації Інша Жінка
За словами голови організації Юлії Цибульської, "Навколо Стамбульської конвенції ходять багато чуток, домислів, маніпуляцій: право радикали, яким треба збільшувати політичний вплив, поширюють думку про те, що це - про антисімейні стосунки, про ЛГБТ-спільноту та її популяризацію тощо
Не вірте цьому. Це - ФЕЙК!!!, оскільки:
1) міцна сім’я будується лише на рівноправ’ї людей, які кохають, поважають один одного, а не домінують, пригнічують волю чи маніпулюють. А тому рівність прав та можливостей - це фундамент сімейних відносин, якому не страшні будь-які життєві негаразди. З цього потрібно починати будувати стосунки.
2) конвенція має на меті захист прав людини, повну заборону будь-якого знущання над особистістю (психологічного, фізичного, економічного) - це стосується ВСІХ: жінок та чоловіків, дітей, підлітків, пенсіонерів тощо. Без залежності від віросповідання, партійної приналежності чи сексуальної орієнтації.
Як бачите, Стамбульська конвенція потрібна нам усім", - підкреслює Юлія.


Що ще дає нам ратифікація Стамбульської Конценціі та чому ми особисто ЗА неї, читайте далі:


1. Наразі в Україні недостатньо притулків для постраждалих від домашнього насилля осіб (жінки, чоловіки, діти), особливо в невеликих містах та селах. Наявні притулки фінансуються частково за рахунок місцевих бюджетів, або повністю на утриманні громадських організацій.


З ратифікацією конвенції, буде так: кількість притулків буде розраховуватись за формулою 1 сімейне житло (1 дорослий та 2 дітей) на 10 000 жителів. Буде забезпечена їх цілодобова робота (тому що більшість інцидентів трапляються вночі чи пізно ввечері, коли всі служби, задіяні в протидії та профілактиці насильству НЕ ПРАЦЮЮТЬ. Притулки будуть забезпечені охороною. конфіденційністю та обов'язком держави їх утримувати.


2. Наразі відповідно до ККУ, випадки домашнього насилства, згвалтування тощо розглядаються ЛИШЕ ЗА ЗАЯВОЮ постраждалої особи. Якщо заяву ця особа відкликає - розслідування ПРИПИНЯЄТЬСЯ. Якщо особа не звертається до правоохоронних органів, правопорушник звільняється від відповідальності.


З ратифікацією конвенції, буде так: Випадки насильства будуть розглядатися у розумний строк (швидше та оперативніше), незалежно від поданої заяви.


3. Наразі суди та правоохоронні органи застосовують процедури посередництва та альтернативного врегулювання спорів за участю обох сторін.


З ратифікацією конвенції, буде так: Потрібно буде заборонити це під час розслідування, а також під час розгляду кримінальних чи цивільних справ, у тому числі під час розлучень та інших сімейних спорів.

 4. Наразі вчинення домашнього насильства в присутності дитини або стосовно дитини НЕ Є ПІДСТАВОЮ для позбавлення батьківських прав. За окремими винятками.


З ратифікацією конвенції, буде так: Батьківські права будуть обмежені, якщо домашнє насильство вчинене в присутності дитини або стосовно самої дитини.

Автор: прес-служба ГО "ІНША ЖІНКА"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНША ЖІНКА»

Інша жінка

Громадська організація Інша Жінка була створена у 2018 році

Актив організації - жінки, які є експертками та досягли результатів, кожна у своїй галузі: бізнесі, суспільній роботі, мистецтві та творчості, та готові приділяти час суспільно-важливим проектам, ділитися досвідом, підтримувати інших. І він постійно зростає

Наша мета - розбудувати спільноту освіченого суспільства, в якому інтелект буде трендом, а гендерна рівність - запорукою економічного зростання в суспільстві

Громадська організація Інша Жінка за 2 роки існування реалізувала багато ініціатив у підтримку гендерної рівності, розвитку жіночого підприємництва та попередження домашнього насильства, в тому числі через фінансову незалежність. На запрошення Іншої Жінки Кременчук відвідали Ніна Левчук, Марія Єфросиніна, Ольга Фреймут, яка запропонувала бути Амбасадором організації. У 2019 році був реалізований пілотний проект школи бізнесу для жінок, переможниця якого отримала 30 000 грн на розвиток власної справи та відкрила соціальний центр з вивчення іноземних мов. Зараз Інша Жінка створює Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці, проект є грантовим та допомагає жінкам абсолютно безкоштовно отримати якісну бізнес-освіту та широку медійну підтримку їх майбутніх проектів, партнерів та партнерок, перший офіс, інформаційну підтримку.

Ця рубрика - про нас та нашу діяльність, про можливості для жінок та перспективи розвитку нашого міста. Долучитись до нас можна на нашому сайті

www.divergentwoman.com

А також на офіційній сторінці у ФБ

https://www.facebook.com/divergentwoman/

З повагою,

Голова ГО «Інша Жінка» Юлія Цибульська

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх