Жінкам тут місце: про вільні можливості праці у сфері ЖКГ

8.03.2024, 10:00 Переглядів: 754

 

Менеджерки з розвитку, менеджерки з домоуправління, бухгалтерки, фінансові директорки, диспетчерки, юристки, слюсарки та зварювальниці – всі ці професії дуже необхідні для ринку ЖКГ, і сьогодні їх можуть займати і жінки, й чоловіки.

Але так було не завжди. До 2017 року в Україні діяв наказ МОЗ №256, який встановлював 450 професій, що були заборонені для жінок. У переліку заборонених професій були, зокрема, газозварник, муляр, машиніст екскаватора, водолаз, землекоп. На щастя, 7 років тому заборона була скасована, і жінки отримали вибір у своєму професійному розвитку.

Зараз на прикладі керуючої компанії “Будсервіс” можна сказати, що жінки обіймають майже 70% вакансій у сфері управління. Найбільш впізнаваними для мешканців будинків є хауз менеджерки, або менеджерки з домоуправління. Їх у компанії чотири, за кожною закріплена певна кількість будинків, які вони обстежують, фіксують проблематику та складають відповідну документацію для виробничих відділів з метою подальшого усунення недоліків. Саме з нею в першу чергу клієнти обговорюють плани на поточні ремонти, зауваження, побажання та пропозиції в роботі керуючої компанії. Із хауз менеджеркою можна порадитись щодо будь-якої проблеми в будинку, а також обговорити можливі стратегії розвитку будинку, щоб він став більш функціональний та енергоефективний. 

 

Диспетчерки гарячої лінії – це відділ першої допомоги для мешканців. Відділ працює цілодобово. Якщо у будинку стається аварійна ситуація або є необхідність у виконанні певної роботи, мешканці телефонують на гарячу лінію та повідомляють про неї. Диспетчерка повинна прийняти дзвінок і відразу ж сформувати заявку, привласнити їй категорію: аварійна, критична, планова, звичайна або платна. В разі надходження аварійної заявки диспетчерка направляє на місце одну з аварійних бригад у складі слюсаря-сантехніка та електромонтера, що  закріплені за районами, для її локалізації. Ця професія досить складна, інколи стресова, адже часто диспетчерки спілкуться зі стурбованими мешканцями та першими вислуховують їхній біль та розділяють переживання, особливо після бомбардувань та вибухів. 

 

У центрі обслуговування клієнтів працюють спеціалістки, що здійснюють особистий прийом клієнтів, надають довідки, переоформлюють особові рахунки на квартиру тощо. Спеціалістка юридичного відділу компанії надає консультації фізичним та юридичним особам, які є клієнтами компанії. Вона допоможе вирішити такі юридичні питання, як: укладення договорів, реструктуризація боргу, приватизація, судові накази, виконавчі провадження, акти проживання тощо.

 

Однак найбільше жінок працює у клінінговій службі. З 65 робітників служби 46 займають жінки. Це і двірники, і майстрині з благоустрою територій. Мешканці інколи помилково вважають, що це легка робота. Але робота двірника – це постійна рухлива праця, яку необхідно виконувати щодня, чи то спека, чи мороз, чи у ожеледицю чи у вітер. А під час війни наші робітниці також допомагають усувати наслідки ворожих обстрілів: прибирати бите скло та інше будівельне сміття.

Також у штаті є двоє жінок-малярок, які роблять вхідні групи та під’їзди будинків оновленими, свіжими та комфортними. А якби 7 років тому не скасували заборону, то жінки не мали б змоги займатися тим, до чого лежить душа.  

“Будсервіс” цінує кожного кваліфікованого співробітника чи співробітницю. Тому, якщо ви давно мріяли про зміну професії, але не наважувались, бажаєте спробувати себе в ЖКГ, звертайтесь до компанії. Надсилайте своє резюме або телефонуйте на гарячу лінію за тел. 067 341 41 41 – і ми із задоволенням надамо вам місце роботи та ефективні інструменти для навчання.

А для всієї жіночої половини, яка залишається в Україні і продовжує працювати на комунальному та економічному фронтах, у цей день хочемо побажати наснаги і перемоги. 



Автор: Пресслужба ТОВ «КК «Будсервіс»
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "Будсервіс":

Будсервіс

Про компанію КК "Будсервіс".

Компанія пропонує технічне обслуговування будівель, послуги з прибирання будинків і прилеглих територій, обслуговування енергетичних, теплових, водопровідних та пожежних систем, а також ремонт будинків та експлуатацію ліфтів. Керуюча компанія обслуговує територію Крюківського району міста Кременчука.

В обслуговування будинків та прибудинкової території входять такі роботи:

  • - Прибирання прибудинкової території
  • - Технічне обслуговування ліфтів, енергопостачання ліфтів.
  • - Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення, зливової каналізації.
  • - Дератизація, дезінсекція.
  • - Обслуговування димових та вентиляційних каналів.
  • - Технічне обслуговування та поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання, конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення централізованого опалення, зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження.
  • - Освітлення місць загального користування, підвалів та підкачування води.

НАША АДРЕСА: Україна, м.Кременчук, вул.Велика Набережна,17

ТЕЛЕФОН: +38 (067) 341-41-41

НАПИСАТИ НАМ на email: 35868931@ukr.net



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх