Всеукраїнська мережа. Інша Жінка відкриває 8 представництв по країні

10.02.2021, 14:00 Переглядів: 2 602

 

Громадська організація "Інша Жінка" масштабує свою діяльність та відкриває представництва у 8 містах по всій країні.
Ім'я організації - це вже впізнаваний бренд у регіоні, який має свою власну філософію та безліч реалізованих за 2 роки діяльності проєктів. 

"Ми збирали зали Міського палацу культури на 1200 осіб для освітніх івентів в форматі від жінки для жінки. Ми ділилися досвідом перемог та поразок, надихали жінок власним прикладом. Фінансували відкриття бізнесів жінками. Допомагали літнім самотнім людям. Виборюємо право для людей з інвалідністю на  нову професію, гідну оплату праці та нове життя. Волонтеримо та витрачаємо свій час, зусилля, гроші адресно тим людям, яким це потрібно. Реагуємо на звернення. Ми  незалежні, маємо власну точку зору та своє бачення картини світу. Не фінансуємося за рахунок закордонних чи вітчизняних фондів, існуємо виключно на власній ініціативі соціально активних, потужних та незалежних жінок, які вміють співпрацювати та діяти. Наша діяльність помітна, а наш приклад хочуть наслідувати. Тому ми відкриваємо 8 представництв в регіонах, аби підтримувати інших жінок з різних куточків країни,"

- говорить засновниця ГО "Інша Жінка" Юлія Цибульська.


Цьогоріч представництва Інша Жінка відкриються у містах Горішні Плавні, Полтава, Олександрія, Дніпро, Харків, Київ, Суми, Ужгород.


 
Керівник представництва у місті Олександрія Анна Орловська ділиться своїми думками про те, чому вона вирішила долучитися до розвитку руху інших жінок: Я долучаюся до ГО “Інша жінка”, бо поділяю концепцію “Жінки підтримують жінок” і прагну, щоб і жінки, і чоловіки мали рівні можливості реально впливати на прийняття рішень, отримували гідну та рівнозначну оплату за свою працю. На мою думку, жінки на рівні з чоловіками страждають від війни, економічної кризи та корупції і мають недооцінений у нашому суспільстві потенціал сприяти процесам встановлення миру, зміцнення економіки, відбудови та реформування України. Свого часу мене до глибини душі вразив документальний фільм BBC “Суфражистки: перші феміністки у світі” про криваву та довготривалу боротьбу жінок за право голосувати у Великобританії. Парадоксально, що саме Перша світова війна допомогла жінкам відстояти виборчі права та заклала підгрунтя для переосмислення суспільної ролі жінки. І хоч багато зроблено за минуле століття, але боротьба за рівні права жінок триває досі. Тому наприкінці хочу процитувати “залізну леді” - Маргарет Тетчер, 71-у прем'єр-міністерку Великобританії: “Якщо ви хочете про щось поговорити - йдіть до чоловіка. Якщо хочете щось реально зробити - йдіть до жінки”. 


 
У Полтаві проєкт розвиватиме депутатка Полтавської міської територіальної громади Марина Пілатова, яка має значний досвід у волонтерській та громадській діяльності, а також є фахівчинею з написання грантів та має досвід залучення коштів на соціальні, благодійні, суспільні проєкти. Допомагатиме їй Наталія Сичова, яка буде куратором проєктів, і ось що вона говорить про те, чому долучається до діяльності громадської організації "Інша Жінка":

З часом почала гостріше помічати проблеми району. У молоді, людей мого віку, виникають проблеми з пошуком роботи особливо у жiнок – по району мало вакансій. Я розумію, що влада  повинна сприяти та допомагати утворенню нових робочих місць, а ми сприяти щоб жiнки не боялися відкривати власну справу, наймати людей. 
Я закінчила Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», спочатку за фахом «фінансист», потім магістратуру – «спеціаліст з економічної безпеки». Працювала менеджером в поштовій службі та керівником торгової точки мережі магазинів техніки. 1.5 роки працюю над власною справою. 


 Мене хвилює, що в нашому районі немає ніякого соціального центру для школярів. Особливо це стосується діток із будинків сімейного типу. Вони мало соціалізовані, в них не розвивається особистість.


Маю на метi створення для всіх дітей та iх матусь такого сучасного простору. В якому кожна жiнка та дитина будуть розвивати свою особистість".


Більше про діяльність регіонів, про спільні проєкти, про заходи, анонси та все життя спільноти можна дізнатися на сайті divergentwoman.com
 

Автор: прес-служба ГО "ІНША ЖІНКА"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНША ЖІНКА»

Інша жінка

Громадська організація Інша Жінка була створена у 2018 році

Актив організації - жінки, які є експертками та досягли результатів, кожна у своїй галузі: бізнесі, суспільній роботі, мистецтві та творчості, та готові приділяти час суспільно-важливим проектам, ділитися досвідом, підтримувати інших. І він постійно зростає

Наша мета - розбудувати спільноту освіченого суспільства, в якому інтелект буде трендом, а гендерна рівність - запорукою економічного зростання в суспільстві

Громадська організація Інша Жінка за 2 роки існування реалізувала багато ініціатив у підтримку гендерної рівності, розвитку жіночого підприємництва та попередження домашнього насильства, в тому числі через фінансову незалежність. На запрошення Іншої Жінки Кременчук відвідали Ніна Левчук, Марія Єфросиніна, Ольга Фреймут, яка запропонувала бути Амбасадором організації. У 2019 році був реалізований пілотний проект школи бізнесу для жінок, переможниця якого отримала 30 000 грн на розвиток власної справи та відкрила соціальний центр з вивчення іноземних мов. Зараз Інша Жінка створює Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці, проект є грантовим та допомагає жінкам абсолютно безкоштовно отримати якісну бізнес-освіту та широку медійну підтримку їх майбутніх проектів, партнерів та партнерок, перший офіс, інформаційну підтримку.

Ця рубрика - про нас та нашу діяльність, про можливості для жінок та перспективи розвитку нашого міста. Долучитись до нас можна на нашому сайті

www.divergentwoman.com

А також на офіційній сторінці у ФБ

https://www.facebook.com/divergentwoman/

З повагою,

Голова ГО «Інша Жінка» Юлія Цибульська

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх