Просто про тарифи: роз'яснює управитель

28.07.2021, 12:00 Переглядів: 3 259

 

Тарифи для звичайного споживача – поняття часто складне і незрозуміле. Особливо це стосується тарифів на послуги ЖКГ, на які витрачається значна частина сімейного бюджету.

"За що я плачу щомісяця?", "Чому в сусідньому дворі прибирають, а у нас – ні?", "Відремонтували? Де? Не бачу" – такі питання надходять від мешканців постійно. І хоча ЖЕКи були ліквідовані ще в 2015 році, а власники квартир стали співвласниками спільного майна будинку, багато хто не усвідомив пов'язаних з цим змін. Для трансформації пасивної позиції споживачів в активну і усвідомлену, а також для налагодження ефективної комунікації з мешканцями компанія "Місто для людей" пропонує розібратися, що таке тариф на послугу з управління багатоквартирним будинком, як він формується і з яких складових складається.


Як формується тариф?


Тариф – це фіксована сума за надання послуги з управління багатоквартирним будинком. Ціна на послугу з управління багатоквартирним будинком:

  • визначається за рішенням зборів співвласників і згоди управителя і вказується в договорі з управителем (коли співвласники самостійно приймають рішення про форму управління і функції з управління багатоквартирним будинком передають управителю);
  • визначається за результатами конкурсу за призначенням управителя – на рівні ціни, запропонованої в конкурсній пропозиції переможцем конкурсу.

Тариф складається з оплати вартості послуг з управління будинком, накопичень на поточний ремонт, покупку електроенергії для функціонування спільного майна і винагороди управителя. Мешканці, визначаючи перелік послуг, можуть певну послугу не замовляти, щоб, наприклад, зберегти кошти і використати їх для проведення поточних ремонтів. Або ж, навпаки, розширити цей перелік, включивши в нього додаткові послуги або збільшивши періодичність їх надання.
Важливо пам'ятати, що від деяких послуг, таких як обслуговування інженерних мереж або підготовка будинку до опалювального сезону, відмовитися неможливо, оскільки при відсутності належного обслуговування теплових вузлів взимку весь будинок може залишитися без опалення. Існує обов'язковий перелік послуг з утримання будинків, який затверджений наказом Мінрегіону від 27.07.2018 №190, і його управитель повинен надавати.


Що входить до тарифу?


Компанія «Місто для людей» в Кременчуці надає послуги згідно з переліком, зазначеним в додатку до договору на обслуговування. Серед них:

  • прибирання прибудинкової території;
  • енергопостачання і технічне обслуговування ліфтів;
  • технічне обслуговування і поточний ремонт внутрішньобудинкових систем;
  • дератизація, дезінсекція;
  • обслуговування димових і вентиляційних каналів;
  • поточний ремонт конструктивних елементів та іншого спільного майна багатоквартирного будинку;
  • освітлення місць загального користування.

 

Дуже важливо при цьому розуміти, що компанія обслуговує будинок, а не квартиру. Внутрішньоквартирні мережі – зона відповідальності мешканців, загальнобудинкові мережі – зона відповідальності керуючої компанії.


До тарифу НЕ входить:

  • капітальний ремонт конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем будинку (можливий за ініціативи міської влади),
  • прибирання під'їздів (цю послугу можна додати до тарифу при бажанні мешканців),
  • вивезення сміття (в зоні відповідальності КАТП 1628),
  • ліквідація сміттєзвалищ, вивезення листя (в зоні відповідальності КАТП 1628),
  • ремонт дворів, внутрішньоквартальних проїздів, тротуарів (в зоні відповідальності КП КПС ШРБУ). 

Консультацію по будь-яких питань клієнти можуть отримати, зателефонувавши за телефоном "гарячої лінії" компанії «Місто для людей» у Кременчуці:


067 341 41 41


Заявки на виконання робіт приймаються цілодобово без вихідних, відзначили в компанії. Детальну інформацію по оплатах за послуги з управління, нарахуванням, заборгованості, про стан виконання заявок можна отримати з 8:00 до 17:00. Менеджери компанії обов'язково проконсультують і допоможуть у вирішенні питань клієнтів.
Також у клієнтів компанії “Місто для людей” з’явилась можливість отримати необхідні послуги у борг, тобто мешканці можуть замовити всі необхідні роботи без накопичення коштів на домі. Для цього треба звернутися за номером телефону:


067 400 63 97.

Автор: Пресслужба КК “Місто для людей”
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "Будсервіс":

Будсервіс

Про компанію КК "Будсервіс".

Компанія пропонує технічне обслуговування будівель, послуги з прибирання будинків і прилеглих територій, обслуговування енергетичних, теплових, водопровідних та пожежних систем, а також ремонт будинків та експлуатацію ліфтів. Керуюча компанія обслуговує територію Крюківського району міста Кременчука.

В обслуговування будинків та прибудинкової території входять такі роботи:

  • - Прибирання прибудинкової території
  • - Технічне обслуговування ліфтів, енергопостачання ліфтів.
  • - Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення, зливової каналізації.
  • - Дератизація, дезінсекція.
  • - Обслуговування димових та вентиляційних каналів.
  • - Технічне обслуговування та поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання, конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення централізованого опалення, зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження.
  • - Освітлення місць загального користування, підвалів та підкачування води.

НАША АДРЕСА: Україна, м.Кременчук, вул.Велика Набережна,17

ТЕЛЕФОН: +38 (067) 341-41-41

НАПИСАТИ НАМ на email: 35868931@ukr.net



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх